Blog

Zwanger week 29 – Hitte, de controle en ‘Dans met mij’

14350829_1175824899155349_1748880212_n
Bijna 30! Als mama to be merk ik op dat elke mijlpaal nu al door ons gevierd wordt. We zijn daarin een beetje overenthousiast wellicht, maar we vieren hiermee heel letterlijk het leven. Het leven van ons lieve zoontje en we tellen de dagen af tot zijn komst. Hoe ik week 29 van de zwangerschap heb ervaren vertel ik je in deze update!

Week 29 van de zwangerschap

Afgelopen week was het erg warm. We genoten van een heerlijke nazomer, maar die hoge temperaturen waren wel iets pittiger in combinatie met het derde trimester. Het werd allemaal  intenser en zwaarder, maar op werk hebben we gelukkig fantastische airco waardoor ik graag net wat langer bleef zitten om niet in de hitte te hoeven reizen. Ook merkte ik op dat ik wat emotioneler was, ik had de hele week het gevoel steeds te moeten huilen om het geringste en onderdrukte de tranen met het nuchtere feit dat het door de zwangerschap kwam. Alleen trof Jord mij wel hard huilend aan boven de nieuwste bestseller ‘Dans met mij’ van Moyes, wat een prachtig en meeslepend boek is dat toch. Of je nu zwanger bent of niet, hierdoor word je hoe dan ook geraakt. En ik had een legaal excuus om flink in tranen uit te barsten, so I did haha. Vrijdag mocht ik met de kleine weer voor een APK bij de verloskundige langskomen voor de maandelijkse controle. De conclusie: ga alsjeblieft zo door, die complimenten mogen we dan ook samen in onze zak steken. Niemand verwachtte dat het zo goed zou gaan en dat al 29 weken lang, maar we vormen nu al een fijn team. Meneer is wel echt heel erg beweeglijk en druk, maar mij werd verteld dat hij het dan erg naar z’n zin heeft en alle energie heeft dus ik juich al zijn danspasjes alleen maar toe. Onze mini Channing Tatum haha.

Hitte, Blijdorp en ‘Dans met mij’
Door de warmte genoot ik van extra ijsjes en deed ik het lichamelijk wat rustiger aan. Ik koos voor de koelte, maar heb niet extra vocht vastgehouden of dikkere enkels gekregen wat je weleens hoort bij zwangeren. Alles was zoals vanouds goed verlopen en die rustmomenten hebben daaraan bijgedragen. Alleen de nachten waren iets anders; slapen naast een ventilator en met een koud washandje erbij, maar we hebben het erg goed weten te doorstaan. Door de rustmomenten vloog ik door het nieuwste boek van mijn favoriete auteur Jojo Moyes dat in oktober zal verschijnen. Dans met mij was prachtig en is echt een kunstwerk, maar ik schrijf er binnenkort nog een uitgebreide recensie over. Dit weekend ruimden we heerlijk ons huisje op, gingen we langs vrienden en onze schoonouders wat heel gezellig was. Ook maakten Anne, Stephen, Jord en ik Blijdorp onveilig en hebben we lekker gegourmet. Zulke fijne momenten! We kijken terug op een heel mooie week.

Heb jij leuke plannen in het vooruitzicht komende week? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.