Blog

Plog 21/11 – Een dagje uit mijn hoogzwangere (verlof)leven

desktop2
Het leek mij ontzettend leuk om jullie een dagje te tonen hoe mijn waanzinnig wilde leven er op dit moment uitziet nu ik zwangerschapsverlof heb. Je begrijpt vast dat het niet zo spectaculair is, omdat ik geen werkzaamheden en projecten hoef op te pakken, weinig plannen kan maken (want de kleine kan elk moment komen) en vooral thuis lekker aan het rommelen ben. Maar in deze plog – een blogartikel vol pictures – laat ik jullie gezien wat ik maandag 21/11 deed toen ik precies 38 weken zwanger was. Kijk je gezellig mee? 
plog6
De dag begint met de wekker van Jord. Hij moet vroeg naar werk en ik kan de slaap niet meer vatten dus sta ik ook op en zet drinkyoghurt voor Jord klaar en maak een ontbijtje.
plog7
Vervolgens ga ik blogartikelen lezen, bekijk ik YouTube filmpjes en besluit ik alvast om mijn inbox bij te werken terwijl ik van mijn ontbijt geniet. Een lekker gevoel om de maandag met zo’n frisse start te beginnen.
plog8
Dan is het tijd voor een maskertje, spring ik onder de douche (dit klinkt soepeler dan het daadwerkelijk gaat met een buikje…), was ik mijn haren en lak mijn nagels.
plog3
Ik ga voor Five-and-Ten van OPI, echt een favoriet aangezien de tint overal goed mee gecombineerd kan worden en vrouwelijk staat. Ik ben helemaal blij met het eindresultaat!
plog9
Wat nu? Iedereen is lekker aan het werk en het blijft wennen om geen verplichtingen te hebben. Ik besluit om alvast drie artikelen te schrijven die binnenkort online komen, dat voelt toch lekker nuttig en geeft voldoening. Dit artikel over de 10 must reads voor dit najaar staat trouwens al online en kan je hier bekijken. Veel leesplezier!
plog10
Dan is het tijd om de lasagne te maken die ik voor vanavond had gepland te eten als Anne bij ons komt. Echt gezellig zo’n avondje bijkletsen doordeweeks. Een beter begin van de week kon ik mij niet wensen! En als ik het nu alvast maak, dan smaakt hij vanavond nóg beter. Bovendien moet ik de lasagne dan alleen nog in de oven doen zodat iedereen gemakkelijk kan aanschuiven. Voordeel van thuis zijn!
plog11
Het staan in de keuken wordt afgewisseld met even ontspannen. Ik ben begonnen met het boek ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet op de Beeck. Een bestseller waar ik heel nieuwsgierig naar was en die mij werd aangeraden. Nu al een indrukwekkend boek!
plog12
Wat een verwennerij, Jord kocht poffertjes voor mijn lunch waar ik nu extra van kan genieten.
plog13
Yeah eindelijk tijd om te strijken! Nog een voordeel van het hebben van verlof, die Mount Everest kan weggewerkt worden. En terwijl ik strijk, kijk ik The Voice of Holland terug. Jord volgt het niet en zo staat er toch iets vrolijks op.
plog17
Nog even de huishoudelijke taakjes compleet maken door een wasje te draaien en op te hangen. Opgeruimd staat netjes!
plog14
Knuffelen met Poes! In het begin vond ze het maar vreemd dat ik zoveel thuis was. Inmiddels is ze er meer aan gewend geraakt het rijk met mij te moeten delen, maar ze blijft mij achtervolgen als een persoonlijke schaduw haha.
plog15
Hoera, het is droog buiten! Even genieten van extra zuurstof en een blokje om. De herfst is zo mooi met al die gekleurde blaadjes overal. Ik ben net binnen voordat de nieuwe stortbui komt…
plog1
Ik werk nog even ‘Mijn 9 maanden dagboek’ bij van afgelopen week: week 38 alweer, wat gaat dat snel!
plog4
Jord en Anne zijn allebei onderweg, dus de lasagne kan de oven in en dan kunnen we zo lekker aan tafel. Er wordt aangebeld en de postbode brengt een superleuk pakket! Een prachtige doos vol geweldige items om de dag opgepept te beginnen van Clinique. Ik kan mijn geluk niet op, echt zo’n leuke blijmaker! Ik ga de Clinique Pep-start producten en het lekkere ontbijtje gauw proberen, wat een geweldige verrassing.
plog16
Jord heeft wind mee én geen files waardoor hij lekker vroeg thuis is. Helaas word ik flink ingemaakt met regenwormen, maar het is een gezellige manier om de avond te beginnen terwijl we lekker bijkletsen.
plog2
En daar is… Anne! Natuurlijk is de avond te kort om bij te praten als we soms na een heel weekend nog niet eens uitgepraat zijn haha. Wij kunnen echt kletsen voor twintig en wat was het weer gezellig. Blijft wel heel spannend of we elkaar nog treffen voordat de kleine komt of dat dit de laatste keer was…
plog5
Nog even de broodjes smeren voor Jord (we doen het altijd voor elkaar als we naar werk gaan, maar ik hou de traditie nog even in stand haha) en dan gaan we lekker naar bed. Benieuwd wat ons de volgende dag zal brengen!

Zoals je hierboven hebt gezien is het niet heel bijzonder wat ik allemaal heb gedaan, maar het was wel een heerlijk ontspannen en gezellig dagje. Lekker huiselijk en ik vond het superleuk om Anne weer te zien. Ik probeer inspanning af te wisselen met ontspanning en tussendoor toch wat nuttige activiteiten te verrichten en niet de hele tijd op de bank te blijven hangen. Anders raak je zo versuft en daar ben ik een beetje bang voor, dat slurpt op een eigen manier namelijk energie en die krachten kan ik juist straks goed gebruiken! Ik heb genoten van vandaag en ik hoop dat je het leuk vond om even mee te spieken wat ik heb gedaan. Elke dag is nu anders, maar we laten ons verrassen en kijken hoe het verloopt: écht leven in het nu.

Fijne dag vandaag & veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.