Blog

Zwanger week #20 – Schopjes en zwangerschapsbroeken

Wat een mijlpaal, ik ben op de helft van mijn zwangerschap: vandaag precies 20 weken zwanger. Mijn broeken zitten officieel niet meer erg lekker, we kijken uit naar de 20-weken echo en de kleine man trappelt vrolijk rond in mijn buik. Ook de schopjes worden steeds harder. Een nieuwe update terwijl wij ondertussen vieren dat we halverwege zijn, we kunnen niet wachten om onze zoon te mogen ontmoeten en we hem kunnen verwelkomen! 

Het moment dat ik de positieve test in handen had, kan ik mij als de dag van gisteren herinneren. En nu zijn we vijf maanden verder en wordt mijn buik zichtbaar groter. De bewegingen worden ook intenser en meneer heeft het geloof ik ontzettend naar zijn zin met alle ruimte die hij nu nog heeft, die benut hij goed al functioneert mijn buikwand meer als trampoline krijgen we de indruk. Alles voor ons kleine mannetje haha, hij heeft onze harten nu al gestolen en die bewegingen vormen echt zo’n fijne bevestiging dat hij bij ons is. Stiekem heel erg gezellig samen! Mijn lichaam verandert in een rap tempo, zo moet ik ook wennen aan het feit dat mijn kleding toch anders begint te vallen. Mijn broeken zitten niet meer comfortabel al is de maat nog wel goed genoeg, het knoopje is niet ideaal en daarom heb ik deze week bij de H&M twee zwangerschapsbroeken in de sale gescoord. Ik was niet echt van plan om veel geld uit te geven aan zwangerschapsmode, want je draagt het relatief kort en het is nog vrij prijzig. Maar twee broeken zijn erg welkom, zeker als we straks de herfst en de winter in gaan natuurlijk. Wel heel bijzonder hoor, om voor het eerst die broeken aan te hebben. Echt even wennen, maar nu vind ik ze fantastisch zitten. Ook zo handig die band! Voor nu draag ik veel jurkjes en dat kan perfect met deze temperaturen maar het is fijn om deze broeken in huis te hebben.

Ik merkte dat ik na werk wat sneller moe was, maar dat kan ook komen door alle indrukken van afgelopen week en de hectische dagen. Meer slaap kan nooit kwaad, als ik het bed zie dan ben ik zo vertrokken. Al begint meneer op die momenten juist ook heel actief te worden, door hem val ik dan ook met een glimlach in slaap. Deze week hadden we gezellige feestjes, ging ik met Jord naar de première van The secret life of pets en had ik een belangrijke deadline voor mijn boek. Kortom: ik heb niet stilgezeten en deze week doe ik het iets rustiger aan. Deze week hebben we de 20-weken echo en we kijken heel erg uit naar dit moment. We kunnen niet wachten om de kleine wat langer te mogen bewonderen en hopen natuurlijk ontzettend dat alles nog steeds goed gaat. Dat zijn groei op schema ligt en de ontwikkelingen goed door zijn gegaan en dan genieten we volop door.

We zijn heel blij met elke dag dat het goed gaat, we zijn inmiddels op de helft aanbeland en voelen ons heel erg dankbaar dat de klachten tot nu toe echt alles mee zijn gevallen. Op naar de volgende 20 weken, maar misschien komt ons kindje net iets eerder. Dat hebben we natuurlijk niet in de hand. Heel spannend en bijzonder dit kleine én grote avontuur!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.