Zwanger week 34 – Heerlijk weekend en meer rust

Zwanger week 34 – Heerlijk weekend en meer rust

img_6819Het is tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate! Wat spannend, opeens zijn we al bij week 34 aanbeland en gaat het heel erg hard! Nog een paar dagen werken en dan gaat mijn verlof in, nog een paar weken en dan genieten we van de kleine én zijn we ouders. Ik vertel je meer over afgelopen week, wat een bijzondere gedachte dat er niet veel updates meer zullen volgen… Mocht je het je trouwens afvragen, deze okergele jas pas ik hopelijk tot het einde van mijn zwangerschap dankzij het fijne a-model. Hij lag nog op zolder, ik heb hem afgestoft en nu ben ik er héél blij mee. Gelukkig is okergeel ook in 2016 nog draagbaar, al heb ik wel iets weg van een minion. Tijd voor een terugblik op week 34!

Zwanger week 34 
Ik heb geaccepteerd dat het even wat anders gaat lopen dan normaal deze laatste weken van de zwangerschap. Ik heb de misselijkheid aardig weten te omarmen en de nodige aanpassingen doorgevoerd om het dragelijk te houden. Zo brengt Jord mij nu dagelijks naar werk omdat het reizen met OV in de ochtend niet meer haalbaar was. Ook neem ik voldoende kleinere hapjes door de dag heen en probeer ik niet meer van A naar B te vliegen, maar extra op mijzelf te letten.  En misschien is de misselijkheid tijdelijk, de kleine heeft eenmaal minder ruimte en zit nog wat hoog. Het zou zomaar kunnen dat het gauw weer over zal gaan, maar ik moet nog even doorzetten met de werkzaamheden en het afbouwen qua activiteiten in mijn vrije tijd neemt ook wat af. Het is allemaal eindelijk wat meer in balans en daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Als bezig bijtje is het loslaten niet eenvoudig, maar… het is voor het allermooiste doel!

Een extra grappig moment? Tijdens het wandelen dit weekend raakte mijn veter los, ik kwam amper meer bij de grond toen ik moest bukken haha. Echt zo’n ultiem zwangermomentje waarop Jord mijn veter ging strikken. Tsja, hoort er dus ook echt bij en we zijn weer een ervaring rijker. Kon ik mij eerder niet voorstellen hoe het zou voelen om zwanger te zijn en het kindje te voelen bewegen, kan ik mij nu niet eens meer indenken dat mijn buik geen schopjes meer bevat. Het went héél erg snel, stiekem is het ook onwijs gezellig. De kleine mag van ons nog even blijven zitten, hoe graag we hem ook willen ontmoeten. Wel moesten we na gaan denken over het geboorteplan en is deze week de kraamhulp langs geweest voor een intake. We zijn door deze gezellige controle heen en hebben bijna alles in huis aan juiste spulletjes. Nog even aanvullen met wat praktische details en de babywasjes moeten nog gedraaid worden. Ook wordt het tijd om de beroemde/beruchte vluchtkoffer in te pakken… Komende week staat er een afspraak bij de verloskundige op het programma om alles door te spreken, weer zo’n mini mijlpaal waar we erg naartoe leven. Althans, ik kan niet wachten!

Heerlijk weekend met Anne & Stephen
Mijn lachspieren zijn goed getraind na dit weekend, want Anne & Stephen bleven bij ons logeren. En gezellig dat het was! We hadden eerst de plannen om echt een weekend weg te gaan, maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om spontaan ‘losse’ dagjes erop uit te gaan. Ook dat was geweldig, al liep het even anders dan we in gedachten hadden. Zo wouden we zaterdag naar Keulen, maar kwamen we door alle wegwerkzaamheden na drie uur rijden niet verder dan net over de grens in Duitsland. Daar bleek dat we niet gemakkelijk aan een milieusticker konden komen, die we wel nodig zouden hebben om deze mooie stad te bezoeken. En dus besloten we na even wikken en wegen toch terug te rijden en er een onvergetelijke tijd van te maken in… Arnhem! Hier waren we ook niet eerder geweest en we hebben uiteindelijk heerlijk geshopt en gegeten. Wat een leuke stad om te bezoeken! Ook genoten we van lekkere sushi dit weekend (we haalden een record in het aantal rondes haha) én maakten we zondag een prachtige wandeling in de omgeving van Bloemendaal. Het werd een tocht van bijna 12 kilometer door de bossen, duinen en het strand. Zo mooi als de natuur goud kleurt en we genoten volop van het zonnetje en de geweldige omgeving. Er liepen zelfs wilde paarden rond, mooi dat het was! Echt een weekend waar je een vakantiegevoel aan overhoudt.

Het was onwijs gezellig en we hebben een geweldige tijd gehad. En nu ik dit schrijf vallen mijn ogen bijna dicht door de hoeveelheid beweging en zuurstof die we hebben gehad vandaag. Het was echt een mooie week en ik kijk er met veel plezier op terug. Deze week wordt ook heel fijn, ik heb er nu al zin in!

Kijk jij terug op een fijne week?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

 

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. Romy

  Wat goed dat je het iets rustiger aan doet, hoe moeilijk dat ook is. Grappig dat je nu echt de standaard zwangerschapsmomentjes meemaakt, zoals je veters moeten láten strikken ;) Zo te horen heb je verder een heerlijk weekend gehad! Zo fijn! Die okergele jas staat je trouwens super!
  Romy onlangs geplaatst…12 bekentenissen van een kattenliefhebberMy Profile

 2. Anita

  Goed dat je de balans weer wat terug hebt en andere dingen hebt bedacht om het behapbaar te houden! Het gaat inderdaad erg snel, hier nog maar 15 weken te gaan ;)
  Anita onlangs geplaatst…Kookclub 14 oktober 2016My Profile

 3. Alex

  Dat klinkt als een heerlijke week! Mijn week was vooral stres, omdat ik meerdere jobinterviews had en wij nog het een of ander voor de nieuwe woning moesten regelen…en volgend weekend gaan we al verhuizen! Ik heb helemaal geen zin om alles te verhuizen maar wel zin om eindelijk na 10 maand al het spul weer uit de dozen te halen en mijn eigen meubels te hebben…:)
  Alex onlangs geplaatst…Food Guide: San Francisco | USA RoadtripMy Profile

 4. Bertine

  wat fijn dat die jas nog past! mijn winterjas past nu nog wel (23 weken zwanger) maar op marktplaats heb ik alvast een zwangerschapsjas gekocht! die okergele van jou kan nog prima, leuk ding!
  Bertine onlangs geplaatst…Recept: Speculaas cupcakesMy Profile

 5. ZOEVE

  Je ziet er echt prachtig uit! <3 Ik volg je al zo lang en het is zo leuk om al die veranderingen mee te maken.

 6. anna

  Leuke update weer! Wat fijn dat je die jas nog vond, ik vind hem echt tof. Gek trouwens die milieusticker, ik wist dat helemaal niet!
  anna onlangs geplaatst…NEW IN | OVERKNEE BOOTSMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge