Zwanger week #31 – Boeklancering, Glowgolf en uiteten

Zwanger week #31 – Boeklancering, Glowgolf en uiteten


Hoera, het aftellen kan beginnen! We zitten officieel in de laatste weken van de zwangerschap, kortom: in de 30 zone en nu ik dit artikel schrijf zit ik heel erg lekker in mijn vel. De boeklancering van Liever met lef is achter de rug, de presentatie is een feit en oktober is aangebroken. Een maand waarin we de babykamer gaan afmaken (zin in!), er lekker veel wordt gelezen (#Boektober party party party) en ik mijn projecten op werk af ga ronden voor mijn verlof!

Je kindje is nu ca. 38 cm lang en weegt ca. 1800 gram en ziet er al helemaal klaar uit om geboren te worden. Toch is het maar goed dat hij nog een paar weekjes in je buik blijft; buiten de baarmoeder kan hij zichzelf nog niet warm houden en zijn weerstand is nog niet opgebouwd. Er wordt de komende weken hard gewerkt aan een laagje vet! Omdat jouw maag verder omhoog geduwd wordt door je baarmoeder, kun je flink last hebben van maagzuur. Gebruik ’s nachts een extra kussen zodat je hoofd wat hoger ligt. (uit Mijn 9 maanden dagboek van Pauline)

Zwanger week 31
Ik zal het niet ontkennen, het derde trimester moet je niet onderschatten. Je bent wat zwaarder, alles kost daardoor iets meer energie en kracht, maar al met al voel ik mij nog steeds erg goed. Ja, de maagzuur speelt nog wat op, maar dat neem ik graag voor lief als je bekijkt wat ik nog allemaal vol kan houden. Ik kan nog steeds al mijn uren maken en projecten aangaan op werk en daar ben ik erg dankbaar voor. Sterker nog, deze laatste maand geniet ik extra van leuke werkzaamheden die ik nog op mag pakken. Het aftellen tot mijn verlof is opeens begonnen, gek hoor dat je zo’n lange periode afwezig kunt zijn. Nog even wennen aan het idee! Wel kwam ik tot de heftige ontdekking dat mijn jas niet meer dicht kan terwijl de koudere dagen nog moeten aanbreken. Dus besloten Jord en ik naar de winkel te gaan voor een extra fijne sjaal, muts en dikke vesten. Ik dook ook nog even op zolder achter de schotten en vond er nog een kortere jas met een A-lijn dus die kan ik daarmee prima combineren, al is het niet officieel een extra dikke winterjas: hij kan in ieder geval dicht. Duimen dat de extra kilo’s ook zorgen voor wat meer warmte de komende tijd. En lang leve mijn hoeveelheid blazers! Ze kunnen niet meer dicht, maar ik kan deze nog prima combineren met een zwangerschapsbroek. Zo kom ik de laatste weken toch nog aardig representatief door haha. Ja, dat buikje blijft flink groeien! Het is zo wonderlijk om te zien dat het uit zichzelf zo beweeglijk is! Ook voel ik dagelijks de voetjes trappelen en is meneer gezellig actief. Ik weet zeker dat ik dit gevoel na de zwangerschap zal missen, daarom geniet ik er nu dubbel en dwars van.

De boeklancering, Glowgolf en de babykamer
Afgelopen week was ontzettend hectisch en propvol geluk dankzij de lancering van mijn boek ‘Liever met lef’ waardoor het achteraf zeer indrukwekkende dagen werden. Ze zaten vol adrenaline, onvergetelijke momenten en bijzondere belevenissen. Van persaanvragen en interviews tot het voorbereiden van de speech, het regelen van de puntjes op i voor de presentatie en meer. Ik vond het onwijs bijzonder dat er zoveel lieve familieleden, vrienden en lezeressen waren gekomen om dit moment met mij te delen, maar daarover in een ander artikel gauw meer! Ik merkte dat ik het weekend echt nodig had om op te laden, maar we vulden het gezellig op met rust en een bezoekje aan de IKEA want de garderobekast voor de babykamer moest nog gekocht worden. Ook kreeg ik eindelijk de inspiratie hoe ik de babykamer af zou willen maken met de details en accessoires, dus ook daarmee gaan we deze maand gezellig aan de slag. Echt een feestje om te mogen doen! We sloten de week gezellig af met Anne en Stephen, we gingen namelijk gezellig Glowgolf spelen. We kwamen erachter dat het bukken bij mij niet bepaald soepel meer verliep (even vergeten #detail) maar wat was het hilarisch om te doen. We werden er onwijs melig van (het ging ons namelijk verrassend goed af!) en kletsten erna nog heerlijk bij. Anne en ik kennen wat praten betreft ook echt geen stopknop. En… we gaan er nog gezellig een weekendje op uit met z’n vieren! Maar over de bestemming vertellen we later meer.

Het was een onvergetelijke week vol hoogtepunten, adrenalinekick-momenten en het knallend afsluiten van september. Wat keek ik ontzettend uit naar oktober en het goede nieuws: het is zover! Ik kan niet wachten om de babykamer af te maken en geniet volop van de 30-weken zone waarin we zijn beland. En ik word stiekem ook een tikkeltje ongeduldiger, want alleen al de gedachte dat ons mannetje straks in onze armen zal liggen maakt ons dolgelukkig. We zijn zo nieuwsgierig naar hem en het voelt geweldig dat we straks een echt gezin mogen zijn; de liefde naar hem toe blijft zich ophopen en groeien (net als mijn buik). Ik voorspel in ieder geval dikke kraamtranen!

Heb jij een mooie week achter de rug en fijne momenten op de planning? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Denise

  Wat een bijzondere week. Ik vind het zo tof dat je een boek hebt uitgebracht. En ben er ook flink in aan het lezen. Geniet van je laatste weken zwangerschap. Het komt nu zo dichtbij! <3
  Denise onlangs geplaatst…HOTSPOT – Nienke’s cupcakesMy Profile

 2. Anne

  Zo fijn om je 2(!) keer deze week te kunnen zien! We spreken snel weer af (#veeltevertellen)! Je doet het (wederom en nog steeds) nog steeds zo goed! Super trots <3
  Anne onlangs geplaatst…Londen for the weekendMy Profile

 3. Renate

  Haha ik moest wel lachen om de foto die je erbij hebt gedaan “30 zone”! Maar wat fijn om te horen dat je ondanks je Fibromyalgie toch zo’n fijne/goede zwangerschap hebt, dat is je echt gegund! Ook heel tof dat je boek eindelijk uit is, daar ben ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar!
  Renate onlangs geplaatst…Welkom op MissRenate.nl!My Profile

 4. Romy

  Haha, leuke foto! Zo fijn om te horen dat alles goed gaat en dat je zelfs nog de energie hebt om fulltime te werken én alles voor je boeklancering voor te bereiden. Ik vond het superleuk om er donderdag bij te zijn en je hebt het echt geweldig gedaan! Nu lekker even ontspannen en bijkomen van alle hectiek!
  Romy onlangs geplaatst…Rood haar: hoe is het om een ginger te zijn?My Profile

 5. Saar

  Wat een heerlijke week heb jij achter de rug! Ik kan zelf niet wachten tot ik de eerste bewegingen voel en het is eigenlijk wel leuk om bij jou al te lezen wat er allemaal gaande is. Ik zit nu aan week 17, dus je zit best een eind voor haha, maar toch, super zalig om die verhalen hier te lezen.

  Gefeliciteerd met je boeklancering nogmaals. Lijkt mij een geweldige droom die uitkomt!

 6. Veerlez

  Het lijkt me inderdaad wel heftig, zo’n week tijdens je derde semester! Je hebt je boekpresentatie in ieder geval geweldig gedaan, je straalde en was (volgens mij) helemaal jezelf. Ik vond het heel mooi om erbij te zijn. Het toevallige was dat ik opeens de afgelopen week bij 3 boek presentaties was, terwijl ik er daarvoor nog nooit 1 had meegemaakt, wat een toeval opeens :)

 7. Kim

  Mooie foto! Leuk om de zwangerschapsupdates wekelijks te lezen. Fijn dat het nog zo goed gaat!

Geef een antwoord

CommentLuv badge