Blog

Terugblik op het tweede trimester van de zwangerschap

tweede-trimester

Het tweede trimester van de zwangerschap was er eentje waar ik heel erg naar uitkeek. Toen ik in het eerste trimester zat kon ik niet wachten om meer energie te krijgen en mijn buikje te zien groeien. Toen eenmaal deze periode was aangebroken kon het mij niet lang genoeg duren, maar tegelijkertijd keek ik ook ontzettend uit naar de komst van de kleine. Tijd zet je niet stil, nu geniet ik volop van het laatste trimester en ik blik ik graag nog even terug. Lees je mee? 

De vierde tot en met de zesde maand van de zwangerschap wordt het tweede trimester genoemd. Je ziet er in deze periode echt al zwanger uit, de baby groeit van een formaat avocado naar een meloentje, zijn gezichtje wordt steeds menselijker en de kleine ontwikkelt zich snel. Als zwangere is de zwangerschap wat meer eigen geworden. Je bent inmiddels meer gewend aan het idee, je voelt de eerste bewegingen van de kleine en het vinden van passende kleding wordt steeds meer een uitdaging.

Ik voelde de kleine al vanaf het begin van het tweede trimester bewegen. Deze bewegingen werden in de loop van de tijd steeds duidelijker, krachtiger en frequenter. Toch vond ik de eerste bubbeltjes en ‘het zwemmen naar de hand toe’ heel bijzonder, het voelde zelfs zo speciaal dat ik trotse tranen niet kon onderdrukken. Het is toch ook een wonderlijk gevoel om te beseffen dat er een kleintje op jouw krachten zich volledig mag ontwikkelen? Dat je hem onder je hart mag dragen en dat hij een prachtig kindje zal worden? Dit idee werd steeds meer eigen. Ook vond ik het heerlijk dat iedereen nu eindelijk van de zwangerschap afwist en ik er openlijk over kon praten. Wij hebben namelijk pas bij 14 weken verteld dat ik zwanger was, omdat we dit moment graag op de bruiloft met dierbaren wouden delen. Een speciaal moment tijdens een prachtige gelegenheid, de reacties waren overweldigend en heel bijzonder.

Het tweede trimester begon bij ons met heel bijzonder nieuws, we kregen namelijk te horen dat we in verwachting zijn van een jongen. Oh boy! Wij krijgen een zoontje! Een prachtige kruimeltje dat onze harten nu al heeft gestolen en waar we helemaal verliefd op zijn. Toen kon het shoppen ook iets gerichter beginnen. We deden de ‘grote’ baby boodschappen en wat was dat toch een speciaal gevoel. Het werd opeens nog veel echter!

Tijdens het tweede trimester bruiste ik van de energie. Ik kon gelukkig alles doen waar ik ontzettend naar uit had gekeken en het lukte super. Daar was ik erg blij mee, want het kan ook heel anders verlopen. Zo genoten we van onze honeymoon, beklommen we bergen in Oostenrijk, gingen we naar Kopenhagen en maakten we prachtige tochten in het gebergte van Polen. Last but not least gingen we een heerlijk weekend weg met vrienden naar de Ardennen. We hebben veel moois gezien en waren nog lekker sportief en beweeglijk bezig. Ook was het heerlijk om toch nog familie te kunnen bezoeken, mijn boek af te kunnen ronden voordat het naar de drukker ging en ook het huis meer babyproof te maken. Zo maakten we de tuin helemaal compleet, werd de babykamer geschilderd en de eerste meubeltjes stonden overeind. Ook vroeg mijn werk in het tweede trimester veel van mij want er stonden mooie projecten op de planning. Het zoeken naar balans tussen rust, oplaadmomentjes en activiteiten was minder geslaagd kan ik je achteraf vertellen. Als ik nu bovenstaande teruglees dan vraag ik mij af hoe ik dit alles gecombineerd heb, want ook mijn vriendinnen mogen niet ontbreken in dit overzicht. Wat hebben we toch veel gezellige activiteiten ondernomen.

Ik kan met veel plezier terugblikken op een prachtig tweede trimester vol energie, mooie momenten, gezellige activiteiten en avontuurlijke belevenissen. Ik had nooit verwacht dat het zo’n bijzondere periode kon worden waarin ik nog zoveel fijns kon ondernemen! Het derde trimester is inmiddels in volle gang en ook daar horen genoeg genietmomenten bij, maar het tweede trimester was er eentje met een gouden randje. Ik had mij geen mooiere tijd kunnen wensen en de kleine vloog door de controles heen. Met ons is het fantastisch verlopen; ik hoop dat hij mijn geluk ook heeft kunnen voelen. We hebben deze mooie momenten samen mogen beleven en wat ben ik daar ontzettend trots op. In het tweede trimester ben ik nog meer gaan beseffen hoeveel liefde ik voel voor onze zoon. We hebben hem nog niet eens ontmoet en houden al oneindig veel van hem: hij heeft geen idee hoe mooi hij onze levens nu al maakt. Ons kleine, grote lichtpuntje ☆

Kijk jij met veel plezier en trots terug op het tweede trimester? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.