Blog

Zwanger week #36 – Verlof, afscheid en liggingsecho

14726181_1602831766398846_7281498609437114368_n
Ik ben vandaag precies 36 weken zwanger, hoeveel updates zullen er nog verschijnen? Dat hangt helemaal van ons mannetje af en we laten ons graag verrassen. Afgelopen week gebeurde er veel wat ik in deze update met je zal delen. Ik ging namelijk met verlof, nam afscheid van mijn lieve collega’s en we hadden de liggingsecho. En of ik al gewend ben aan het idee dat ik nu daadwerkelijk verlof heb? Ik vertel je meer in dit artikel! 

Zwanger week 36
De bevalling komt steeds dichterbij, de baby is nu ca. 45 cm lang en weegt nu ca. 2900 gram. Rond deze tijd is het gebruikelijk dat de baby echt aan het indalen is en je lichaam bereidt zich voor op de komst van de kleine. Of ons zoontje is ingedaald kon daadwerkelijk bevestigd worden tijdens de liggingsecho. Tijdens de eerdere twee controles (met de verloskundige) werd mij al verteld dat onze kleine er al gunstig voor lag met zijn hoofdje naar beneden, maar toentertijd was er nog voldoende ruimte waardoor hij nog last minute zou kunnen draaien. Gelukkig was hij zo verstandig om in deze houding te blijven, waardoor we nu ook op de liggingsecho zagen dat hij op de juiste manier is ingedaald. Hoogstwaarschijnlijk zal dit niet meer veranderen, omdat hij hier te weinig ruimte voor heeft. Hij maakt zich – net zoals wij dat doen – klaar voor de bevalling! Ook kregen we te horen dat hij qua gewicht en lengte netjes op het gemiddelde ligt, maar dit is slechts een indicatie en geen zekerheid. We zijn heel blij dat we deze positieve liggingsecho hebben gekregen met dit fijne nieuws en de eindstreep is nu echt in zicht. Wat een mooi vooruitzicht!

De misselijkheid komt met vlagen, ik eet kleinere hapjes en merk wel dat de kleine echt lager is gaan liggen waardoor ik niet meer zo kortademig ben. Dat scheelt al een hoop! Ik blijf lekker wandelen en in beweging, dat kan vast en zeker nooit kwaad. Mijn buik is flink rond geworden en verder gegroeid, mentaal kan ik er nog even tegenaan, maar lichamelijk merk ik wel dat de laatste weken zijn ingegaan. Het kost allemaal net wat meer energie dan gebruikelijk en ook het opstaan is vrij… confronterend haha. Een letterlijk duwtje in de juiste richting maakt het een stuk makkelijker! Het is natuurlijk tijdelijk en we kunnen er flink om lachen, maar mijn tenen lijken verder weg dan ooit! Gelukkig blijft de nagellak goed zitten…

Verlof, afscheid en lekker rommelen
Mijn verlof is begonnen en wat is dat gevoel toch ontzettend ontspannend en fijn. Ik voel mij goed, heb een prachtig afscheid gehad dankzij mijn lieve collega’s en het idee om zo’n lange periode daadwerkelijk vrij te zijn voelt nog een beetje onwerkelijk. Ik geniet in ieder geval met volle teugen, want elke dag kan hét moment daar zijn dat de kleine komt. Dat maakt het onvoorspelbaar, maar ook heel erg bijzonder. Ik probeer in de tussentijd zo goed mogelijk het ritme van Jord aan te houden, want dan heb je nog iets aan je dag en ritme werkt bij mij altijd erg prettig. Dan sta ik op, probeer ik toch iets te ontbijten – ook al is dat door de misselijkheid net wat ingewikkelder – en ga ik even een klusje in huis doen. Ik probeer iets actiefs af te wisselen met iets passiefs waardoor ik toch het gevoel heb wat nuttigs te doen en tussendoor ook kan ontspannen. Nu kan ik niet zeggen dat ik al veel ervaring heb met deze methode, want mijn verlof is natuurlijk pas net ingegaan, maar het ‘bevalt’ tot nu toe super. De stapel aan heerlijk leesvoer ligt klaar, Poes is erg gelukkig met alle extra aandacht en Jord geniet ook zichtbaar van het eten dat in de avond al op tafel staat en het extra schone huisje. Iedereen blij én ik voel mij helemaal ontspannen. Zo’n verlof is stiekem veel leuker en fijner dan ik had verwacht! Dus mocht ik nog een bergje weg kunnen strijken voor iemand, kom maar door haha.

De komende week staan er gezellige momenten met vrienden en familie op de planning. Zo gaan we bowlen, vieren we de verjaardag van mijn broertje en eten we gezellig bij Anne & Stephen. Superleuk om deze fijne momenten te kunnen combineren met rust en lekker rommelen overdag. Op naar de volgende zwangerschapsupdate!

Ga jij een fijne week tegemoet? Heb je leuke plannen gemaakt? Enjoy!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.