Zwanger week #19 – Varen door Rotterdam en Liever met lef

Zwanger week #19 – Varen door Rotterdam en Liever met lef


Wat ontzettend lief en mooi al jullie reacties op de zwangerschapsupdates. Omdat ik zoveel enthousiaste comments terug heb ontvangen, heb ik besloten om een soort wekelijkse update te geven van wat ik allemaal heb gedaan en hoe ik mij voel. Deze week was echt indrukwekkend en een emotionele achtbaan. We namen afscheid van geweldige vrienden die emigreren naar Dubai, de onthulling van Liever met lef vond plaats en ik ging gezellig naar het Bloggers on Board event van Miss Publicity met Anne. De kers op de taart? De blog lay-out die Anne in de stijl van mijn boek maakte. Lees je mee? 

Zwangerschapsdagboek – Week 19
Als je deze update leest ben ik precies 19 weken zwanger. Week 19 zit erop en het was een emotionele rollercoaster vanwege alle indrukken en momenten die we hebben ervaren. Daardoor waren de nachten wat korter – mijn gedachten bleven maar malen en waren niet stil te krijgen – maar overdag had ik gelukkig alle energie om te doen wat ik graag zou willen. Wel waren deze nachten extra gezellig, omdat meneer in de buik ook van zich liet horen. Of eigenlijk meer voelen. Zo voelt Jord inmiddels ook de mini trapjes en beweegt de kleine lekker actief in de buik, een echt druktemakertje af en toe haha. Wel wil ik de komende tijd wat meer opletten dat ik ook tijdig rust neem en bijvoorbeeld meer ga zitten. Mijn lichaam verandert heel erg snel en om met al die veranderingen mee te komen is op tijd op de rem trappen een must. In de avond merk ik namelijk vaak dat ik een beetje last heb van mijn onderrug, bekken of heupen (dat gebied) en ik denk dat ik dat kan voorkomen door regelmatig even bij te komen. Mentaal wil ik altijd al heel graag door en heb ik duizend-en-één ideeën om op te pakken, maar even op mijn kont ploffen af en toe kan nooit kwaad haha.

Ook begin ik al echt een buikje te krijgen die anderen zien, het is onmogelijk om deze nog te verstoppen en ik ben er stiekem ook erg trots op. We worden onwijs in de watten gelegd door iedereen en de kleine is nu al mega verwend met allemaal moois, wat een geluksvogeltje! Het is echt geweldig hoe iedereen met ons meedenkt en meeleeft. Vooral nu ik mij nog steeds zo goed voel en we bijna op de helft zijn, genieten we echt van elke seconde. Wat dat betreft echt een luxe dat ik amper klachten ervaar en zoveel energie heb. We kunnen ons geluk niet op!

Varen, onthulling, afscheid en bbq 
Ik heb een hele bijzondere week gehad, eerst al met de onthulling van Liever met lef en toen nog met een feestelijk event van het PR Bureau Miss Publicity. We gingen namelijk varen door Rotterdam en ondertussen werden er allemaal nieuwe producten gepresenteerd. Het was zo’n leuke ervaring en de sfeer zat er – ondanks de regenachtige afsluiter – heel goed in. Ook de goodiebag was superleuk en ik heb die dag voor jullie gevlogd! De vlog kan je hieronder bekijken, heel veel plezier! Oh en voor de oplettende kijker, ik leef zelf overduidelijk nog in de maand juni. Maar dat moet dus echt juli zijn haha. Die avond gingen we ook nog naar de film Finding Dory met lieve vrienden en ook dat was onwijs gezellig. Helaas de dag erna een feestje met een heel dubbel gevoel, omdat lieve vrienden van ons gaan emigreren naar Dubai en de tranen schieten weer in mijn ogen als ik eraan terugdenk. Het was echt een mooie avond, maar mijn mascara was overduidelijk niet waterproof #zwartewangen #hallopanda. Afstand is maar een getal, maar het gemis raakt ons diep. Gelukkig leven we in het tijdperk van internet waardoor het contact een stukje makkelijker is en we duimen dat we elkaar alsnog snel weer zien. En nu? Nu zijn we alle voorbereidingen voor de BBQ van vanavond aan het treffen, het weer is perfect en het gaat een gezellige avond worden. Ook gaan we beginnen met het ‘ontspullen’ van de blogkamer, want dat gaat de babykamer worden… Spannend en leuk!

Heb jij een mooie week gehad? En fijne activiteiten op de planning? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 14 reacties.

 1. Frauke

  Wat een leuk overzicht! En je straalt echt! Fijn dat alles zo goed gaat met je zwangerschap, en vergeet inderdaad niet voldoende gas terug te nemen ;-). Zoveel hoogtepunten heb je doorgemaakt de afgelopen tijd, je boek (en bijhorende site lay-out) is ook echt een highlight! Wat balen dat jullie vrienden emigreren, zo ver dan nog wel! Kan me inbeelden dat je het dan niet droog houdt inderdaad. Maar gelukkig leven we in de 21e eeuw, en hey, je hebt al gelijk een bestemming om voor het eerst met jullie baby’tje heen te gaan?! ;-) X
  Frauke onlangs geplaatst…Grote H&M shoplog!My Profile

 2. Amy

  Wat een bijzondere week zo voor je, Dagmar. Kan me voorstellen dat het afscheid erg moeilijk was, maar gelukkig is er internet! Dat maakt het echt makkelijker, weet ik uit ervaring :) En wauw, zoveel prachtige dingen vorige week! Geniet nog even na! :)
  Amy onlangs geplaatst…20 Dingen die ik wil doen voor ik 30 wordMy Profile

 3. Eline

  Wat een goed weekje! Jammer dat ik je net heb gemist afgelopen vrijdag x
  Eline onlangs geplaatst…LuMee LightMy Profile

 4. Joor

  Wat een leuke update weer!! Ben zo benieuwd naar je boek!! x

 5. Lisanne

  Oh Dagmar wat ben je mooi (vond ik altijd hoor)! Je straalt! Ik kijk zo uit naar je boek! Ik ben van mening dat je dit moois echt verdiend. Het komt je niet aanwaaien, je werkt er keihard voor en karma is good for you. ;)
  Kijk uit naar de komende updates!
  x
  Lisanne onlangs geplaatst…Tweezermen | Wimperkruller Super & WimperkamMy Profile

 6. Kimberley

  Wat een lief buikje heb je! Heel logisch dat je aan het einde van de dag een beetje op bent. Gewoon veel rust nemen en niet denken “Ach, het gaat wel.”, want je lichaam is zoveel aan het doen nu! Na drie kinderen noem ik mezelf een ervaringsdeskundige en deze ervaringsdeskundige zegt: Hup, zitten jij ;-)
  Kimberley onlangs geplaatst…Mijn derde bevallingMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge