Blog

Zwanger en bevallen tijdens de coronacrisis

zwanger bevallen coronacrisis

Wat een bijzondere tijd in alle opzichten. In de wereld zoveel heftige gebeurtenissen rondom de coronacrisis en de impact is gigantisch. Spanning, maatregelen en vooral indrukwekkende nieuwsberichten die ons allemaal zo raken. Je probeert positief te blijven en hoop te houden; dat de liefde altijd mag overwinnen. Ik gun je met heel mijn hart een goede gezondheid, veel kracht en warmte toe. Dat je mag worden omringd door lichtpuntjes en fijne momenten en dat je elke dag de kans krijgt om op te laden. Deze periode voelt zo gek; de wereld staat stil, terwijl het hoofd blijft malen. Ik hoop dat je ondanks deze spannende periode ook de rust en ruimte mag voelen om jezelf en elkaar te blijven voeden met liefde en geluksmomentjes. Van hard naar hartvol. Voor iedereen loopt deze periode anders dan we ooit konden voorstellen. En ook ik vind het spannend om nu hoogzwanger te zijn en elk moment te kunnen bevallen omdat we volop in de coronacrisis zitten.

Deze heftige en intense tijd is aangebroken, maar gaat ook voorbij. We komen hier doorheen, wanneer we samen de schouders eronder zetten. Goed voor elkaar, maar ook voor jezelf zorgen is niet eerder zo belangrijk geweest. En jij kunt dit. Alles wat we hebben is nu en nu hebben we de mogelijkheid om ons nog meer te focussen op wat daadwerkelijk prioriteit heeft en ertoe doet. Positieve gedachtes en vertrouwen zijn onmisbaar, zodat angst niet wint.

Maar laat ik ook eerlijk zijn. Ik merk dat ik het lastiger vind om mij geen zorgen te maken in een wereld waarin het virus zoveel impact heeft. Ik probeer mij te blijven focussen op het goede en de kleine gelukjes. Want tegelijkertijd heeft deze verdrietige situatie ons ook veel goeds gebracht. Jord kan vanuit huis werken en is dichtbij, ik koester extra de momenten met Lucas nu hij niet naar de opvang kan. Onze laatste dagen als gezin van drie. Ja, het voelt kwetsbaar en het is intens nu ik elk moment kan bevallen. We kunnen niet wachten totdat we het leven kunnen vieren met z’n vieren. Ook al heeft het virus wereldwijd zoveel impact en zet het ook onze levens op z’n kop: we kunnen elk moment worden verrijkt met ons prachtige zoontje, het lieve broertje van Lucas.

Natuurlijk had ik mij mijn zwangerschapsverlof anders voorgesteld. Minder zorgen, meer tijd om daadwerkelijk op te laden en te ontspannen en minder twijfels en onzekerheid over de risico’s rondom de bevalling en de kraamweken. Een ziekenhuisbevalling is met mijn gezondheidssituatie wenselijk, maar dat een thuisbevalling nu misschien veiliger kan zijn voelt heel dubbel. De liefde voor ons kleintje is oneindig en we hopen hem gauw in de armen te kunnen sluiten, zodat we er nog beter voor hem kunnen zijn. Eindelijk samen; we verlangen ontzettend naar dit moment en hopen dat we hem gauw mogen verwelkomen. Alleen al het idee dat hij bij ons mag zijn geeft meer rust, ook al zijn de zorgen dan minstens zo groot en staat de wereld nog steeds op z’n kop door de coronacrisis.

We danken met heel ons hart de geweldige zorg waardoor we worden omringd, het meeleven, de betrokkenheid en iedereen die ons als gezin door deze periode steunt. We zijn iedereen die zich inzet om onze maatschappij door deze coronacrisis heen te helpen ongelooflijk dankbaar. Woorden schieten tekort. We wensen deze helden oneindig veel kracht, liefde en sterkte toe in deze hectische en indrukwekkende tijd vol onzekerheid en onrust. Dank dat jullie je elke dag inzetten voor de toekomst.

Wij hopen gauw het blije nieuws met jou te kunnen delen dat we ons tweede zoontje in goede gezondheid in de armen mochten sluiten. Een spannende en intense tijd nu ik 39 weken zwanger ben. Onze verwachtingen van deze periode zijn misschien anders gelopen, maar vol verwachting kloppen onze harten. Ik hoop met heel mijn hart dat je veilig en gezond mag zijn en dat je elke dag kracht mag putten uit de lichtpuntjes om je heen. Ik wens je veel liefde toe, let goed op jezelf en elkaar.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.