Blog

Zwanger week 39 – De laatste loodjes en stilte voor de storm

babykamerweek39
Nog zeven dagen tot de uitgerekende datum! Nu is de kleine echt heel dichtbij, zo bijzonder om in deze fase te zitten en te kijken wat de dag ons gaat brengen. Het voelt dubbel om enerzijds te wachten en uit te kijken naar zijn komst en anderzijds nog even de rust te pakken die er is voordat we in een heel nieuw avontuur belanden. En zeker voor iemand die een echte planner is, valt deze tijd niet mee. Toch kan ik nu al beamen dat deze zwangerschap mij heeft veranderd. Zo gaat bijvoorbeeld het loslaten mij steeds beter af, ik ben ons mannetje nu al erg dankbaar voor deze levenslessen… Maar stiekem zou ik het ook niet erg vinden als hij gauw bij ons is, want we kunnen niet wachten om hem te ontmoeten en samen als gezin verder door het leven te gaan. Je bent zo welkom!

Zwanger week 39
Deze week verliep erg voorspoedig: ik had meer energie, sliep iets beter, kwam echt tot rust en voelde mij erg opgewekt. Ik had vooral veel zin in wat komen gaat en dat heb ik nu nog steeds. Waar ik voorheen tijdens mijn verlof nog zat te balanceren tussen de duizend gedachtes die door mijn hoofd spookten, vinkjes zetten op mijn to-do-lijstje en toch nog even doorzetten had ik nu de relaxte-modus volledig gevonden en vond ik het allemaal vooral erg fijn. Al keek ik ook heel erg uit naar de gezellige momenten met anderen, ook op mijzelf voelde ik mij steeds prettiger en merkte ik dat ik daadwerkelijk tot rust was gekomen. Ik ‘moest’ niks meer, alles wat lukte was winst en ik accepteerde volledig de hoogzwangere fase. En dat mag ook wel met 39 weken, dat werd tijd haha. Ook met de verloskundige had ik weer een fijne controle en een goed gesprek, het is afwachten hoe het nu verloopt en of we volgende week halen. De kleine is goed ingedaald, de voorweeën en harde buiken komen regelmatig om het hoekje kijken, maar het zet nog allemaal niet door. En tot die tijd is het dus even kijken wat de dag ons gaat brengen en rommel ik lekker wat aan en neem ik de nodige rust tussendoor. Eindelijk in balans!

Schrijven, lezen en gezelligheid
Afgelopen week heb ik lekker kunnen schrijven en dat vond ik heerlijk om te doen. Er staan enkele artikelen klaar die de komende tijd online zullen komen en ik vind het geweldig om alle lieve reacties te mogen lezen, dankjewel daarvoor! Ook heb ik veel kunnen lezen en ben ik o.a. begonnen in het indrukwekkende boek Judas. Ongelooflijk, wat was Holleeder toch een manipulator! Elke bladzijde vind ik huiveringwekkend op zijn eigen manier. En ondertussen ben ik ook in het vierde deel van Harry Potter begonnen (de Vuurbeker) voor de luchtige afwisseling, superfijn om te doen. Afgelopen week heb ik met Jord nog wat puntjes op de i gezet voor het geboortekaartje, de vluchtkoffer, de babykamer en het huis. Voelde erg goed om te doen nu we er toch nog tijd voor bleken te hebben. En het was ontzettend gezellig met lieve mensen om ons heen. We herontdekten het spel ‘regenwormen’ en ik werd regelmatig ingemaakt, maar Jord heeft nu ook het bordspel Catan gekregen en dit spel is nu al gebombardeerd tot een favoriet. De komende week wordt een feestweek, want Jord is jarig en dat vieren we enkele avonden achterelkaar met familie en vrienden die bij ons komen eten. Ik kan nu al niet wachten om iedereen weer te zien en ik geniet ontzettend van dit leuke vooruitzicht.

Kortom: toch nog een nieuwe update van week 39 en wie weet volgende week ook nog van week 40! Wij wachten rustig af en laten ons verrassen door de kleine. Een heerlijk gedachte dat het moment bijna is aangebroken dat we hem in onze armen kunnen houden en mocht het nog iets langer duren dan genieten we nog even van de stilte voor de (lichtpuntjes)storm en de vrolijke bewegingen in mijn buik.

Heb jij een fijne week achter de rug? En gezellige momenten in het vooruitzicht?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube
P.s. de vrolijke mijlpaalblokken die ik bij de foto heb gebruikt, zijn afkomstig van de webshop Hipenhout.nl

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.