Blog

Zwanger week #30 – Hoera, de 30 weken gehaald!

img_1033
Noem het een tikkeltje vreemd, maar de 30 voelt toch als een bijzondere mijlpaal waar we naartoe hebben geleefd. Het idee dat ik al 30 weken de kleine bij mij mag dragen is echt fantastisch en het is nu echt al een mensje! Ons allerliefste mini mannetje, we zijn dan ook heel trots en blij dat we de 30 hebben gehaald samen en het bereiken ervan zorgt ook voor meer rust. Misschien herkennen andere mama (to be)’s zich er ook in, maar het is een geruststellende gedachte dat de kleine vanaf nu elke week weer sterker mag worden en – blijf alsjeblieft nog even zitten – levensvatbaar is zodra het eerder besluit te komen. De hoogste tijd om de babykamer af te maken, want de tijd gaat zo snel! Voor we het weten is ons mannetje gezellig bij ons, we can’t wait! 

Week 30 – Minder lucht, veel trapjes en vaker wakker liggen
Ik denk dat ik nu toch wel een nadeel kan benoemen van de zwangerschap die mij steeds meer begint op te vallen. Doordat je wat lichter slaapt kan je vaker wakker liggen, vooral omdat de kleine ’s nachts lekker actief is en je van binnenuit voorziet van een heuse dance battle. Het hoort er allemaal bij natuurlijk, maar heel relaxt is het niet. Ik heb inmiddels de vreemdste tijdstippen voorbij zien komen waarop meneer besluit flink in actie te komen en in het begin vind ik het dan onwijs schattig en gezellig, totdat ik besef dat ik na twee uur nog geen oog dicht heb kunnen doen in de tussentijd. Dus de volgende dag ben ik zelf iets minder gezellig, vooral in de ochtend moet ik echt als een diesel op gang komen. De momenten dat ik ’s nachts wakker lig, komen steeds vaker voor maar ik focus mij liever op het goede: als de kleine zo actief is dan heeft hij het prima naar zijn zin en dat is het toch het allerbelangrijkste? De rest is bijzaak. En ja, het klopt. Ons mannetje komt nu al voor ons op de eerste plek, hij heeft onze harten al veroverd en we hebben hem nog niet eens ontmoet! Dat gaat nog wat worden later… Genoeg gepraat over nachtrust, als je 30 weken zwanger bent is de kleine ongeveer 38 cm lang en weegt het kindje ca 1300 gram. Je baarmoeder zit ondertussen veel hoger, waardoor je het wat sneller benauwd kunt krijgen en ook maagzuur kan opspelen. Het goede nieuws? Het is maar tijdelijk! Het minder goede nieuws? Je klinkt als een oude hijger met een slechte conditie, maar als dat alles is… Als de baby over een paar weken echt is ingedaald komt de ruimte vanzelf weer verder vrij. Ook van deze fase genieten dus!

Feestjes, laatste bbq en lekker veel lezen
Dit hele weekend was het feest, want mijn schoonvader was jarig en dat werd groots gevierd. Inclusief zachte G, veel gezelligheid en lekker eten. Ook genoten we van de allerlaatste barbecue van dit jaar met vrienden en dat was echt heerlijk. Nog lekker nazomeren, nog meer lekker eten en uren bijkletsen. Toch even wennen nu het officieel herfst is, je voelt het zeker in de avond met frissere lucht. Ook voelt het nog zo vreemd dat het zo snel donker wordt. Ik las lekker veel, probeerde het huisje verder op te ruimen, maakte veel uren op werk en pakte mijn rustmomenten zodra dat kon. Gas terugnemen valt nog niet mee, maar ik weet wel dat het vanaf oktober officieel wat rustiger gaat worden en daar kijk ik steeds meer naar uit. Alles gaat eenmaal wat langzamer, kost wat meer energie en mijn buik blijft flink groeien. Het derde trimester is – zoals ik zelf ook had verwacht – wat intenser dan de tweede, maar tot nu toe nog steeds beter vol te houden dan we hadden voorspeld.

Vanaf oktober willen we heel graag de babykamer ook echt gaan afmaken en alle producten voor de kleine die we hebben gekocht klaarzetten. Dan is het geen verrassing meer hoe alles werkt als hij bij ons is en kunnen we het gelijk gebruiken, wel zo fijn en handig! Zo is het praktisch om alvast te kijken hoe de Maxi Cosi precies werkt, om de commode in te richten, de box binnenkort klaar te zetten en de babyfoon eens te testen. Stiekem heerlijk hoor deze fase, lekker de puntjes op de i en weten dat je klaar bent voor de komst van de kleine: daar konden we enkele weken geleden alleen nog maar van dromen! Ook werden we flink verwend door Etos de afgelopen tijd met een superlief pakket vol babyverzorgingsproducten die verbeterd zijn, waardoor ze nog milder zijn voor de gevoelige babyhuid. Ingrediënten die zouden kunnen irriteren zijn achterwege gelaten en vervangen door super milde alternatieven. Zo kun je met een veilig gevoel de huid van je baby verzorgen. De Etos Babyverzorgingslijn bevat 21 verschillende producten – van douche en bad tot huidverzorging en washandjes – en zijn allemaal zo samengesteld om het maximale uit het verzorgingsritueel te halen zonder de balans van de babyhuid te verstoren. Daarnaast heeft de verpakking een vrolijke, muzikale touch. Op de voorzijde van elke verpakking staan de eerste regels van verschillende kinderliedjes om ouders te inspireren met de kleine te zingen. Zo wordt het verzorgingsritueel met jouw baby extra leuk. Wij kunnen niet wachten om de producten te gebruiken voor ons lieve mannetje. Het staat in ieder geval alvast klaar, dankjewel Etos voor het geweldige pakket en lieve tante Anne voor het schattige, blauwe koffertje!

Heb jij gezellige dagen in het vooruitzicht? Een mooie week toegewenst!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.