Zwanger week 38 – Feestje, uitwaaien en harde buiken

Zwanger week 38 – Feestje, uitwaaien en harde buiken

Wat een spannende week! Het werd ons iets ingewikkelder gemaakt om echt te kunnen ontspannen, want er passeerden veel nachten met harde buiken en voorweeën. Zet het door of ebt het weer weg? Zouden we de volgende dag dan echt papa en mama worden? Vragen die door ons hoofd spookten, maar inmiddels is de rust aardig teruggekeert en genieten we extra van het nu. Lees je mee hoe wij week 38 van de zwangerschap hebben ervaren? De foto die ik bij dit artikel heb geplaatst is gemaakt door de getalenteerde Aniek

Week 38 van de zwangerschap 
De harde buiken en onrustige nachten overheersten afgelopen week. Dat was toch wel even verrassend en nieuw voor ons, maar daardoor heb ik het overdag nog rustiger gedaan dan ik al deed om het te compenseren en toch goed uit te rusten. Daar is deze periode perfect voor, want er moet straks een behoorlijke prestatie geleverd worden en zo’n bevalling vraagt veel van het lichaam. Je kon echt de klok erop gelijk zetten: om 2:30 werd ik steeds wakker en kon ik uren naar het plafond staren. Niet heel relaxt, maar het schijnt er bij te horen en ik nam het maar voor lief. Alleen was het vinden van een prettige houding toch wat ingewikkelder, maar ook dat hoort er helemaal bij. In het begin maakte het mij mentaal vooral wat onrustig om die harde buiken en voorweeën te voelen, worden we de volgende dag ouders? Het kan immers elk moment gebeuren! En in de loop van de week werd ik er steeds nuchterder onder; onze kleine komt wanneer hij er klaar voor is en tot die tijd leven we lekker in het nu.

De controles zijn vanaf nu wekelijks en ook deze keer heb ik een positieve controle achter de rug. Echt fijn om die bevestiging te blijven krijgen dat alles goed gaat, dat stelt toch op een fijne manier erg gerust.

Uitwaaien in Scheveningen, feestje en leesflow
Hoera ik heb de leesflow helemaal terug! Afgelopen week las ik namelijk drie boeken uit en dat is vrij uniek als ik kijk naar hoe de afgelopen weken verliepen. De wens om meer te lezen was er namelijk wel, net als de hoeveelheid geweldige boeken in huis, maar mijn concentratie was ver te zoeken. En nu heb ik het boek over Max Verstappen uitgelezen (klik hier voor de recensie), maar ook Sorry! van Youp van ’t Hek met hierin zijn columns en ik vloog door het derde boek van Harry Potter heen. De gevangene van Azkaban was een feestje om te mogen herlezen, echt leuk om te doen met deze serie! Ik las de boeken heel lang geleden uit, vervolgens ging ik jaren later naar alle films en nu ben ik de serie aan het herlezen en dat vind ik echt superleuk om te doen. Naast het lezen heb ik hele rustige dagen gehad en echt mijn momenten gepakt om op te laden, omdat de nachten wisselend verliepen. En verder gingen Jord en ik gezellig uitwaaien op het strand van Scheveningen wat echt heerlijk was. Even in beweging, lekker buiten en genieten van de wilde zee met hoge golven. De volgende keer dat we hier komen zijn we ouders, zo bijzonder! Ook keek ik heel erg uit naar ons avondje met vrienden waarbij we gingen gourmetten, spelletjes speelden en lekker bijkletsten zoals vanouds. Heerlijk om iedereen te zien en te spreken, het gaf zo’n positieve energieboost dat ik nog heel lang met een glimlach van oor tot oor rondgelopen heb. Helemaal happy!

Aaah spannend, hoeveel updates zullen er nog volgen? Echt een bijzondere tijd! Ga jij een fijne week tegemoet? Heb je leuke plannen gemaakt? Enjoy!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. Romy

  Wat spannend zeg om te merken dat de bevalling nu echt steeds dichterbij komt. Ik kan me voorstellen dat het met die voorweeën en met een dikke buik lastig is om echt in een fijne houding te slapen. Hopelijk komt het moment snel daar dat jullie het kindje in jullie armen mogen houden.
  Wat fijn dat je zo hebt genoten in Scheveningen en ook van het afspreken met vrienden. Heerlijk om dat te kunnen doen!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn liefde voor gedichten + winactieMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha ja echt spannend of de volgende update zal komen, misschien wel een update dat hij er al is? Even afwachten nog, maar heel lief je leuke comments, dankjewel ik word er helemaal blij van! X

Geef een antwoord

CommentLuv badge