Blog

Zwanger week 28 – Ardennen en informatiebijeenkomsten


We zijn een mijlpaal en véél schopjes rijker: ik zit vanaf vandaag officieel in het derde trimester! Ik ben 28 weken zwanger en heel trots en blij dat we dit moment mogen ervaren. Dat ons kleintje goed groeit en dat we door de controles heen mogen vliegen is de allerfijnste bevestiging om te mogen ontvangen en we gaan de laatste spannende maanden in waarin we onze kleine voor het eerst mogen ontmoeten! Wat een geluk en stiekem ook echt al aftellen hoor, want ik kan niet wachten om hem voor het eerst vast te mogen houden en hem te vertellen hoeveel we van hem houden. Liefde overload! Deze week was lekker druk, maar ook onwijs gezellig. Zo gingen we naar het strand met lieve vrienden na een dagje werken en afgelopen weekend waren we unplugged: met vrienden in de Ardennen. Ook bezochten we informatiebijeenkomsten over bevallen, de kraamtijd en borstvoeding. Ik vertel je er met plezier meer over!

Week 28 van de zwangerschap
Je kon niet meer om de kleine heen, hij was lekker actief deze week waardoor anderen ook zelfs mijn buik zagen bewegen. Zowel overdag als in de nacht liet hij goed merken bij ons te zijn. Dat maakte het heel gezellig (vind ik nu nog, ik weet niet of die schopjes nog veel harder gaan worden?) en daarbij was het ook erg bijzonder dat vrienden hem ook konden voelen. Ik werd deze week ook wat emotioneler, de gedachte dat de kleine het derde trimester heeft gehaald ontroerde mij opeens. Mocht hij eerder komen, dan is de kans op levensvatbaarheid en dat hij bij ons mag blijven zo groot… Nog lekker blijven zitten lief mannetje! Het is gewoon zo niet vanzelfsprekend, er kan gedurende het hele proces van alles anders lopen dan verwacht en gepland, maar dat het allemaal goed is gegaan tot nu toe is echt het beste cadeau ooit. Hoe cliché het ook klinkt, onze kinderwens was erg groot en tegelijkertijd het risico op complicaties nog groter. Als dat allemaal niet aan de orde blijkt te zijn, dan mag je echt van geluk spreken en we zijn ons daar goed van bewust. Je hoopt het zo intens, maar dat het uitkomt en je grote droom werkelijkheid mag worden: wij kunnen ons geluk niet op. Het voelt dan ook als een geweldige mijlpaal dat we nu het laatste trimester in gaan, ook al vloog het snel voorbij, we maken ons klaar voor de laatste weken en we weten ook dat het allemaal wat pittiger kan gaan worden. Maar we zijn blij met elke dag dat het goed gaat en met deze houding zijn we al heel ver gekomen. Deze week zijn we ook samen naar twee verschillende informatiebijeenkomsten geweest die georganiseerd werden vanuit het ziekenhuis. De eerste ging over de kraamtijd en het geven van borstvoeding. De tweede avond bevatte informatie over de bevalling. Eigenlijk hoorde we alles wat je moet weten, van A tot Z en alle stappen ertussen wat je op een realistische manier kunt verwachten. Het was zowel concreet als praktisch en heel nuchter gebracht. Daar houden we van, liever vertellen wat je echt te wachten staat dan dat er verrassingen op je pad komen in zulke spannende situaties. En nog kan het zo afwijken van wat je gaat overkomen, maar nu hebben we er een beter beeld bij. We zijn heel blij dat we naar deze bijeenkomsten zijn geweest en hebben er veel aan gehad. Ook door er samen vervolgens over te praten weet je nog beter wat de wederzijdse verwachtingen zijn en hoe je elkaar kunt ondersteunen. We kunnen zulke informatiebijeenkomsten dan ook zeker aanbevelen.

Scheveningen en Ardennen
Deze week bestond uit veel uren maken op werk, leuke projecten aangaan waardoor de tijd voorbij vloog en tussendoor rust pakken wanneer dat mogelijk was. Dat werd deze week wel iets ingewikkelder, omdat we behoorlijk wat plannen hadden na werk. Van het volgen van de bijeenkomsten tot relaxen met lieve vrienden aan het strand van Scheveningen onder het genot van heerlijk eten. Daar hebben we ook bovenstaande foto gemaakt, ik ben bang dat het niet alleen maar meer een pizza/sushi/wraps buikje is haha. Ik begin goed rond te worden! Het was zo gezellig en fijn, ik zou het helemaal niet erg vinden om vaker na werk lekker naar het strand te gaan. Helaas ligt het niet echt om de hoek, maar het blijft heerlijk om te doen. Ook gingen we gezellig met vrienden naar de Ardennen afgelopen weekend. Dat was zo gaaf om te doen! Lekker Koos Internetloos unpluggen waardoor we echt aandacht en tijd voor elkaar hadden. We hebben een mooie tocht gemaakt in de omgeving, spelletjes gespeeld, lekker bijgekletst, Sinterklaas gevierd (haha ja echt! Ons mannetje besloot rond Sinterklaas te komen, dus we hebben het wat naar voren gehaald. Bedankt voor de mooie cadeaus Sint!), een kampvuur gemaakt en genoten van de tijd samen. Het voelde als een week weg, we zijn helemaal ontspannen en opgeladen teruggekomen. Perfect voor het laatste trimester!

Heb jij een fijne week gehad?  Nog leuke plannen voor de komende tijd?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.