Blog

Zwanger week 33 – Zwangerschapsshoot en pittige dagen

14725234_1243828539012533_1970384525_o
Welkom bij een nieuwe zwangerschapsupdate! Leuk dat je meeleest en zo met mij meeleeft in deze speciale fase waarin ik mijn zwangerschapservaringen met jou deel. Het is een bijzondere, liefdevolle en vooral prachtige tijd en we genieten volop van elke beweging in de buik en de gedachte dat onze kleine straks bij ons zal zijn. We fantaseren erop los en groeien steeds meer in de rol van ouders. Het schiet nu al echt op, want als je dit leest ben ik 33 weken zwanger! Afgelopen week maakte Aniek prachtige foto’s van ons tijdens de zwangerschapsshoot waarvan je hierboven alvast een sneak preview ziet. We zijn nu al dol op deze beelden! Maar het was ook even wat lastiger, want het begint lichamelijk nu toch pittig te worden. Hoe ik de 33e week beleefde lees je in deze update!

Zwanger week 33
Ik schreef het al even in de intro, maar afgelopen week was niet de makkelijkste. Normaal lees je zeer positieve updates en vooral hoogtepunten, die waren er ook absoluut en ik ga deze fijne momenten ook niet onder laten sneeuwen door de tijd dat het minder ging. Toch wil ik ook deze kant belichten, omdat ik het echt even moeilijk had de afgelopen dagen. Door mijn groeiende buik en de hardere schopjes die ik voel is het allemaal zwaarder aan het worden, dat hadden we ook verwacht dit laatste trimester en zo ervaar ik het ook. Maar een onaangename verrassing blijkt toch wel de heftige misselijkheid te zijn. Deze speelde opeens zodanig op dat ik onderweg naar werk (met OV) moest uitstappen, omdat ik niet lekker was geworden en dit zich de afgelopen dagen bleef herhalen. Geen pretje en ook heel vervelend. Mentaal kan ik namelijk echt nog prima bergen verplaatsen en flink aan de slag (ook aan mijn handen mankeer ik natuurlijk niks, dus achter een laptop kruipen gaat prima), maar fysiek is het nu echt pittig aan het worden. Ik probeer de hele dag door kleine hapjes te eten zodat ik toch voldoende energie heb, maar ik zit er niet op mijn best bij en dat breekt toch wel aardig op. Ik rust zoveel mogelijk tussendoor en probeer ondanks deze ongemakken toch het beste uit elke dag te halen. En ik leef nu nog bewuster en sterker toe van de ene mijlpaal naar de andere. Het aftellen is nu echt begonnen, maar stiekem hoop ik dat de klachten tijdelijk zijn en ik mij gauw weer beter zal voelen. Dat maakt het allemaal weer net wat dragelijker en makkelijker. Ik probeer zoveel mogelijk te luisteren naar mijn lichaam, maar moet nog even doorbijten op werk voordat ik van verlof mag genieten en daadwerkelijk kan rusten en opladen op de tijden dat mijn lichaam het nodig heeft. Ik ervaar de zwangerschap als zo’n mooi en bijzonder proces, het is echt een wonder dat ons lieve zoontje groter en sterker mag worden. Een geweldige gedachte dat ik hem deze maanden mag dragen onder mijn hart!

En betrapte ik mijzelf op een beetje waggelen? Yes, ik word ronder en ronder en begin ook een beetje anders te lopen haha. Het knippen van mijn teennagels doe ik nog dapper zelf, maar die buik zit inmiddels goed in de weg. Grappig om terug te kijken naar de foto’s van aan het begin van mijn zwangerschap toen ik dacht dat ik al een stuk dikker was. Je ziet écht amper iets en ik maar denken dat iedereen het zo kon zien… Hilarisch! Over foto’s gesproken: een hoogtepunt van deze week vond ik de zwangerschapsshoot. Het was zo mooi om dit te mogen doen bij de Soesterduinen waar ik Jord heb verteld dat hij vader zou worden. Ook hebben we hier onze trouwfoto’s gemaakt, waardoor het een locatie is met een speciale betekenis voor ons. De foto’s zijn prachtig geworden dankzij Aniek, zij maakt van elke foto een kunstwerk en ook haar newbornshoots zijn waanzinnig. Echt een aanrader om een shoot te plannen tijdens je zwangerschap, want ik geniet nu al van de foto’s en zal deze plaatsen in een fotoboek van mijn gehele zwangerschap. Het is zo’n bijzondere fase en ik ben heel blij dat we de keuze hebben gemaakt om hier zulke sfeervolle foto’s van te maken. Dankjewel lieve Aniek!

Leesflow, High tea & diplomering
Op werk verliepen alle werkzaamheden erg voorspoedig en goed, dat geeft zoveel voldoening! En wat ben ik trots en blij op mijn broertje, hij mocht afgelopen donderdag zijn diploma ondertekenen van zijn bachelor aan de universiteit. Echt een hoogtepunt! Nu is hij inmiddels verder gaan studeren en bezig met zijn master, maar het was een eer om bij de diplomering aanwezig te zijn en de lovende woorden over hem in de speech te mogen horen. Trotse zus hier! Ik ging gezellig naar Anne afgelopen week en we kletsten uren bij. De tijd gaat jammer genoeg altijd zo snel, maar mocht er een wedstrijd ‘praten voor gevorderden’ georganiseerd worden, dan gaan wij voor de overwinning en een gouden plak haha. Ook was ik afgelopen week heerlijk aan het lezen, #boektober doet mij erg goed! Ik ben namelijk momenteel al bezig in het zesde boek deze maand en de leesflow zit er dan ook bijzonder goed in. Heerlijk die ontspannende momenten en geweldige boeken, daar kan ik ultiem van genieten. Waar ik nog meer van genoot? Afgelopen zondag ging ik gezellig met lieve vriendinnen naar Haarlem waar we een high tea hadden. Ik was nog niet eerder in Haarlem geweest, maar wat is het toch een fantastische en sfeervolle stad. Je kunt er geweldig shoppen en het centrum straalt! We vonden het echt een feestje om er te zijn, zeker een aanrader mocht je in de buurt zijn. Ook bezochten we er het Frans Hals museum en ook dat was een mooie beleving. Een heerlijke dag en fijn om gezellig samen zo’n ontspannen dag te ervaren.

Een update vol fijne momenten, ontspanning, plezier met lieve familie en vrienden, maar ook pittige dagen waar ik flink door moest bijten. Ik duim dat komende week lichamelijk iets makkelijker zal verlopen en anders is het een kwestie van de schouders eronder zetten en ondanks de ongemakken te blijven genieten van deze bijzondere tijd. En terwijl ik dit artikel afsluit zie ik mijn buik vrolijk bobbelen; iemand heeft het er bijzonder naar zijn zin en alleen al dat idee geeft mijn dag een gouden randje.

Heb jij een fijne week gehad? En mooie momenten op de planning staan?  

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.