Blog

Zwanger week #21 – 20-weken echo, babyshoppen én Antwerpen

En we zijn over de helft! Kan het aftellen beginnen? Officieel natuurlijk wel, maar zo voelt het nog niet hoor! Alhoewel, mijn buikje begint al rondere vormen aan te nemen en meneer trappelt er vrolijk op los. Deze week was echt bijzonder, stiekem emotioneler dan ik had verwacht en daarnaast ook heel gezellig. Zo hadden we de 20-weken echo, kochten we de grootste (en duurste, slik!) aankopen van de babyuitzetlijst en gingen we met vrienden naar Antwerpen. Lees je mee? 

Week 21 van de zwangerschap
Deze week kwam de bijzondere mijlpaal, ik ben nu echt op de helft en en we mogen dus eigenlijk al beginnen met aftellen. Ik voel ons kindje al regelmatig bewegen, zowel in de ochtend als in de avond als ik mijn rug lig heel intens. Maar ook spontaan tussendoor opeens op het werk of als we op een terrasje zitten, echt een heel speciaal en ook gezellig gevoel dat we zo samen mogen zijn. Ik snap heel goed als mensen de bewegingen na hun zwangerschap gaan missen, het is zoveel mooier dan ik ooit had gedacht! We hadden afgelopen woensdag de 20-weken echo en dat was echt super, we mochten extra lang naar ons kindje kijken en we kregen goed nieuws: ons kindje groeit en ontwikkelt zich super en dat is natuurlijk ook wat je als ouders zo graag zou willen horen. Maar meneer is ook al een slimpie, hij lag zo lekker op z’n rug terwijl zijn rug ook nog even onderzocht moest worden op mogelijke afwijkingen. Ik moest dus springen, traplopen en een flinke work-out ondergaan, maar meneer ging niet anders liggen. Daarom mogen we volgende week nog een keertje terugkomen om naar hem te kijken en dat is helemaal geen straf. Wel weten we dat het voor 95% wel goed zit, we hebben niets om ons zorgen om te maken, maar het moet toch wel officieel vastgesteld worden voordat men officieel conclusies mag trekken. Die dag ging ik daarna door naar werk en in de avond was ik voor het eerst echt op. Blijkbaar had ik mij toch wat drukker erom gemaakt dan ik had verwacht en ik was heel erg onder de indruk van alles wat we mochten zien. Het was tegelijkertijd zo geruststellend dat alles goed gaat, het beste nieuws dat je als ouder kan horen.

Vervolgens brak de grote dag aan dat we baby spullen gingen shoppen van de babyuitzetlijst. Die dag begon ik al met het ontspullen van de babykamer to be, maar dat is nog wel een flinke klus. Er staan zoveel meubels en spullen die allemaal uitgezocht moeten worden maar de kamer moet natuurlijk helemaal leeg voordat de nieuwe spulletjes erin gaan én we moeten van te voren nog schilderen. Op vrijdag gingen we vervolgens gezellig naar de Prénatal om de grootste aankopen te verrichten en dat was zo bijzonder om te doen! Zo kochten we de kinderwagen, een Maxi Cosi, de babyfoon, de box, het ledikantje en de matrasjes. De auto zat behoorlijk vol op de terugweg, maar we zijn heel blij met alle aankopen die helemaal naar wens zijn; er ging echt een wereld voor ons open. We zijn heel goed geholpen en blij met de persoonlijke service, echt super!

Antwerpen, projecten en opruimen
Deze week bestond niet alleen uit baby gerelateerde ervaringen, maar ook het dagelijkse: bergen verplaatsen op werk, mooie projecten aangaan, het huishouden, nieuwe gerechten uit proberen met koken, afspreken met lieve vrienden… Het was echt een top week. Zo probeer ik met Jord het huis lekker schoon te maken van onder tot boven en houden we een grote opruimbeurt. Het is goed om dat regelmatig te doen, dan weet je weer wat je hebt en staan er geen troepjes die energie slurpen in huis; het geeft ruimte, warmte en lucht. Ook gingen we gezellig met vrienden naar het prachtige Antwerpen waar we genoten van de highlights (o.a. bovenin MAS genieten van het uitzicht), de gezellige terrasjes, het lekkere eten, Vlaamse frietjes en de warmte van de mensen. Wat ben ik toch dol op België, love it! We gingen slechts één dagje, maar het voelde alsof we enkele dagen op vakantie gingen. We kwamen helemaal uitgerust en opgeladen weer terug.

Wat een week vol fijne momenten. Heb jij een mooie week gehad?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.