Blog

Zwanger week #35 – Babyshower en aftellen

babyshowerWat een bijzondere week heb ik achter de rug! Ik keek erg uit naar het moment om deze update te schrijven, want elke dag is weer een dagje dichterbij de kleine. We tellen nu echt af, de laatste dagen op werk zijn aangebroken, de overdrachten vinden plaats én dit weekend verrasten mijn lieve vriendinnen mij met een babyshower! Lees je mee? 

Zwanger week 35 
Een positieve controle verder, de laatste werkdagen die voor mij liggen. Week 35 van de zwangerschap was er eentje waarin ik merkte dat mijn lichaam steeds meer energie nodig had om het dagelijkse te blijven doen, maar waarin ik ook flink doorstoomde om straks extra van mijn verlof te kunnen genieten. Zo propte ik 40 uur werken in vier werkdagen om alle werkzaamheden netjes op te leveren waardoor ik de laatste week de puntjes op de i kan zetten en met een voldaan gevoel en gerust hart alles achter mij kan laten. Niet een methode waarvan je denkt ‘O die is lekker aan het afbouwen’, maar eerder eentje die dwars door alle grenzen gaat… Maar ik zit gewoon echt niet lekker als het afgeraffeld wordt, dan even extra doorbijten om zo te genieten van de welverdiende rust tijdens mijn verlof. De overdrachten vinden plaats en dat voelt nog een beetje onwerkelijk, maar anderzijds merk ik dat mijn lichaam ook toe is aan opladen en meer rust. Het wordt allemaal pittiger, ook in combinatie met de misselijkheid die niet af lijkt te nemen. Het is niet heel storend, maar een pretje is natuurlijk anders. We zijn nu zo dichtbij en de laatste weken van de zwangerschap gaan in. We tellen nu echt de dagen af totdat de kleine komt, de laatste benodigdheden haalden we in huis en mocht hij eerder komen dan staat alles en iedereen klaar om hem met open armen en een overload aan liefde te verwelkomen. Deze mama zou een paar dagen rust tijdens verlof erg waarderen, maar dat heb ik niet in de hand dus we laten ons heel graag verrassen door ons lieve mannetje. We can’t wait!

Babyshower, shopsessie en wasjes
Mijn lieve vriendinnen verrasten mij zondag met een geweldige babyshower waarbij ik onwijs werd verwend. Ik appte hen die ochtend nog of we misschien toch binnenkort nog even konden afspreken, want ik geniet enorm van hun aanwezigheid en ik krijg altijd een gigantische energieboost als we elkaar gezien en gesproken hebben. En toen ging ik naar de IKEA voor een plankje boven de commode (en een tas vol andere leuke interieurdetails ging mee terug, een beetje ongepland maar wel heel leuk! Iets met het zien van de nieuwe kerstcollectie en een overload aan enthousiasme… ) en kwam ik thuis toen de woonkamer vol stond met geweldige lieverds en prachtige blauwe babyshower decoratie. We deden gezellige spelletjes, genoten van de high tea en ik kreeg fantastische cadeaus. Ik kijk terug op een onvergetelijke dag en een prachtige babyshower, zo lief allemaal! Ook shopte ik nog de laatste babyspulletjes dit weekend, omdat we erachter kwamen dankzij de verloskundige en kraamhulp dat we nog niet helemaal compleet waren. Nu hebben we gelukkig wel alles en dat voelt een stuk beter. En shoppen is echt geen straf… Extra leuk, ik kocht eindelijk ook iets voor mijzelf. Het werd een donkergroene trui van de H&M uit de gewone collectie (maatje S, hoe is het mogelijk?) waarin ik graag zou willen wonen. Ik kan hem namelijk ook nu nog prima aan. Ik ben heel blij dat ik deze ook na de zwangerschap kan dragen, hij zit ontzettend lekker en de kleur is erg mooi. Love it!

Ook besloot ik alvast de babywasjes te draaien, wat is dat toch fijn om te doen! Althans, zo denk ik er nu nog over. De eerste keren zijn denk ik altijd erg bijzonder, maar ik denk dat mijn enthousiasme snel weg zal ebben als ik het straks dagelijks mag gaan doen haha. Dus nu nog even deze gemotiveerde houding benutten om alles netjes te maken voor de kleine komt. Ook kwam de ontspanningsdag bij Thermen Bussloo op het juiste moment. Ik heb een heerlijke zwangerschapsmassage ondergaan en de rustgevende setting gaf energie voor de laatste weken. Ik kijk terug op een prachtige dag en vond het heel gezellig om het met mama te ervaren. Ik vertel ook gauw meer over deze bijzondere ervaring met de massage. Nu ik dit artikel schrijf sluit ik mijn weekend voor mijn laatste werkweek af. Een dubbel gevoel, maar het is tijd om ook deze fase af te ronden. Ik ga nog even flink aan de slag om de lopende projecten zo goed mogelijk een zetje te geven en over te dragen, daarna kan het genieten en opladen beginnen. De kleine trappelt er momenteel vrolijk op los, hij vindt het vast ook mooi geweest en tijd dat ik ga slapen. Gelijk heeft hij, er wacht een bijzondere week die wordt afgesloten met de liggingsecho. Ik ben benieuwd hoe groot ons mannetje nu eigenlijk is geworden, want meer dan ‘waarschijnlijk gemiddeld’ konden de verloskundigen ons nog niet geven. Spannend en heerlijk om hem straks weer even te mogen zien, ik kijk erg uit naar dit moment. En nu ga ik gauw slapen, ik hoop dat je het leuk vond om deze update te lezen! Geniet van de nieuwe week en maak er wat moois van ♥

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.