Blog

Update – Ik ben 24 weken zwanger

24 weken zwanger update dagmar valerie

Ik vergeet steeds hoeveel weken ik zwanger ben, een zwangerschapskwaaltje? En ter voorbereiding van de verbouwing hebben we meer dan 1100 items weggedaan, nesteldrang XXL? Ik ben gewoon al ruim 24 weken zwanger, waar blijft de tijd? De goedgevulde decembermaand vliegt ook snel voorbij, waardoor ik extra bewust probeer te genieten van deze speciale periode. De kleine trappelt vrolijk in het rond, terwijl de afgelopen dagen erg hectisch en intensief waren. Ik merk dat ik lichamelijk even flink op moet laden, maar het goede nieuws: ons huis is weer bewoonbaar en heeft een flinke upgrade gehad! Net als mijn gezellige babybump die ook goed is gaan groeien. Ongelooflijk dat er een mini mensje in mij mag wonen al 24 weken lang. Ik vertel je graag meer over de zwangerschap in deze update.

De verbouwing achter de rug én rugpijn

Ik was er flink druk mee, maar het zit erop; de grote verbouwing in huis is achter de rug. Werkelijk elke kamer in huis (tot aan de schotten op zolder) moest een transformatie ondergaan zodat we de verbouwing goed konden doorstaan. Het resultaat is nu al erg indrukwekkend te noemen; het huis voelde niet eerder zo warm aan. Het is echt een thuis geworden. Elke kamer is opgeruimd, geordend en heeft nieuwe kozijnen en ramen gekregen. We hebben de verwarmingsknoppen moeten vervangen en we zijn klaar voor de winter. Alleen moeten we hier en daar de boel nog afmaken met een likje verf en dan gaan we aan de slag met de babykamer! Wat verheug ik mij op het invulling geven aan deze ruimte waar straks onze tweede babyboy lekker zal slapen (althans, laten we hopen dat het geen nachtbrakertje zal zijn). Door de intensieve tijd moet ik wel even extra op mijzelf letten, want mijn onderrug is momenteel erg kwetsbaar en pijnlijk. Nu het allemaal achter de rug is én soepel mocht verlopen, voel ik mij ook meer ontspannen en kan het opladen beginnen. Binnenkort ga ik gezellig met Anne een dagje naar de sauna, dat zal vast ook een verademing zijn en gezellig worden. Zoveel zin in!

Controles en een zwangerschap volgens het boekje

Ik klop het heel graag af, maar tot nu toe verloopt de zwangerschap volgens het boekje. Dit zijn overigens niet mijn woorden, maar die van de verloskundigen. Net als bij Lucas toentertijd was het tweede trimester er echt eentje om door een ringetje te halen en dat gaat dit keer gelukkig niet veel anders. Ik merk wel dat ik moet uitkijken om niet teveel te doen en dat ik lichamelijk veel veranderingen aan het doormaken ben. Ik hoop de komende dagen weer wat beter mijn rust te kunnen pakken, want de vermoeidheid na de verbouwing begint zijn tol te eisen. Niet zo gek natuurlijk als het hele huis op de kop staat, Sinterklaas is langsgekomen én we de verjaardagen van Jord en Lucas vierden als gezin. Allemaal bijzondere mijlpalen die samenvielen en die we niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan. Het waren drukke, maar gezellige en intense dagen. De komende tijd hoop ik wat meer ruimte te creëren voor de zwangerschap en mijzelf. Dit lieve, kleine mannetje in de buik kan de oplaadmomenten vast ook erg waarderen.

Dankbaar voor dit lieve kindje

Ik voel mij bevoorrecht en dankbaar dat er in mijn buik een lief mannetje mag groeien die we een warm en liefdevol thuis kunnen geven. Lucas zei laatst dat hij niet kan wachten om zijn lievelingsboek aan hem voor te kunnen lezen en dat hij hem graag wil vasthouden om te knuffelen. Ook moesten we gauw een schoen kopen voor zijn babybroertje zodat Sinterklaas ook iets voor hem mee kon nemen. Te lief en bijzonder dat hij hierover nadenkt; hij is zich nog bewuster dan we denken. Ik weet zeker dat hij straks een geweldige broer zal zijn, al zal ook het wereldje van Lucas flink op de kop staan in het begin. Er zijn zoveel veranderingen in een korte tijd voor hem, ongelooflijk hoe goed hij zich kan aanpassen. We zijn ontzettend blij dat we dit avontuur als gezin samen aan mogen gaan en dat we straks worden verrijkt met nog een lief kereltje. Op naar nog meer bouwplaatsen met graafmachines! Hopelijk wordt er weer volop gebouwd in 2020, dan hebben we genoeg om te bewonderen haha.

Co-sleeper en het favoriete knuffeltje van ons tweede kindje

Het getrappel wordt steeds harder en harder, een gelukje dat mijn placenta aan de voorkant van mijn buik blijkt te zitten. Dat maakt deze fase ‘nog schattig’, alhoewel de kracht van de kleine al snel toeneemt. Ik verheug mij heel erg op het inrichten van de babykamer en het is ook zo bijzonder dat het wiegje afgelopen week is binnengekomen! Het Cozee bedside wiegje van Tutti Bambini is naast een echte eyecatcher vooral heel toegankelijk en comfortabel; zo kan ik straks in bed liggen met de babyboy naast mij. Deze mooie co-sleeper is ontworpen om een speciale band te ontwikkelen met je kleintje. Het Cozee wiegje kan makkelijk en veilig bevestigd worden aan je bed, maar kan ook los staan. Binnen 30 seconden is het wiegje opgezet, dus niet alleen handig voor thuis gebruik, maar ook voor op vakantie. Bovendien past het wiegje echt perfect bij ons interieur, ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien. Ook hebben we een schattig knuffeltje gekocht voor onze lieve jongen, hopelijk zal dat zijn favoriet worden haha. Het is namelijk een lief hondje (David van Happy Horse) in warme tinten. We zijn er nu al weg van, net als toentertijd ‘Meneer Haas’ van Lucas. We zetten dezelfde tactiek in om ook van deze het favoriete knuffeltje te kunnen maken voor zover je dat als ouders kunt aansturen haha.

Het waren geen gemakkelijke dagen gezien de verbouwing, maar hopelijk keert de rust gauw weer een beetje terug en kan het opladen beginnen. Ik ben er lichamelijk erg aan toe om even bij te komen en ga extra genieten van lieve Lucas en dit heerlijke mannetje in de buik.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.