Zwanger week 40 – De uitgerekende datum gehaald!

Zwanger week 40 – De uitgerekende datum gehaald!

verhoeven-41
De officiële uitgerekende datum hebben we gehaald! Vandaag ben ik precies 40 weken zwanger van onze kleine en wat kijken we uit naar het moment om hem te mogen omarmen. Het aftellen was spannend, want komt hij eerder en wordt het een schorpioen? Of toch een boogschutter en moeten we nog even geduld hebben? En nu weten we zeker dat deze leuke foto gemaakt door lieve Aniek relevant is, want ik mag met trots meedelen dat ik 40 weken lang de kleine heb gedragen. Het wordt nu echt een december kindje én een boogschutter. Hij heeft het blijkbaar stiekem heel goed, want hij geniet nog even van de warmte! Spannend wanneer hij komt, wij kunnen in ieder geval echt niet wachten en kijken uit naar zijn komst!

Zwanger week 40
Vol verwachting kloppen onze harten en wat zijn we nieuwsgierig geworden naar onze kleine man waar we nu al trots op zijn. De zoon die ons ouders maakt, die onze ouders tot opa en oma zal maken, onze broer en zus worden tante en oom en iedereen geniet nu al van het idee dat hij straks onze levens zal verrijken. Een warm en liefdevol thuis staat op hem te wachten en ondertussen bouwt hij de spanning op door net wat meer tijd te nemen. En dat is niet erg, als hij het maar goed heeft en wij zullen geduldig wachten totdat hij er klaar voor is. Een heel bijzonder idee dat we straks getuigen zijn van zijn eerste ademhalingen, de eerste geluidjes en het openen van zijn ogen. We hebben er al regelmatig over gefantaseerd, maar straks is hij echt onderdeel van ons gezin; maakt hij ons compleet. Een ongelooflijk mooi vooruitzicht waar we nu al dankbaar voor zijn.

De uitgerekende datum is bereikt en wij wachten in spanning af wanneer hij bij ons zal zijn. Ik voel mij verrassend goed en energiek, we hadden niet verwacht dat ik nog in deze conditie zou zijn. Het hangt wel echt af van de nacht hoe ik overdag functioneer, ik heb steeds meer moeite om een fijne houding te vinden om in slaap te vallen en moet er regelmatig uit om naar de wc te gaan (en dat terwijl het bed zo heerlijk warm is, lastig!). Ik kan soms klaarwakker liggen, terwijl ik juist zo moe naar bed toe ga en het is erg wisselend hoe het verloopt. Maar ik kan het prima met overdag compenseren, want de agenda werd in deze verlofweken leger en leger. En nu zijn er echt geen wilde plannen meer over, we zijn er helemaal klaar voor en we wachten de bevalling rustig af. Ik kijk er ook niet tegenop, maar ik krijg wel door alle harde buiken en de voorweeën die ik heb gehad een soort gezonde adrenalinekick om aan de bevalling te beginnen. Ik hoop dat ik deze goede conditie en de energie vast kan houden totdat het moment aanbreekt en de bevalling begint. Nog even afwachten dus, want deze nieuwe update is daarvan het ultieme bewijs!

Spelletjes, cadeautjes en verjaardag
Afgelopen week was geen spannende week, maar wel onwijs gezellig. Zo kwamen er veel lieve vrienden en familie over de vloer en bij ons eten omdat we de verjaardag van Jord uitgebreid hebben gevierd. Jord werd ontzettend door iedereen in de watten gelegd en goed verwend; hij heeft genoten van deze gezellige tijd en mooie cadeaus. En ik heb mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk zijn verjaardag bleef, maar daar heeft de kleine ook een bijdrage aan geleverd haha. Was wel extra spannend, omdat ik veel voorweeën had die dag.  En steeds komt dan de vraag: zet het door of ebt het weer weg? We vinden het trouwens ontzettend moeilijk om niet per ongeluk de naam te verklappen van de kleine, maar tot nu toe is het nog gelukt om het voor ons te houden. Wel heel lastig, want thuis gebruiken we de naam volop en is deze al zo vanzelfsprekend geworden… Ook hebben we de afgelopen dagen lekker gewandeld, spelletjes gespeeld en extra tijd samen doorgebracht als Jord uit werk kwam. Nog even opladen en genieten van de quality-time. We weten het in ieder geval zeker: ons geduld wordt beloond met het allermooiste cadeautje en lichtpuntje!

Heb jij een fijne week achter de rug? En gezellige momenten in het vooruitzicht?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 22 reacties.

 1. Femke

  Ahhhhh spannend.. dat was het natuurlijk al maar heel mooi! Binnen nu en twee weken mogen jullie hem gaan ontmoeten. Succes en alvast heel veel plezier met van elkaar genieten!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Etos CC radiance creamMy Profile

 2. Oh wat spannend! Maar wat fijn dat je je nog goed voelt en nog een leuke week achter de rug hebt. Wij hebben genoten van een weekendje aan zee, en deze week nog twee Sinterklaas avondjes te goed. Ben heel benieuwd of er volgende week nog een zwangerschapsupdate is!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 7: weekendje ZeelandMy Profile

 3. Anita

  Onwijs spannend en leuk dat je de foto niet voor niets hebt gemaakt ;) Hier is het voor manlief soms ook onwijs moeilijk om de naam niet te verklappen! Succes met de laatste loodjes!
  Anita onlangs geplaatst…Hoe mindful is Cindy van Sunshine cinMy Profile

 4. Wat ontzettend spannend! Ik hoop dat de kleine jullie niet té lang meer in spanning houdt en dat jullie hem snel in jullie armen mogen houden :)
  Marjoleine onlangs geplaatst…Sinterklaas verlanglijstjeMy Profile

 5. Amy

  Wat ontzettend spannend… hopelijk houdt hij jullie niet heel lang meer in spanning en komt hij zich snel laten zien! Ik wens je alle kracht toe voor je bevalling!

 6. Kim

  Zo spannend! Ik ben zo benieuwd wanneer hij komt. :-)
  Het lijkt me ook echt super moeilijk om de naam van de kleine geheim te houden als je ‘m thuis al heel veel gebruikt, hihi. Knap dat je ‘m nog voor je hebt kunnen houden! Ik ben heel erg benieuwd!
  Kim onlangs geplaatst…Over eetstoornis herstelMy Profile

 7. Annemae

  Wat spannend! Kan me voorstellen dat jullie niet meer kunnen wachten op jullie kleine ventje! Succes met de laatste lootjes. Wij wachten met smart (en geduld ;)) af!
  Annemae onlangs geplaatst…Tag | Fall FavoritesMy Profile

 8. britt

  Oeh, onwijs spannend zeg! ((: Ben benieuwd hoe alles zal verlopen, (wie weet is het nu al zover :))

 9. Bertine

  Je schrijft altijd zo liefdevol over jullie kindje he! Super om te lezen! Succes met dat wat komen gaat! Jullie mannetje is in elk geval in goede handen bij jullie!
  Bertine onlangs geplaatst…Fotodagboek #week48My Profile

 10. Marjolein

  Ik volg het allemaal hier in Brugge :-) Zo spannend, toegegeven ik check meerdere malen IG om te kijken of het nog niet zo ver is.
  x

 11. Aranka

  Spannend om te lezen zeg! Gelukkig voel je je nog goed, dat is ook fijn. Ik hoop dat jullie snel jullie kleine zoontje in de armen mogen sluiten!

Geef een antwoord

CommentLuv badge