Blog

Zwanger week 32 – Babykamer, herfst en misselijkheid

img_6553
Lieve allemaal, het is weer tijd voor een update! Ik klets je gezellig bij hoe het gaat met de zwangerschap, wat gaat het opeens snel! De laatste weken voor mijn verlof zijn ingegaan en we maken ons klaar voor de komst van de kleine. Zo zijn we eindelijk weer aan de slag gegaan met de babykamer, maar was ik de afgelopen dagen toch een tikkeltje misselijk. Lees je mee? 

Zwanger week 32
De misselijkheid, laat ik daar even mee beginnen want dan hebben we dat maar gehad. En zo denk ik ook als ik de misselijkheid ervaar moet ik bekennen. Het is voor het goede doel, de eindstreep van de zwangerschap is in zicht, voor je het weet heb je de kleine vast, dit ben je straks allemaal vergeten als je de kleine in je armen hebt… Slechts enkele gedachtes als de kleine vrolijk in mijn buik aan het trappelen is terwijl ik rustig probeer te ontbijten en de maagzuur begint op te spelen. Ook toen ik deze week ging slapen, merkte ik op dat ik een extra kussen nodig had om het wat comfortabeler te maken en van de misselijkheid af te komen.  Het hoort er allemaal bij. Ik heb de gehele zwangerschap bijna klachtenvrij rondgelopen en ik merk dat de laatste weken alles wel wat meer energie kost (ik ben niet voor niets ronder en zwaarder), daar heb ik nu dan ook geen moeite mee. Ik koesterde elke dag het zo goed ging en nu is het nog steeds echt dragelijk en goed te overzien. Ik kijk met veel trots terug op de zwangerschap en hoe deze tot nu toe is verlopen. De misselijkheid is nu af en toe meer aanwezig, maar dat is ook niet zo gek: de kleine heeft steeds minder bewegingsruimte en drukt tegen de organen aan. Als hij straks gaat indalen dan voelt hij letterlijk ‘niet meer zo hoog’. Het hoort erbij en daarom ben ik ook niet verbaasd, al blijft het niet mijn lievelingsgevoel om misselijk te zijn natuurlijk… Als de kleine het maar goed heeft!

Afgelopen woensdag had ik een positieve controle. De kleine bewoog goed, lag er netjes bij en alle waardes klopten. Een trotse en blije mama to be! Ik moet nu aan de slag met het opstellen van mijn geboorteplan en de wensen die we hebben, echt fijn om daar over na te mogen denken en steeds meer naar de geboorte toe te leven. Ook hebben we de liggingsecho gepland waarop we te zien krijgen of de baby al is ingedaald en hoe groot hij is. Deze zal ik rond de 36e week hebben. Ik voel mij verder over het algemeen nog steeds erg goed, al stem ik de activiteiten meer af en probeer ik mijn energie te doseren. Ik kan alles doen zoals ik graag zou willen en we hopen dat het zo goed zal blijven gaan gedurende de laatste weken van de zwangerschap.

Aanpakken voor aanstaande vaders en de babykamer
Niet alleen ik ben mij aan het klaarmaken voor de komst van de kleine, ook Jord werkt naar de geboorte toe. Zo had hij deze week de eerste keer de cursus ‘Aanpakken voor aanstaande vaders’ en vol verhalen en enthousiasme kwam hij terug. Komende week zal het tweede deel plaatsvinden, maar zijn ervaring is nu al zeer positief. Ook hebben we deze week de garderobekast van ons mannetje in elkaar gezet. Al moet ik voor het eerst bekennen: Jord heeft dit keer alles gedaan en ik mocht alleen aanwijzingen geven en de handleiding vasthouden. Gek hoor, om niet mee te kunnen helpen en dit was wel even een vreemde ervaring. Haha ja, ik kan er wel aan wennen, maar ik ben een aanpakker en kijk niet graag toe vanaf de zijlijn zoals je je misschien kunt voorstellen. Ik ben heel trots op Jord: hij kijkt vooruit, neemt initiatief, denkt mee… Superfijn nu ik wat vergeetachtig ben en over minder power beschik. De babykamer wordt echt prachtig, we kleden het nu nog aan met enkele accessoires en dan is het af. We gaan door met de woonkamer waar de box komt te staan en die ook een make-over kan gebruiken. Geen drastische veranderingen, maar wel babyproof!

Al met al een mooie week om op terug te kijken. Ik heb veel leuks gedaan met familie, lekker gewandeld een tof event bezocht, lekker gewerkt en productieve dagen gehad. En nu is het tijd om dit artikel af te sluiten en nog wat huishoudelijke klusjes te doen, dan kunnen we er weer tegenaan voor komende week. Heerlijk als we een nieuwe werkweek ingaan met een fris huis. Let’s go! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.