Blog

Wat ik een beetje mis nu ik zwanger ben


Als je iets niet mag, dan wil je het toch juist extra graag? Nou, dat kan ik inmiddels beamen. Gelukkig is de motivatie om mij in te houden groot genoeg, ik kan het daarom prima links laten liggen. Sterker nog, ik zou alles voor altijd laten vallen als ik daarvoor een gezond en gelukkig kindje op de wereld mag zetten. Daarbij valt onderstaande helemaal in het niets! Maar wat ik toch wel een klein beetje mis nu tijdens mijn zwangerschap, dat heb ik op een rij gezet. Vanaf december haal ik het gemis vast en zeker snel genoeg in, daar twijfel ik niet over haha… Zo kan ons favo sushi restaurant maar vast gereserveerd zijn, nietwaar? 

California maki – Oké ik weet eigenlijk niet waarom ik dit artikel nu schrijf, want ik begin al te kwijlen als ik denk aan deze overheerlijke supersushi. Net als de handroll variant trouwens, ik bestel deze standaard in de eerste twee rondes. Toen we met lieve vrienden sushi gingen eten (en we net een dag wisten dat ik zwanger was, afzeggen was écht geen optie want te gezellig) was het een flinke opgave om deze heerlijkheid niet te bestellen. Net als tijdens mijn vrijgezellenparty trouwens toen de lieve meiden mij mee hadden genomen naar ook een mega lekker sushi restaurant… Dat het toen niemand was opgevallen vind ik een acteerdiploma waard haha!

Filet americain – En dan op een kaiserbroodje of Italiaanse bol. Moet ik hier echt nog meer woorden over kwijt? Nee, dit spreekt voor zich toch dat het heerlijk is? Dus ben je niet zwanger: neem er ook eentje voor mij thank you!

Luieren in het zonnetje – Uren in de brandende zon zitten is niet al te best, al helemaal niet als je zwanger bent. Je kunt als zwangere namelijk minder de zon en de hitte verdragen, daar moet je eenmaal goed mee oppassen. Ook verandert de pigmentatie van je huid tijdens de zwangerschap, waardoor je vlekken kunt krijgen op de huid die er nog jaren na de zwangerschap kunnen zitten. Goed opletten!

Z to the Alm – Zalm vind ik onwijs lekker, vooral op brood of in een salade. Over sushi hebben we het al gehad natuurlijk, dus die sla ik voordat ik m’n zelfbeheersing verlies daarom even over. Zo lekker! Ja, zalm mis ik stiekem ook wel een beetje. Maar goed gebakken mag dan weer wel, zeker als m’n schoonmoeder het klaarmaakt. Dan is het zo lekker dat ik maar al te graag twee keer opschep. Want tsja, ik hoor toch al praktisch dagelijks dat ik voor twee mag eten dus dan pas ik het op de juiste momenten met plezier toe haha. Niet te vaak natuurlijk, het moet er immers op een dag ook weer af…

Infrarood – Voor de zwangerschap ging ik elke week naar een infraroodsauna waar ik helemaal kon ontspannen en opladen (ook fijn tegen de fibromyalgie, zo’n sauna verwarmt je spieren en botten van binnenuit waardoor je beter kunt ontspannen). Maar stralingen zijn helemaal niet goed voor de kleine dus dat schrapte ik zo snel mogelijk van het to-do lijstje. Groot voordeel van zwanger zijn? Klachten van fibromyalgie vallen vaak weg, dus ik ben al een aantal weken pijnvrij!

Brie – Maar dan met walnoten en honing op een lekker vers broodje. Daar gaat het water je van in de mond staan toch? Ik eet het dan ook erg graag, net als carpaccio trouwens en een pizza met salami. Allemaal tijdelijk on hold!

Tuinieren – In de tuin aan de slag vind ik heerlijk, het is zo ontspannend en leuk om te doen! Maar hier moet je als zwangere toch voor oppassen, je moet namelijk contact met parasieten vermijden aangezien dit schadelijk kan zijn voor de kleine. Dus vergeet écht niet je handschoenen als je toch in de tuin aan de slag gaat!

Tsja bovenstaande mis ik wel een beetje, maar het is zeker te overzien. En om maar weer een mamacliché de wereld in te helpen, je krijgt er veel moois voor terug, nietwaar? Tevens ben ik ervan overtuigd dat ik er na de zwangerschap weer extra van ga genieten en het juist nog meer ga waarderen. En het allerleukste: ik dacht dat ik tijdens de zwangerschap veel meer zou moeten missen, maar dat valt echt reuze mee. Je mag veel meer dan je denkt, natuurlijk alles met gezond verstand en dan vlieg je vast en zeker door je zwangerschap heen. Ook ontdek ik juist nu ik zwanger ben en bepaalde gerechtjes niet mag, zoveel ander lekkers dat het helemaal geen straf is om ook eens wat andere gerechten te mogen eten. Het is zo’n leuke tijd vol nieuwe avonturen en ontdekkingen!
 
Wat zou jij missen tijdens je zwangerschap? Of wat heb je gemist? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.