Zwanger week 26 – Terug van vakantie en nog 100 dagen!

Zwanger week 26 – Terug van vakantie en nog 100 dagen!

zwanger week 26 collage
We zijn terug van een heerlijke vakantie! De kans is groot dat je het niet in de gaten had, want ondertussen ging mijn blog en Facebook verder, terwijl wij over de toppen van prachtige bergen liepen en een gezellige tijd hebben gehad bij familie. We zijn namelijk in het zuiden van Polen geweest en een dagje naar Kraków, waar we genoten van de fijne momenten samen. En we hebben een nieuwe mijlpaal bereikt (we springen van hoogtepunt naar hoogtepunt), want het aftellen is officieel begonnen. Nog maar 100 dagen totdat we onze kleine mogen verwelkomen en ontmoeten!

Je baby is nu ca. 33 cm lang en weegt ca. 700 gram. De oogleden van je baby zaten tot deze tijd dicht. Vanaf nu kan je kindje zijn oogjes opendoen. Ook zijn er hele kleine wimpertjes en wenkbrauwen. Uit Mijn 9 maanden dagboek van Pauline

Week 26 van de zwangerschap

Dat is even wennen, zo’n buikje! Ik merk vooral bij het opstaan dat ik mijzelf moet herontdekken. Extra gewicht kost ook extra energie en dat vraagt om balans tussen wat en wanneer ik activiteiten onderneem. Qua kilo’s valt het reuze mee hoeveel ik ben aangekomen, daar zal ik binnenkort meer over vertellen. Ik vind het belangrijk om gezond te blijven eten en lekker te blijven bewegen, dan zit je eenmaal veel lekkerder in je vel en voel je je een stuk krachtiger. Dat helpt mij erg vooruit tijdens deze warmere dagen. Ondertussen was meneer heel erg actief deze week en schopte hij er vrolijk op los. Het is zo bijzonder wanneer anderen het ook kunnen voelen, ik snap ook erg goed waarom anderen dit gevoel kunnen missen na de zwangerschap. Het is eenmaal heel gezellig om alles samen te mogen delen en te weten dat de kleine al zo actief bij je is. Ik voel hem dan ook een paar keer per dag flink actief zijn. En het aftellen is officieel begonnen. De laatste 100 dagen van de zwangerschap zijn ingegaan, wat klinkt dat al dichtbij! Natuurlijk moeten we nog even geduld hebben, maar ik vind echt dat het ontzettend snel gaat. Deze positieve lijn houden we heel graag vast, hopelijk kan ik volgende week ook weer zo’n fijne update delen waarin het zo goed blijft gaan. Spannend!

Opladen, ontspannen en genieten van de vakantie
Wat fijn om nog een weekje er tussenuit te kunnen voordat het drukke najaar van start gaat. September en oktober zijn goedgevuld (weliswaar met fijne momenten, maar wel behoorlijk intensief) en daarom kozen we ervoor om nog even erop uit te gaan. En dat is goed gelukt! We zijn opgeladen weer thuisgekomen na een reis van 1300 km en diezelfde afstand terug met de auto. Het was een flinke zit, zeker met mijn huidige buikje maar het ging veel beter dan verwacht. We hebben echt een boel kilometers gemaakt deze zomer als ik er zo over na denk! Het was geweldig om nog even mijn familie te zien, extra leuk dat mijn oma de kleine ook al heeft gevoeld. En we hadden ook niet verwacht dat ik nog de conditie en energie zou hebben om behoorlijke tochten door de bergen te maken, maar ook dat ging super. We hebben van prachtige uitzichten genoten, heerlijk gegeten, lekker kunnen lezen (ik heb mijn record boeken uitlezen in een week verbroken) en fijn bij kunnen kletsen. Ook hebben we geshopt in Kraków en genoten van het mooie weer. Het was een top vakantie!

En nu is het zondag en heb ik al een productieve ochtend achter de rug. Zo viel het mij bij thuiskomst al op dat het hier in Nederland heel anders warm is. In Polen heb je een landklimaat, dan kan het wel erg warm zijn en de temperaturen kunnen behoorlijk oplopen maar de luchtvochtigheid is in Nederland zoveel hoger en dat voelt nogal drukkend. Hier is het veel klammer en raak je overhit bij elke beweging, terwijl het in Polen warmer kan zijn en aangenamer gek genoeg. Daarom besloot ik alle inspannende klusjes in huis al heel vroeg in de ochtend te doen. Lekker de ramen tegen elkaar open zetten, alvast koken voor vanavond (een lekkere ovenschotel), uitpakken, wasjes draaien en het huis door. Dan heb ik dat maar vast gehad en dat ging super! En nu begint het zonnetje flink te schijnen en duik ik nog even in een boek voordat we straks aan de slag gaan met het klaarmaken van de tuin voor dit najaar. Lekker efficiënt en productief, dat geeft zoveel voldoening! Echt fijn om zo’n vliegende start te kunnen maken.

Heb jij leuke plannen voor de komende week?  

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Frauke

  Wat heerlijk dat je nog even op vakantie bent geweest, ook heel leuk dat je familie de schopjes eens kon voelen zo. En dat je die überhaupt zoveel voelt en alles zo lekker gaat, is natuurlijk ook geweldig! Een betere zwangerschap kan je dan niet wensen, lijkt me. Ik duim met je mee dat die stijgende lijn wordt verdergezet. Slim trouwens om al je klusjes ’s ochtends te doen, die drukkende warmte is vermoeiend he! Hoewel ik dit typ terwijl het (eindelijk?!) een beetje is afgekoeld en er precies een regenbui aankomt, ai! X
  Frauke onlangs geplaatst…De HP Spectre 13 is de mooiste notebook OOIT!My Profile

 2. Dita

  Fijn dat je nog op vakantie bent geweest. Komende week beginnen de scholen hier weer en ga ik ook weer aan het werk op de BSO. En ik ben donderdag jarig.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Augustus 2016 #2My Profile

 3. Nahalie

  Zelf ben ik 21 weken zwanger. Van mijn tweede. Ben al serieus wat bijgekomen hahaha. Mijn vakantie blijft verder gaan omdat ik in ziekteverlof ga. Ik heb bekkeninstabiliteit…
  Nahalie onlangs geplaatst…Diary 60My Profile

 4. Rianca

  Wat een heerlijke week in Polen moet dat zijn geweest! En fijn dat je zwangerschap zo goed verloopt. Hier is ook een grote kinderwens, maar door een studiewissel moeten wij nog twee jaar geduld hebben. Lastig, maar wel de beste start voor het kindje. En ik krijg echt positieve kriebels van jouw productiviteit. Ik ga nog maar even snel een dweil door het huis halen.
  Rianca onlangs geplaatst…favorite things • teeny tiny happy memoriesMy Profile

 5. Cindy

  De schopjes. Soms mis ik ze niet, want op het eind waren het wel keiharde trappen, maar in het begin waren ze zo zacht en fijn. Nu krijg ik hele voeten tegen mijn gezicht aan geschopt en er een prachtige schaterlach bij. Nog een paar weken, dan kan jij dat ook meemaken!
  Cindy onlangs geplaatst…TAG: KeukenprinsesMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge