Blog

Tips voor een betere nachtrust tijdens de zwangerschap

bed

Tijdens de zwangerschap is het pakken van voldoende rust belangrijk. Een goede nachtrust doet wonderen voor het energieniveau, ook kan je het dagelijkse dan beter volhouden. Een betere nachtrust creëren om ook tijdens de zwangerschap goed op te kunnen laden en te ontspannen is essentieel. Je lichaam verandert, de baby mag zich ontwikkelen en groeien en je hebt alle rust nodig om deze veranderingen voorspoedig te kunnen doorlopen. Met een groter wordende buik kan het nog best eens lastiger worden om lekker te kunnen slapen en een fijne houding aan te nemen. Ik deel graag mijn tips en ervaringen met jou zodat je weer kunt genieten van slaap. Welterusten!

De juiste ondersteuning voor een goede slaaphouding

Je buik kan flink groeien tijdens de zwangerschap en het is erg wennen voor jouw lichaam om deze veranderingen door te maken. Een goede slaaphouding is essentieel voor een goede nachtrust tijdens de zwangerschap. Ondersteun je lichaam daarom met voldoende kussens op de juiste plekken en ervaar welke slaaphouding het beste aansluit en zorgt voor ontspanning. Wist je dat het slapen op de linkerzij zorgt voor de beste doorbloeding? Dit is erg goed en gezond voor de placenta en voor de baby. Zelf vind ik het erg fijn om te slapen met een kruikje in mijn rug waardoor ik mijn onderrug beter kan ontspannen en met fijne kussens ter ondersteuning val ik lekker in slaap. Ik draai minder in mijn slaap, dat maakt de juiste slaaphouding extra belangrijk. Denk je daarom aan de juiste dekens en kussens, maar ook bedlinnen in deze fase? Een goede nachtrust tijdens jouw zwangerschap maakt deze periode een stuk aangenamer.

Veel drinken overdag

Wanneer je zwanger bent moet je vaker plassen. De uitstapjes naar de wc zijn overdag nog te doen, maar ’s nachts wil je er niet elke keer uit om te plassen. Daarom is het handig om vooral overdag relatief meer te drinken zodat je voldoende vocht binnenkort (een must als je zwanger bent). ’s Avonds kan je het dan iets beperken tot het nodige, waardoor je ongestoord kunt genieten van de welverdiende nachtrust.

Een comfortabele pyjama tijdens de zwangerschap

De buik groeit tijdens de zwangerschap en jouw lichaam verandert mee. Een comfortabele pyjama doet wonderen! Zorg in de winter voor zachte materialen en voldoende warmte en in de zomer voor een goede pyjama die ademt. Een lekkere pyjamabroek met elastiek is heel fijn voor de buik, waardoor je goed kunt ontspannen en de juiste slaaphouding aan kunt nemen zonder dat jouw buik er last van heeft. Zelf shop ik graag nachtkleding bij LASCANA, de kwaliteit is er heel goed en de stoffen zijn over het algemeen heerlijk comfortabel. Zo maak je er voor jezelf een slaapfeestje van! Vergeet niet om comfortabele nachtkleding in de vluchtkoffer te stoppen!

Een ontspannende avondroutine voor een betere nachtrust

Heb je de neiging om nog even de telefoon te checken, je agenda bij te werken, het huis op te ruimen en andere to-do’s van je lijstje af te strepen voor het slapen gaan? Dit werkt niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust, hoe begrijpelijk het ook is dat je nog even hier en daar wat wilt ondernemen. Een relaxte avondroutine kan het verschil maken, dan komt je lichaam en mentale gesteldheid al meer in de slaapmodus. Probeer fel licht te vermijden, lees nog even een boek of luister naar ontspannende muziek. Een warme douche of fijne verzorgingsroutine zijn ook heerlijk voor het slapen gaan. Verwen jezelf na een dag hard werken om jouw zwangerschap voorspoedig te laten verlopen. Wees lief voor jezelf en sluit de dag op een fijne manier af. Geniet ervan!

Op welke manier probeer jij een goede nachtrust te creëren?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.