Blog

Shoppen voor ons tweede kindje, wat willen we nog aanschaffen?

geboortepakje Prenatal

Hoera, ons tweede kindje verwachten we eind maart 2020 en we kunnen niet wachten totdat hij bij ons is. Yes, een hij! We krijgen nog een zoontje en we zijn heel erg blij dat het een vriendje voor het leven mag worden van Lucas. De zwangerschap is nu al zo’n bijzondere ervaring, omdat Lucas zich erg bewust is van de baby. We hadden niet durven dromen dat het zo mooi zou kunnen zijn, hopelijk is dat ook zo als de kleine er eenmaal is haha. Fingers crossed, maar dit is in ieder geval al voor ons als ouders hartverwarmend om te mogen beleven. Omdat we nog een zoon mogen verwelkomen, hebben we het iets makkelijker qua aankopen. We hebben nog veel kledingstukken en producten van Lucas bewaard, waardoor we goed gaan bekijken wat we echt nog nodig hebben. Ik vertel je graag meer over wat we gaan shoppen voor ons tweede kindje!

Unieke items voor ons tweede kindje

We hebben nog veel items en producten van Lucas, omdat we nog een zoon krijgen zal het een stukje makkelijker zijn wat kleding betreft. Toch vinden we het ook erg mooi als dit kindje unieke items heeft die we speciaal voor hem kopen. Onze smaak is iets veranderd en we vinden het ook gewoon heel bijzonder dat we dit kunnen doen. Wat kleding betreft zal ons tweede kindje vast regelmatig items dragen die Lucas ook aan had, maar we vinden het ook fijn om zijn garderobe aan te vullen met origineel stukken die we speciaal voor hem hebben gekocht. Denk aan het geboortepakje, zijn eerste jasje, nieuwe rompertjes en meer waar we nog achter gaan komen na het uitzoeken van de kledingbakken die we hebben bewaard van Lucas. We zitten nog midden in het opruimproces, waardoor we nog niet precies kunnen inschatten wat we nodig hebben. Wel weten we dat we zeker nog wat essentials kunnen gebruiken.

Handige producten en meubels tijdens de babyfase

Na de geboorte van Lucas hadden we nooit verwacht nog een tweede kindje te kunnen verwelkomen. We zijn daarom extra dankbaar dat we nog een zoontje alle liefde, warmte en aandacht mogen geven om op te groeien in de richting die goed voor hem is. We weten nu nog beter wat fijn kan zijn om te gebruiken en willen het onszelf wel gemakkelijker maken. Die ervaring van de eerste neem je zeker mee, maar dat is uiteraard geen garantie voor succes haha. We willen bijvoorbeeld graag een wiegje of co-sleeper op de kamer voor de eerste maanden en zouden een Puckababy Piep meteen gebruiken. Zo’n fijne gedachte dat de kleine naast ons komt te liggen! We hebben een prachtig babybed gezien bij OTTO waar we heel blij van worden en we kijken uit naar het moment dat we gezellig samen gaan slapen op de kamer. Bij Lucas hadden we zijn ledikantje, maar dat nam behoorlijk veel ruimte in beslag en met zo’n wiegje of co-sleeper voelt het fijner. Ook wil ik het mijzelf iets comfortabeler maken door een fleswarmer en een babyvoedingmaker aan te schaffen. Zo leuk om weer zelf te experimenteren met hapjes, maar dat duurt nog even.

Musthaves voor ons tweede kindje

We vinden het ook een mooi idee om dit kindje een eigen wiegdeken te geven. Lucas heeft zijn deken nog steeds en daar hebben we zoveel fijne herinneringen aan, dit kindje krijgt er ook een die speciaal voor hem is. We hebben nog veel items zoals ik eerder al schreef, denk aan een ledikantje, Maxi-Cosi en véél speelgoed om op een toegankelijke manier de ontwikkeling te stimuleren. We moeten een nieuwe kinderstoel voor aan tafel niet vergeten, net als het babybadje. We hebben vrij snel Lucas in ons ‘grote’ bad gebadderd en dat vonden we geweldig, maar voor de eerste weken in zo’n babybadje geloof ik wel een must. Dat moet ik nog even nakijken, zo grappig dat je in die fase niet verwacht je het op een dag toch vergeet. We twijfelen nog over een box, maar misschien dat we die tweedehands gaan aanschaffen als we een compacte tegenkomen. Het is denk ik toch wel prettig om er eentje te hebben, zeker met twee kids waardoor je toch even wat sneller de handen vrij hebt. We gaan het meemaken! Het is in ieder geval zo fijn en bijzonder om over deze stappen na te denken en steeds meer te beseffen dat er een hele unieke tijd aan gaat komen; een tweede kindje dat ons leven mag verrijken.

Welke items mogen we echt niet vergeten bij ons tweede kindje?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.