Zwanger week #20 – Schopjes en zwangerschapsbroeken

Zwanger week #20 – Schopjes en zwangerschapsbroeken

Wat een mijlpaal, ik ben op de helft van mijn zwangerschap: vandaag precies 20 weken zwanger. Mijn broeken zitten officieel niet meer erg lekker, we kijken uit naar de 20-weken echo en de kleine man trappelt vrolijk rond in mijn buik. Ook de schopjes worden steeds harder. Een nieuwe update terwijl wij ondertussen vieren dat we halverwege zijn, we kunnen niet wachten om onze zoon te mogen ontmoeten en we hem kunnen verwelkomen! 

Het moment dat ik de positieve test in handen had, kan ik mij als de dag van gisteren herinneren. En nu zijn we vijf maanden verder en wordt mijn buik zichtbaar groter. De bewegingen worden ook intenser en meneer heeft het geloof ik ontzettend naar zijn zin met alle ruimte die hij nu nog heeft, die benut hij goed al functioneert mijn buikwand meer als trampoline krijgen we de indruk. Alles voor ons kleine mannetje haha, hij heeft onze harten nu al gestolen en die bewegingen vormen echt zo’n fijne bevestiging dat hij bij ons is. Stiekem heel erg gezellig samen! Mijn lichaam verandert in een rap tempo, zo moet ik ook wennen aan het feit dat mijn kleding toch anders begint te vallen. Mijn broeken zitten niet meer comfortabel al is de maat nog wel goed genoeg, het knoopje is niet ideaal en daarom heb ik deze week bij de H&M twee zwangerschapsbroeken in de sale gescoord. Ik was niet echt van plan om veel geld uit te geven aan zwangerschapsmode, want je draagt het relatief kort en het is nog vrij prijzig. Maar twee broeken zijn erg welkom, zeker als we straks de herfst en de winter in gaan natuurlijk. Wel heel bijzonder hoor, om voor het eerst die broeken aan te hebben. Echt even wennen, maar nu vind ik ze fantastisch zitten. Ook zo handig die band! Voor nu draag ik veel jurkjes en dat kan perfect met deze temperaturen maar het is fijn om deze broeken in huis te hebben.

Ik merkte dat ik na werk wat sneller moe was, maar dat kan ook komen door alle indrukken van afgelopen week en de hectische dagen. Meer slaap kan nooit kwaad, als ik het bed zie dan ben ik zo vertrokken. Al begint meneer op die momenten juist ook heel actief te worden, door hem val ik dan ook met een glimlach in slaap. Deze week hadden we gezellige feestjes, ging ik met Jord naar de première van The secret life of pets en had ik een belangrijke deadline voor mijn boek. Kortom: ik heb niet stilgezeten en deze week doe ik het iets rustiger aan. Deze week hebben we de 20-weken echo en we kijken heel erg uit naar dit moment. We kunnen niet wachten om de kleine wat langer te mogen bewonderen en hopen natuurlijk ontzettend dat alles nog steeds goed gaat. Dat zijn groei op schema ligt en de ontwikkelingen goed door zijn gegaan en dan genieten we volop door.

We zijn heel blij met elke dag dat het goed gaat, we zijn inmiddels op de helft aanbeland en voelen ons heel erg dankbaar dat de klachten tot nu toe echt alles mee zijn gevallen. Op naar de volgende 20 weken, maar misschien komt ons kindje net iets eerder. Dat hebben we natuurlijk niet in de hand. Heel spannend en bijzonder dit kleine én grote avontuur!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 18 reacties.

 1. Frauke

  Leuk om weer een update te lezen, je klinkt zo blij! Je straalt ook echt met zo’n mooie buik, fijn ook dat jullie kindje al zoveel beweegt. Wordt vast een sportieveling ;-). Veel plezier bij de 20-weken-echo en geniet nog van je zwangerschap! X
  Frauke onlangs geplaatst…Popcorn Party: drie heerlijke combinatiesMy Profile

 2. janneke

  aaaah, wat ontzettend leuk! doordat ik een hele tijd niet actief ben geweest heb ik echt wel wat gemist zeg… wauw super dit zeg allemaal en wat een spannende tijd komt eraan, geniet ervan samen

 3. priscilla

  Wat heerlijk al op de helft. Wat heb je een prachtig buikje meid. Fijn dat alles goed gaat!

 4. Janneke

  Je kent me niet, zal mezelf even voorstellen. Ik ben de moeder van Stephen. Toen ik hoorde dat je ging trouwen en ik voor Anne haar jurk mocht maken, wilde ik de persoon achter jou naam beter leren kennen. Ik heb je eenmaal gezien. Ik vind het mooi om je huwelijk en nu je zwangerschap te te volgen, in een woord geweldig. Hoe jullie omgaan met je zwangerschap, denkt ik aan de eerste keer dat ik zwanger was van Stephen. Fijn dat alles zo goed gaat, geniet er met volle teugen. Voor je het weet is jullie kleine man er. Veel plezier met de echo en veel gezondheid toegewenst. Jannie

 5. Nadia

  Hoi Dagmar, Super leuk om te lezen over jouw zwangerschap. Ik ben zelf ook zwanger, ietsje korter kan jij. Bijzonder dat je jouw ervaringen deelt! Mijn buik groeit enorm en ik draag al weken zwangerschapskleding.
  Veel succes met de rest van je zwangerschap. Geniet ervan!

 6. anna

  Wat leuk om te lezen en wat gaat het snel!! Geniet er van <3

 7. Marijke

  Jeetje wat gaat dat snel! Maar het is ook echt zo heerlijk dat zachte getrappel in je buik! Geniet ervan!
  Marijke onlangs geplaatst…SOS naambandjeMy Profile

 8. Kim

  Ah, ik vind deze update zo leuk om te lezen! :-) Ik ben zo benieuwd naar zijn naam en hoe hij zal zijn. Slim dat hij nu nog even gebruik maakt van alle ruimte die hij heeft, straks zal dat wat minder worden, haha. :-)

  Halverwege alweer. Wat gaat de tijd snel!
  Kim onlangs geplaatst…Hoe is de drukke week me vergaan?My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge