Zwanger week 37 – Valse weeën, positieve controle en verlof

Zwanger week 37 – Valse weeën, positieve controle en verlof

zwangerweek37dagmarvalerie

Mijn eerste week verlof zit erop! Afgelopen week was mijn 37e week van de zwangerschap en vielen opeens alle werkzaamheden en verplichtingen weg. Stiekem behoorlijk wennen als je zo gehecht bent aan een vast ritme, projecten, lieve collega’s en een efficiënte agenda. Opeens kon ik alles loslaten en dat heb ik daarom ook zeker gedaan. Nieuwsgierig naar mijn week? Lees dan gezellig mee!

Zwanger week 37
Mocht onze kleine vanaf nu geboren worden, dan spreek je niet meer van een vroeggeboorte! We zijn daardoor weer een mijlpaal verder en we wachten geduldig af totdat de kleine er er helemaal klaar voor is. Een spannende tijd, vooral omdat we niet zo goed weten hoe het precies zal voelen zo’n begin van de bevalling. We hebben veel informatie gekregen, hebben ons goed ingelezen en toch is de praktijk erg nieuw, onwennig en heel bijzonder. Zo vroeg ik mij afgelopen zondag midden in de nacht opeens af of dit het nu is! Ik had harde buiken, voelde een vreemd soort pijn maar kon daarna toch weer tot rust komen en een beetje slapen. Toen ik de volgende ochtend wakker werd had ik dit gekke gevoel nog steeds, Poes mauwde onrustig in het rond en ik besloot uit bed te stappen om een beetje afleiding te zoeken. Wat strijken, de vaatwasser inruimen, een blogpost schrijven… Langzaam voelde ik de pijn weer wat naar de achtergrond ebben en keerde de rust helemaal terug. Het is gebruikelijk om rond deze periode valse weeën te ervaren, sommige vrouwen hebben dit al in een eerder stadium, en ik vind het echt een bijzondere fase waarin mijn lichaam zich duidelijk klaarmaakt voor de bevalling. We hadden afgelopen week nog een positieve echo en ik blijf ontzettend enthousiast over de manier waarop alle informatie wordt verschaft en hoe goed wij worden geholpen gedurende dit traject. De kleine is nu ongeveer 46 cm lang en weegt circa 3000 gram, hij is zelfs aan het eind van deze week volgroeid! Trotse mama hier.

Verjaardagen, gezelligheid en perfecte huisvrouw
Mijn eerste week verlof verliep wat onwennig, want ik moest echt mijn draai vinden in huis. Opeens vallen alle verplichtingen en ‘moetjes’ aan activiteiten af en er ligt een blanco periode voor je waarbij je het beste alles los kunt laten omdat je niet goed weet wat je precies kunt verwachten. Ja, ik heb nu al van de eerste verlofweek genoten en voel mij meer opgeladen dan voorheen. Al mis ik mijn collega’s en werkzaamheden stiekem nog een beetje… Verlof had op geen beter moment kunnen komen, mijn lichaam is er namelijk echt aan toe om het dagelijkse in een iets langzamer tempo te kunnen doen. Doordat ik wat meer aan slapen toe ben gekomen en ook overdag een rustige dagindeling aanhoud voel ik mij nu wel een stuk energieker. Toch had ik het halverwege de week even wat pittiger, het voelde als zo’n vakantiedipje die je na de eerste vakantiedagen hebt. Je laat alles echt los en komt eindelijk aan ontspannen toe na een lange tijd bikkelen, ook je lichaam merkt dit op. Goed luisteren naar mijn lichaam is daarbij cruciaal en je kunt er het beste gewoon aan toegeven. Dit laatste heb ik dan ook echt gedaan, ik ben goed bijgekomen en voel mij nu zowel mentaal als lichamelijk weer op volle sterkte. Afgelopen week genoten we van twee verjaardagen, gingen we gezellig op bezoek bij Anne & Stephen en organiseerden we een etentje voor vrienden (gourmetten & bowlen) wat ook erg leuk was. Ook deed ik goede pogingen om het huis lekker schoon te maken (en te houden!) en kon Jord na werk zo aanschuiven omdat het eten dan klaar was. Echt een luxe om opeens over zoveel vrije tijd te beschikken!

Ik hoop de leesflow komende week weer op te kunnen pakken, daar stond mijn hoofd de laatste weken wat minder naar, maar ondertussen ook goed mijn lichaam te ontspannen. Ook gaan we een proefje van het geboortekaartje bestellen en genieten we van een rustige week die voor ons ligt. Spannend hoeveel zwangerschapsupdates er nog gaan komen! Wij zijn in ieder geval helemaal klaar voor de komst van ons lieve mannetje en kijken heel erg uit naar het moment dat hij in onze armen zal liggen. En in de tussentijd? Proberen we toch nog even alle slaap te pakken en te genieten van de tijd die we met z’n tweeën hebben. Echt een bijzondere gedachte dat hij elk moment bij ons kan zijn!

Ga jij een fijne week tegemoet? Heb je leuke plannen gemaakt? Enjoy!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube
* Mocht je nieuwsgierig zijn naar de mijlpaalblokken die ik heb gebruikt op deze foto, neem dan een kijkje bij mijn artikel over deze mama musthaves!

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Romy

  Wat fijn dat je nu echt de rust kunt nemen waar je lichaam zo aan toe was. Zo spannend dat het nu eigenlijk echt elk moment kan gebeuren! Ik geloof dat ik door al je blogs bijna net zo nieuwsgierig ben naar jullie zoontje als jij ;) Geniet van deze week verlof!
  Romy onlangs geplaatst…Outfit of the day: een vest om in weg te kruipenMy Profile

 2. Marloes

  Oh wauw, wat gaat het hard nu ineens meid! Super spannend allemaal. Ik ben heel erg benieuwd! Geniet van je verlof en rustig aan!

 3. Daphne

  Wat spannend Dagmar! De ‘wachtweken’ zijn nu echt aangeboren. Geniet van die laatste weekjes van deze zwangerschap <3

 4. Lisanne

  Zo spannend! Ik ben zo benieuwd naar jullie kleintje! Ik had rond de 37 weken ook steeds valse weeen. Drie dagen later was Jippe er, je weet maar nooit! ;) Lekker genieten nog even. <3
  Lisanne onlangs geplaatst…Mijn eigen ontworpen iPad hoesMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge