Blog

Zwanger week #22 – Babykamer en schopjes


Welkom in augustus! Vandaag ben ik precies 23 weken zwanger, daarom is het tijd om terug te blikken op afgelopen week. Er is zoveel veranderd voor mijn gevoel! Ik voelde mij opeens heel anders worden de laatste dagen, we gingen aan de slag met de babykamer én meneer hield mij een avondje wakker door zijn schopjes. Ik vind het superleuk dat jullie zo meeleven in deze bijzondere periode, dankjewel! Lees je mee? 

Zwanger week 22 
Werk was even lekker intensief, omdat veel collega’s op vakantie zijn. Ik merkte dat toch wel in de avond afgelopen week, dan heb ik overdag alles gegeven en ben ik ’s avonds best wel moe. Ik heb natuurlijk geen ruimte om overdag even een middagdutje te doen of uit te rusten, maar ik kroop dan wel extra vroeg mijn bed in na het eten. Een mogelijke oorzaak naast de intensievere week op werk; opeens was mijn buik een stuk dikker geworden wat uiteraard even wennen is. Dat viel mij al op met het bukken (eten geven van Poes bijvoorbeeld haha) en m’n shirtjes beginnen nu ook echt anders te vallen. Ja, echt even een groeispurt die buik haha.  Ook ben ik net wat langzamer en kost alles wat meer kracht. Tot nu toe heb ik om eerlijk te zijn ook mijn gewone levensstijl behoorlijk weten door te voeren en ik realiseerde mij deze week dat ik daar toch ook iets anders over mag gaan denken. Minder lijstjes, activiteiten en alles in een rustiger tempo in de vrije tijd, dat is helemaal niet erg aangezien mijn lichaam ook hard werkt om het kindje goed te laten ontwikkelen. Wel een leuke bijkomstigheid (althans, ik vind het heel erg leuk) dat het onbekenden nu ook opvalt dat ik zwanger ben. Zo zaten we in het restaurant met vriendinnen en vertelde een serveerster dat ze mijn vlees extra doorbakken zou laten maken, heel lief! En er stond iemand voor mij op in de bus, score! Ja, daardoor voelde ik mij heel erg trots haha.

Verder ging het heel goed met onze kleine man, we moesten woensdag nog even terugkomen voor het vervolg op de 20-weken echo omdat hij er toen nog niet zo goed voor lag (ook niet na springen, traplopen en een flinke work-out) om het ruggetje te kunnen bekijken en te onderzoeken. Dus mochten we nog een keertje naar ons lieve ventje kijken en dat was echt super. Meneer was die nacht zo druk ’s avonds dat ik mij voor het eerst even afvroeg of ik wel aan slapen toe zou komen haha. Ik vind het echt bij elke beweging weer zo’n fijne bevestiging dat hij bij ons is. Hij was zo aan het bewegen die nacht (we noemden het z’n feestje) en er werden rake schopjes uitgedeeld. Dat ging op een gegeven moment zo lang door dat ik er ’s nachts maar een boek bij heb gepakt en heb gewacht tot hij wat rustiger werd. Is het een breakdancer aan het worden? Ik werd de volgende ochtend wakker door Poes die zich helemaal tegen mijn buik had gewurmd. Zo gezellig en lief!

Lezen, kletsen en lekker eten
Met Jord ging ik naar de première van Jason Bourne, wat een fantastische film is dat toch! Dat had ik echt niet gedacht, ik kende de vorige films niet en kwam helemaal onder de indruk uit de zaal gelopen na het zien van deze topper. Matt Demon is natuurlijk al een goede reden om écht te gaan, maar wat een waanzinnig sterke acties zitten er in de film! Ook vind ik het knap hoe actueel het is gemaakt en de verhaallijn is er ook zeker eentje om je op te verheugen. Aanrader wat ons betreft, voor hem én voor haar! Ook ben ik weer lekker volop aan het lezen, ik zit helemaal in de flow en heb zin om alle boeken tegelijkertijd te lezen. Niet echt een praktische manier, maar er zijn gewoon te veel toffe boeken uitgekomen. Heerlijk om er weer lekker in te kunnen duiken.

En ik zag Anne en Stephen weer na drie weken! Dat was echt zo fijn en gezellig, al was ik in de avond toch een tikkeltje moe, maar dat mocht de pret niet drukken. Met Anne ben ik aan de slag gegaan met de commode (onze vriendschap kan IKEA aan #awesome!) en ze heeft ons muurtje geweldig mooi geschilderd. Zo blij met het eindresultaat en heel lief alle hulp! Vervolgens gingen we lekker pizzaretten, speelden we een spelletje en keken we een extreem foute, maar hilarische film. Een dagje later gingen we met lieve vrienden lekker sushi & grill eten, hebben we heel wat bijgekletst en was het zo fijn om hen weer te zien! Echt een geweldig gevoel dat we door zulke lieve vrienden worden omringd. Ook konden we nog even naar de Prénatal, omdat al onze aankopen voor de kleine al klaarstonden. Na nog niet eens een week, zo snel! Dus ook de kinderwagen, het ledikantje en de box staan (in de verpakking) inmiddels in huis. Superleuk!

Voor wanneer raden jullie aan om de babykamer helemaal af te maken? En ik hoorde dat het handig is om in ieder geval genoeg hydrofiele doeken in huis te halen. Wat is een handig aantal? Dankjewel voor alle tips en de superlieve reacties!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.