Blog

Zwanger week #25 – Controle bij de verloskundige


Hoera, ik ben vandaag precies 25 weken zwanger! Afgelopen vrijdag bracht ik een bezoekje aan de verloskundige en daar vertel ik jullie heel graag meer over. Ook was ik lekker druk op werk, sprak ik af met lieve vrienden en familie en heb ik heerlijk kunnen lezen tussendoor. Lees je mee over mijn 25e week van de zwangerschap?

Je baby is nu ca. 32 cm lang en weegt ca. 650 gram en gaat steeds meer drukte maken in je buik. Natuurlijk kan je kindje uren rustig liggen te slapen, maar het kan ook flink bezig zijn met draaien. Je voelt allerlei stompjes en gewoel. Waarschijnlijk kan je partner dit nu ook voelen! Je baarmoeder is nu zo groot dat hij boven je navel uitkomt. – Uit Mijn 9 maanden dagboek geschreven door Pauline Oud

Zwanger week 25– Op vrijdag mocht ik op controle bij de verloskundige, daar keek ik eigenlijk ontzettend naar uit. Ik voel mij nog steeds naar omstandigheden – ik bedoel mijn buik begint flink ronder te worden en dat is even wennen – erg goed en het is altijd fijn om die bevestiging ook te mogen ontvangen tijdens de controle. Ik maakte mij daarom ook geen zorgen. De verloskundige vroeg hoe het ging en we namen de verschillende vragen door die gebruikelijk zijn rond deze periode. Ondanks de hoeveelheid aan activiteiten die ik nog naast de zwangerschap heb ondernomen, verloopt alles erg goed. Door mijn gezondheidssituatie hadden we verwacht dat het nu toch wel een stuk zwaarder zou worden en dat het iets bergafwaarts zou gaan, maar niets is minder waar: het gaat super en we zijn met elke dag dat het goed gaat blij. Ik ben netjes aangekomen zoals gewenst, maar dat had ik ook verwacht door mijn groter wordende buik. Ook hoorden we het hartje regelmatig kloppen en is ons mannetje erg beweeglijk volgens de verloskundige, maar dat wisten we stiekem al. Hij maakt er dagelijks een gezellig feestje van! Al met al een fijne controle om op terug te mogen kijken, bij de volgende controle is ons kindje zelfs al levensvatbaar. Waar blijft de tijd?

Ontspannen, lezen en veel schrijven

Ik was helemaal in de stemming om lekker te schrijven, dus mijn vrije tijd heb ik voornamelijk ook met het schrijven benut. Ook heb ik veel lieve vrienden en familie gezien afgelopen week en heb ik veel kunnen lezen. Ik ben begonnen met Harry Potter en de Steen der Wijzen te herlezen, iets wat ik nooit doe met boeken maar het leek mij leuk om de serie nog een keer te beleven nu het weer zo populair is. Ook lees ik Je leeft maar 1 keer door Fausto Brizzi, zijn eerste boek vond ik briljant en ik ben benieuwd hoe deze zal zijn. Qua ontspanning zit het wel goed tussen het maken van de vele uren door op werk. Het was een drukke tijd, maar nu alles loopt kan ik ook extra van de hoogtepunten genieten. Ook laad ik op door fijne momenten met anderen, ik word echt heel blij van het zien van mijn collega’s en de vrolijke gesprekken op kantoor, maar ook wanneer ik lekker kan koken voor vrienden en familie en we samen van gezellige avonden genieten. Mijn broertje is weer terug uit China en we hebben van hem een superlief en leuk Chinees pakje gekregen voor de kleine man. En ook nog eens zijn eerste auto! Wat een eyecatcher en geweldig cadeau, het is in ieder geval onze favoriet geworden. Ik weet zeker dat ons mannetje er ook dolgelukkig op zal rondrijden (zie de foto bovenaan het artikel). Nu al een heerlijke zomer en de maand augustus kan niet meer stuk!

Heb jij leuke plannen voor de komende week?  

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.