Blog

Zwanger week 40 – De uitgerekende datum gehaald!

verhoeven-41
De officiële uitgerekende datum hebben we gehaald! Vandaag ben ik precies 40 weken zwanger van onze kleine en wat kijken we uit naar het moment om hem te mogen omarmen. Het aftellen was spannend, want komt hij eerder en wordt het een schorpioen? Of toch een boogschutter en moeten we nog even geduld hebben? En nu weten we zeker dat deze leuke foto gemaakt door lieve Aniek relevant is, want ik mag met trots meedelen dat ik 40 weken lang de kleine heb gedragen. Het wordt nu echt een december kindje én een boogschutter. Hij heeft het blijkbaar stiekem heel goed, want hij geniet nog even van de warmte! Spannend wanneer hij komt, wij kunnen in ieder geval echt niet wachten en kijken uit naar zijn komst!

Zwanger week 40
Vol verwachting kloppen onze harten en wat zijn we nieuwsgierig geworden naar onze kleine man waar we nu al trots op zijn. De zoon die ons ouders maakt, die onze ouders tot opa en oma zal maken, onze broer en zus worden tante en oom en iedereen geniet nu al van het idee dat hij straks onze levens zal verrijken. Een warm en liefdevol thuis staat op hem te wachten en ondertussen bouwt hij de spanning op door net wat meer tijd te nemen. En dat is niet erg, als hij het maar goed heeft en wij zullen geduldig wachten totdat hij er klaar voor is. Een heel bijzonder idee dat we straks getuigen zijn van zijn eerste ademhalingen, de eerste geluidjes en het openen van zijn ogen. We hebben er al regelmatig over gefantaseerd, maar straks is hij echt onderdeel van ons gezin; maakt hij ons compleet. Een ongelooflijk mooi vooruitzicht waar we nu al dankbaar voor zijn.

De uitgerekende datum is bereikt en wij wachten in spanning af wanneer hij bij ons zal zijn. Ik voel mij verrassend goed en energiek, we hadden niet verwacht dat ik nog in deze conditie zou zijn. Het hangt wel echt af van de nacht hoe ik overdag functioneer, ik heb steeds meer moeite om een fijne houding te vinden om in slaap te vallen en moet er regelmatig uit om naar de wc te gaan (en dat terwijl het bed zo heerlijk warm is, lastig!). Ik kan soms klaarwakker liggen, terwijl ik juist zo moe naar bed toe ga en het is erg wisselend hoe het verloopt. Maar ik kan het prima met overdag compenseren, want de agenda werd in deze verlofweken leger en leger. En nu zijn er echt geen wilde plannen meer over, we zijn er helemaal klaar voor en we wachten de bevalling rustig af. Ik kijk er ook niet tegenop, maar ik krijg wel door alle harde buiken en de voorweeën die ik heb gehad een soort gezonde adrenalinekick om aan de bevalling te beginnen. Ik hoop dat ik deze goede conditie en de energie vast kan houden totdat het moment aanbreekt en de bevalling begint. Nog even afwachten dus, want deze nieuwe update is daarvan het ultieme bewijs!

Spelletjes, cadeautjes en verjaardag
Afgelopen week was geen spannende week, maar wel onwijs gezellig. Zo kwamen er veel lieve vrienden en familie over de vloer en bij ons eten omdat we de verjaardag van Jord uitgebreid hebben gevierd. Jord werd ontzettend door iedereen in de watten gelegd en goed verwend; hij heeft genoten van deze gezellige tijd en mooie cadeaus. En ik heb mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk zijn verjaardag bleef, maar daar heeft de kleine ook een bijdrage aan geleverd haha. Was wel extra spannend, omdat ik veel voorweeën had die dag.  En steeds komt dan de vraag: zet het door of ebt het weer weg? We vinden het trouwens ontzettend moeilijk om niet per ongeluk de naam te verklappen van de kleine, maar tot nu toe is het nog gelukt om het voor ons te houden. Wel heel lastig, want thuis gebruiken we de naam volop en is deze al zo vanzelfsprekend geworden… Ook hebben we de afgelopen dagen lekker gewandeld, spelletjes gespeeld en extra tijd samen doorgebracht als Jord uit werk kwam. Nog even opladen en genieten van de quality-time. We weten het in ieder geval zeker: ons geduld wordt beloond met het allermooiste cadeautje en lichtpuntje!

Heb jij een fijne week achter de rug? En gezellige momenten in het vooruitzicht?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.