Blog

Onze allereerste (semi) Moederdag en Vaderdag


We zijn erachter gekomen dat we het heerlijk vinden om alles wat los en vast zit te vieren. Het leven te vieren, inclusief slingers, toeters en bellen. Om extra te genieten van het nu, van elkaar en van de momenten die op ons pad komen. Want vanzelfsprekend zijn al die geluksmomenten niet, al hoef je natuurlijk niet voor elke scheet dankbaar te zijn (bah dat zou stinken!), maar het gaat om het idee; blij zijn met wat je hebt en hier regelmatig bij stilstaan. Zo hebben we inmiddels gedeeld dat wij binnenkort officieel papa en mama worden, maar wij weten het zelf al – heel typisch – sinds 1 april! Tussendoor was het nog Moederdag én Vaderdag waarop we elkaar stiekem alvast in het zonnetje hadden gezet…

*een grappig detail vooraf: zowel tijdens Moederdag als Vaderdag waren we in Oostenrijk

Allereerste Moederdag
Een beetje moe werd ik na een lange bergtocht van de dag ervoor wakker, maar dat mocht de pret niet drukken. Als moeder in spe (daarom noemen we het voor de grap maar even ‘semi’) vond Jord dat het ook voor mij al een beetje Moederdag was. Met uitzicht op de Oostenrijkse Alpen vanuit het schattige dorpje Bichlbach kon mijn dag eigenlijk al niet meer stuk, maar op deze dag voelde ik mij extra speciaal; zo trots en blij! Bij het ontbijt werd ik eerst door mijn eigen mama geknuffeld en zei ze hoe bijzonder ze het vond dat we elkaar dit jaar voor het eerst kunnen feliciteren op deze dag. Volgend jaar natuurlijk helemaal, maar stiekem nu ook al! Vervolgens gaf Jord mij een superlieve kaart met daarop hartverwarmende woorden. Maar niet alleen zijn woorden raakten, ook het kaartje zorgde ervoor dat tranen over mijn wangen stroomden #Hormonie. Een kaartje met daarop een heel schattig jurkje en een verschuifpaar plaatje waardoor je zag dat er een baby’tje groeide in de buik. Echt met heel veel aandacht uitgezocht en geschreven, zo lief! En dat was nog niet alles, want ik kreeg ook mijn nieuwe favoriete tijdschrift, waarvan ik Jord nog niet eens had verteld dat ik het zo graag lees: de KEK Mama leest namelijk heerlijk weg voor mama’s, maar ook voor mama’s in spe. Echt een schot in de roos, al moest ik in die periode nog continu de tijdschriftenstapel met mama-bladen verplaatsen zodat het niemand het per ongeluk kon ontdekken… Op onze trouwdag zouden we een heerlijk geurtje dragen van Hugo Boss en Jord kocht speciaal voor deze dag een variant op deze geur in een prachtige flacon: Hugo Boss Nuit. Ik vind deze verrassing nog steeds geweldig en volgend jaar mogen we er met z’n drieën van genieten, maar dit was de allermooiste (semi) Moederdag die ik mij kon wensen!

Allereerste Vaderdag
Onze honeymoon, hup lekker weer naar Oostenrijk en de bergen in. Die konden we eenmaal niet zo lang missen en we zijn er allebei dol op. Mooie tochten maken, de natuur in, prachtige toppen bereiken en genieten van al het groen; verslavend fijn! Van te voren had ik al het cadeau in de koffer verstopt onder een laag kleding zodat meneer niks doorhad en dat is goed gelukt. Eerder werd Jord al speciaal voor Vaderdag verwend door Adam.nl waar hij typische papa cadeautjes mocht uitzoeken; een mooie polo en… sokken! Inmiddels is de McGregor polo tot favoriet verkozen en wat staat die navy kleur hem goed. Zo mooi dat zijn trouwpak ook die kleur was, dan komen zijn ogen extra uit en je begrijpt: ook ik ben daar fan van.

En toen moest mijn cadeau nog komen, wat een verwennerij! Jord had het al ruim een jaar over een tablet die hij heel graag zou willen voor z’n muziek, Netflix en eigen spelletjes. Even lekker ter ontspanning en met een kindje op komst gun ik hem die ontspanning natuurlijk heel erg! En zeker nu, maar ook wanneer het er is kan zo’n momentje van opladen nooit kwaad. Daarom besloot ik even flink gek te doen en hem blij te maken met iets waar hij al héél lang naar uitkeek. Hij sprong tot het plafond van enthousiasme bij het zien van de tablet en zijn blik was goud waard. En natuurlijk mocht een boek voor beginnende papa’s (maar dan met veel plaatjes en humor) niet ontbreken, al worden het volgend jaar echt alleen maar tekeningen haha. Of zo’n asbak van klei terwijl we niet roken, iets in die richting. We hebben onze verwachtingen wat bijgesteld zoals je kunt lezen haha. We hebben die dag nog lekker gegeten, veel moois gezien en genoten van de heerlijke omgeving. Ook deze dag kon niet meer stuk!

En volgend jaar vieren we het niet meer met z’n tweeën, maar met onze kleine erbij. Het aller aller allermooiste cadeau en wij kunnen niet wachten om het leven met hem/haar te mogen vieren! 

Veel liefs, Dagmar
Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.