Ik ga op reis en neem mee… mijn kind

Ik ga op reis en neem mee… mijn kind

14515613_894167937382786_3386366625228783616_n
Reizen met een kindje. Een onderwerp dat regelmatig bij ons terugkomt en waar we veel vragen over krijgen, omdat we graag grenzen verleggen en de wereld ontdekken. Reizen en avonturen beleven, cultuur snuiven, nieuwe plekken ervaren… Het hoort bij ons, maar hoe gaan we dat doen als de kleine bij ons is? Willen we nog grote reizen maken of is onze reislust getemd? Ik vertel je er meer over in dit artikel!

Wij kunnen niet wachten tot de kleine komt en tellen de dagen af. De laatste weken van de zwangerschap zijn ingegaan en ik schrijf dit artikel dan ook terwijl ik ons lieve kruimeltje voel trappelen. Onze gastblogger is dus ook aanwezig, gezellig! Laat ik vooropstellen dat je je van te voren nooit precies kunt indenken hoe je leven er straks uit gaat zien. Dat kan je nooit dus eenmaal ook niet als zwangere, tenzij je een glazen bol hebt maar ook dan betwijfel ik het. En daarom kunnen wij niet goed inschatten – en die behoefte hebben wij ook niet – hoe ons mannetje zal zijn. Hoe hij gaat bewegen, welke karaktertrekjes hij zal hebben of hij vaak vrolijk is of dat we alles echt moeten omgooien… We hebben dat niet in de hand en hebben dit ook losgelaten, want je hebt er vrij weinig over te zeggen behalve dat je je als ouders flexibel en boven alles liefdevol opstelt. Hoe onze levensstijl en dagelijkse ritme eruit zal zien, daar kunnen we geen uitspraak over doen en we laten het vooral op ons afkomen. Je kunt nog zoveel adviezen horen, boeken lezen over de ontwikkeling en tijdschriften verslinden over deze thema’s: we gaan het binnenkort ervaren en we kijken ontzettend uit naar deze periode.

Terugkomend op het reizen, we hebben nog steeds de wens om mooie plekken te ontdekken en de wereld te zien. Ook willen we niets liever dan deze ervaringen met onze kleine delen. Hoe dit er concreet uit gaat zien, daar kunnen we dus vrij weinig over zeggen, maar we hebben zeker nog inspirerende plekken op onze bucketlist staan die we de moeite waard vinden om te zien en te beleven. Als gezin. Want we hopen dat we het reizen samen mogen beleven en deze intentie hebben wij ook zeker. We zien vooral de mogelijkheden, al moet je natuurlijk meer rekening houden met elkaar (denk alleen al aan de hoeveelheid bagage en de benodigdheden) en de intensiteit ervan afstemmen op het ritme dat realistisch is. En ook daarin willen we ons graag flexibel opstellen naar de kleine en kijken wat we samen kunnen ondernemen. Wat haalbaar is? Dat hebben we vast snel genoeg door.

Of we met de auto op stap gaan of het vliegtuig pakken; zowel ver weg als in de buurt is er zoveel moois om samen te ontdekken. Als we de kans krijgen om er als gezin tussenuit te gaan dan zullen we deze mogelijkheden benutten. Ook in de eigen omgeving is er genoeg te beleven om samen mooie momenten met elkaar te delen dus ook deze opties zullen ons niet weerhouden; we staan overal voor open. Onze wens om te reizen is nog steeds aanwezig, we hebben een mooie lijst met plekken die we nog graag samen willen bezoeken en we zien daarin een kindje niet als een belemmering. Het vormt in onze ogen een verrijking dat we het met hem mogen delen in de toekomst. En die toekomst (met 32 weken zwangerschap op de teller) begint al bijna!

Reizen werkt verrijkend en we voelen ons nu al tijdens de zwangerschap ongelooflijk rijk met de komst van de kleine in het vooruitzicht. Om te mogen reizen met hem is een droom die uitkomt en we hopen onze kleine te mogen omringen door prachtige plekken, inspirerende culturen en warme mensen.

Grenzeloos verliefd zijn op elkaar ♥

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Nathalie

  Zeker blijven doen. Mijn vriend is er niet zo’n fan van, al zijn we vorig jaar met de auto op vakantie geweest naar Frankrijk toen Vince 1 jaar en 3 maanden was. Dat viel eigenlijk echt goed mee… Al hebben de kindjes er zelf minder aan. Toch is het leuk. Maar pas op voor TE warme landen met kleine baby’s.
  Nathalie onlangs geplaatst…Zindelijkheidstraining #3My Profile

 2. Tineke

  Groot gelijk! Ik zou niet kunnen genieten van een vakantie of reis wanneer Fedde niet bij ons zou zijn!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Vrouw Experience My Profile

 3. Shirley

  Gewoon lekker blijven doen; kan echt zo goed met een kleine! Skyler is ook steeds mee geweest, van Turkije tot Portugal, van Bali tot Italië en Duitsland. Zo fijn!
  Shirley onlangs geplaatst…Review: Babyzen Yoyo+ buggyMy Profile

 4. Saar

  Ik denk persoonlijk dat heel veel ook zal afhangen van de leeftijd van jullie kleine man. Waar als baby eerder autovakanties wenselijk zullen zijn – eigen ritme, meer bagage die mee kan – zal je met een oudere kleuter al sneller een korte (of langere) vliegreis kunnen maken. En ik zie het heus gebeuren dat hij als tiener geen nee zegt tegen een avontuurlijk reisje buiten Europa ;) Als hij jullie reiskriebels mee heeft, dan valt daar vast een mouw aan te passen!

 5. Patricia

  Zeker blijven reizen! Wij zijn met onze jongens altijd blijven reizen. Het is alleen wel een kwestie van wat meer voorbereiding misschien, maar dat kan ook juist leuk zijn. Wij hebben toen onze oudste 3 jaar was een geweldige rondreis door het westen en noorden van Australië gemaakt. Twee maanden lang met camper rondgetrokken. Het was fantastisch en een camper is erg handig met een kleine. Altijd je keuken en douche/wc bij de hand! En toen onze jongste 9 maanden was hebben we een rondreis door de Verenigde Staten gemaakt. Ook weer per camper. Het ging echt supergoed onderweg en we zijn zo blij dat we dit hebben kunnen doen. De laatste jaren vaak met de auto op pad naar Italië of Noorwegen. Reizen is een grote passie van ons en onze kinderen vinden het gelukkig ook heerlijk. Ze zijn ook erg geïnteresseerd in verschillende culturen en als we op vakantie zijn en vragen of ze naar het strand willen of een museum dan kiezen ze voor het laatste! ;-)
  Een kind hoeft echt geen belemmering te zijn om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Veel succes de laatste weken van je zwangerschap!

Geef een antwoord

CommentLuv badge