Blog

Terugblik op het tweede trimester van de zwangerschap

genieten van de zwangerschap

Het tweede trimester zit er bijna op! Ongelooflijk dat ik mijzelf officieel hoogzwanger mag noemen. Het tweede trimester van de zwangerschap was er eentje volgens het boekje. Ik heb ontzettend veel geluk dat de afgelopen weken zo voorspoedig zijn verlopen. Toch merk ik wel dat het nu intensiever begint te worden; mijn lichaam heeft veel veranderingen doorgemaakt. De dagen waren lang en hectisch; ook dat speelt vast een rol in hoe ik mij nu voel. Alle verjaardagen, de verbouwing, de grote schoonmaak, Sinterklaas én de feestdagen; het was niet niks om ‘even’ te doen allemaal. Zeker niet met zo’n heerlijk mannetje in de buik dat lekker actief is. Ik ben zo dankbaar en blij dat hij zich goed mag ontwikkelen voor zover we het zien op de echo’s! Net voor de kerst deden we onszelf een mooi cadeau; we genoten van de 3D-pretecho waardoor we de kleine mochten bewonderen. Lucas hoopte zijn broertje te kunnen knuffelen, maar zelf hoop ik dat we eerst de babykamer kunnen indelen voordat het zover is haha. Ik blik terug op het tweede trimester in dit artikel. Hoe heb ik de afgelopen weken ervaren?

Intense weken vol energie en goede gezondheid, wat een geluk!

Ik genoot gelukkig van ontzettend veel energie. Dit energieniveau heeft mij zeker door de afgelopen periode heen geholpen. Er kwam veel op mijn bord, maar juist omdat ik mij zo goed mocht voelen is het gelukt om deze weken zo soepel door te komen. Ik ben onwijs dankbaar dat het zo mocht verlopen en niet anders. Ik kon daardoor met liefde, warmte en volledige aandacht voor Lucas zorgen, het huishouden runnen, de verbouwing in goede banen leiden en mooie opdrachten voor mijn onderneming invulling geven. Gelukkig was het niet alleen flink aanpoten en kon ik tussendoor genieten van dierbaren die een grote glimlach op mijn gezicht toverden. Dat de kleine ook zo lekker actief mag zijn, vond ik een verrijking. Het gaf een extra energieboost om te weten dat we deze periode zo goed samen konden doorstaan. Een schop onder de kont vol motivatie, maar dan vanuit de buik. Dit kleine vriendje wist heel goed aan te voelen wanneer ik dat kon gebruiken. Hij maakt mij nu al zo gelukkig en blij! Ik kan echt niet wachten totdat hij bij ons is, wat hebben we daar veel zin in. Dan zijn we echt samen en compleet. Rijkdom in de puurste vorm!

Hoe heb ik het tweede trimester ervaren?

Het tweede trimester heb ik erg goed doorlopen, net als bij Lucas verliep het soepeler dan we hadden verwacht en gehoopt. Op enkele klachten na die elke zwangere in deze fase bijna ervaart (denk aan wat misselijkheid hier en daar, pijn in het bekken en/of onderrug en wat onrustige nachten) hoor je mij echt niet klagen. In combinatie met de zorg voor Lucas dacht ik dat het een stuk pittiger zou worden, maar tot nu toe ben ik alleen maar blij dat Lucas mij zo fit mag houden. We passen onze activiteiten wel iets aan, maar noemenswaardige verschillen zijn er gelukkig niet. Ik schrijf bewust ‘gelukkig’, omdat ik al onwijs trots op hem ben dat alle veranderingen zo goed door Lucas worden opgepakt. Ik zou het erg vervelend vinden als ik door de zwangerschap (vooral gezondheidsredenen) er minder kan zijn op de manier die ik hem juist zo gun. Dat was ook in het tweede trimester niet aan de orde en wat ben ik daar dankbaar voor.

Zo geliefd en meer dan welkom

Ik vind het een heerlijk idee dat het huis nu af is en ik ben blij dat we dat juist in deze fase van de zwangerschap nog hebben afgerond. Nu kan ik echt rust en ruimte pakken om toe te leven naar onze gezinsuitbreiding. We gaan de babykamer klaarmaken, de commode gezellig samen kopen en in elkaar zetten en de babywasjes draaien. Binnenkort is het tijd om de vluchtkoffer gereed te maken en na te denken over het geboorteplan. Voordat het zover is, ben ik vooral ontzettend blij dat het tweede trimester zo goed is gegaan en dat ik de kleine lekker actief mag voelen. De schopjes worden harder, op de echo’s is een prachtig mannetje te zien die zich goed ontwikkeld en we vinden het heerlijk om zijn naam uit te spreken. Hij is echt al onderdeel geworden van ons gezin en hoort er meer dan bij. Niet alleen wij fantaseren hoe het zal zijn, ook Lucas heeft er zin in. Hij vraagt steeds of hij de baby dan ook zou mogen knuffelen en voorlezen. Als hij aan het spelen is, dan kan hij uit het niets zeggen dat hij het speelgoed zal laten zien aan zijn broertje en dat hij wel uitlegt hoe het werkt. Ik denk dat de kleine babyboy niets tekort zal komen met zo’n geweldige broer!

Op naar het laatste trimester van de zwangerschap

Ik tik bijna de hoogzwangere grens aan en het geboortepakje van Noppies voor de kleine ligt klaar. Het is soms even zoeken naar leuke outfits en mijn buik begint al wat onhandigere afmetingen aan te nemen. Ik ben heel blij dat we nog samen konden genieten van onze vakantie naar Polen waar we de feestdagen mochten vieren. Heerlijk om dit  trimester ook met mijn opa en oma te kunnen beleven. Ik ben dankbaar dat mijn oma haar achterkleinkind voelde schoppen in de buik en het idee dat we onze volgende kerst als gezin van vier gaan vieren, voelt magisch. Ik kan niet wachten! Het was een tweede trimester volgens het boekje, op naar de hoogzwangere fase én het derde / laatste trimester!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.