Blog

Zwanger – Help mijn kleding past niet meer!

Dan breekt opeens het moment aan: je kleding past niet (goed) meer! De zwangerschap is een bijzondere tijd waarin je lichaam ontzettend hard moet werken voor twee, je elke dag een beetje verandert en de kleine flink gaat groeien gedurende verschillende fases. Hoe ik hiermee om ben gegaan? Dat lees je in dit artikel! 

Vind ik het erg dat ik dikker aan het worden ben? Nee, dat zeker niet. Mijn lichaam doet er alles aan om de kleine groot te mogen brengen en daar ben ik juist heel erg trots op. Het is elke dag ontzettend fijn om die bevestiging te mogen krijgen dat de kleine bij ons is en daar hoort een groeiend buikje eenmaal bij. Zo vanzelfsprekend is een zwangerschap helemaal niet en dat je lichaam zich met de kleine voorbereid op zijn komst is dan ook een heel speciaal idee. Toch moest ook ik flink wennen aan mijn veranderende lichaam. Opeens zit bij het aandoen van je schoenen een buik aardig in de weg! Het opstaan gaat wat moeilijker – want extra gewicht – en de jasjes kunnen opeens niet meer dicht… Het hoort bij deze bijzondere tijd en het is voor het allermooiste doel.

Zo’n groeiende buik is dus even wennen, want ook mijn kleding begon heel anders te vallen. Waren shirtjes en tops eerder favoriete items, vallen deze nu een stuk korter. En wat de broeken betreft, die zou ik in theorie nog wel aan kunnen trekken, maar dat knoopje maakt het toch minder prettig. De zwangerschapscollecties vind ik om eerlijk te zijn vaak (niet altijd!) nog steeds een beetje tegenvallen, zeker ten opzichte van de huidige trends. Ook vind ik het toch ergens zonde om voor een zwangerschapsitem veel meer geld neer te leggen dan voor een item uit de ‘gewone’ collectie die ik ook nog eens langer kan dragen. De zwangerschapscollecties zijn wat prijziger, maar ook voor een kortere periode in te zetten. Hoe ik dat dan heb gedaan met mijn kleding? Ik heb een half dagje uitgetrokken om mijn hele kledingkast uit te pluizen. Wat kan ik nu nog wel en wat niet aan? Wat viel al ruimer en kan ik met een riempje juist anders laten vallen waardoor mijn buik er beter uitkomt? En wat kan – tijdelijk – echt niet meer? Dat vond ik een hele prettige ervaring, zo word je niet elke ochtend geconfronteerd met kleding die echt niet meer zit. Ook heb ik twee zwangerschapsbroeken aangeschaft in de sale (van de H&M), omdat ik in de winter ben uitgerekend en ik dan eenmaal niet alleen maar jurkjes en rokjes kan dragen als koukleum. Bovendien zitten ze gelukkig erg fijn en waren deze dankzij de sale uiteindelijk heel betaalbaar. Dus als ik je een tip mag geven, benut die sale goed want het vormt een ideaal moment om zulke tijdelijke items aan te schaffen voor een toegankelijke prijs. Toen ik weer wist welke kleding goed genoeg viel en waar ik echt een te kort aan had, ben ik naar de winkel gegaan en heb ik enkele fijne items in een maatje groter gekocht die ik goed kan combineren en afwisselen. Ook heb ik gelet op de flexibiliteit van de stoffen en heb ik wat makkelijke tinten meegenomen die ik altijd wel kan matchen met andere items die ik al heb.

Zo kocht ik voornamelijk enkele basics, iets ruimer vallende truitjes en jurkjes uit de ‘gewone’ collecties die na de zwangerschap ook nog prima te dragen zijn. Ik heb veel blazers en vestjes die ik gelukkig nog goed kan dragen (alleen kunnen deze minder makkelijk dicht) waardoor ik die erg fijn kan combineren met de basics die ik heb gekocht. Ook vind ik het belangrijk dat kleding niet knelt, je lichaam heeft juist in deze fase de ruimte en het comfort nodig om tot rust te komen en goed te groeien. Ook wissel ik vaker af met accessoires: een fijne tas, mooie sieraden, een sjaaltje, schoenen of een hoed. Op deze manier kan je toch nog deze periode leuk voor de dag komen en een beetje blijven variëren op een toegankelijke manier! Als je lekker in je vel zit dan straal je dit ook uit!

Hoe doe/deed jij dat in de zwangerschap met kleding? Of hoe zou jij dit aanpakken?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.