Blog

Mijn ervaring – De zwangerschap en bevalling in tijden van Corona

zwanger

Ik was hoogzwanger toen het Coronavirus wereldwijd veel invloed begon uit te oefenen op het dagelijkse. Ik stond op het punt van bevallen toen de maatregelen met de dag strenger werden. Ik beviel in het ziekenhuis van onze gezonde zoon in tijden van de lockdown. Kraamvisite werd raamvisite. De 1,5 meter-samenleving werd geïntroduceerd en de opvang, scholen, horeca en andere openbare plekken moesten noodgedwongen sluiten. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Zwanger en bevallen terwijl Corona heerst, maakte mij onzeker en ik vond het tegelijkertijd ook hartstikke spannend. De laatste controles bij de verloskundige moest ik alleen komen. Bij de ingang van het ziekenhuis werd er gecontroleerd op afspraak en symptomen. Het onbekende virus dat snel veel slachtoffers maakt, zorgde voor veel vraagtekens. Over de gezondheid van onze baby, de mogelijkheid om in het ziekenhuis te bevallen, mijn herstel, het verloop van de kraamweek. Ik moest vertrouwen op een goede afloop en dat deed ik. Mijn droomscenario werd werkelijkheid en ik kan met geen woorden beschrijven hoe dankbaar ik ben. Ik ben een gezonde zoon, een intense maar mooie bevalling, een spoedig herstel én een prachtige kraamweek rijker. In deze tijd waarin niets vanzelfsprekend is door Corona, was deze positieve en onvergetelijke ervaring rondom de geboorte van ons lieve kindje het aller allermooiste cadeau om te mogen ontvangen.

In de laatste week van mijn zwangerschap wenste ik vurig om mijn zoon zo snel mogelijk liefdevol in de armen te mogen sluiten. Met de dag werden de maatregelen rondom Corona aangescherpt en dit beangstigde mij. Meestal lukte het mij nog om te focussen op wat wél mogelijk was, maar soms bleven de heftige krantenkoppen te lang door mijn hoofd spoken en werd ik overvallen door onzekerheid. En alle gevoelens mochten er zijn, want deze tijd is ook onwerkelijk en intens. Deze periode wordt vergeleken met de moeilijkste tijd sinds de Tweede Wereldoorlog; een wereldramp. En tijdens deze crisis mocht mijn sterke, gezonde en geliefde zoon geboren worden. Alles wat ik kon doen, was mij focussen op het moment. Het nu. Niet verder vooruitkijken, maar vertrouwen op de expertise van mijn fantastische verloskundige en de kracht van mijn lichaam. Terwijl de wereld stil was gevallen door Corona, werd onze wereld verrijkt met de komst van lieve Simon.

Hoewel het virus ongelooflijk veel impact heeft en slachtoffers maakt, heeft deze periode ons een onvergetelijke ervaring gegeven. Ik haal er veel kracht uit dat de bevalling zelfs zonder pijnstilling en medische hulpmiddelen mocht verlopen. Want hoe bizar is het dat de zwangerschap en de geboorte van Simon mocht plaatsvinden gedurende een pandemie? In deze onwerkelijke tijd beviel ik van onze gezonde zoon en als ik dit kan doorstaan, dan is geen berg te hoog om te trotseren. Dus mocht je ook zwanger zijn in deze tijd of iemand kennen die zwanger is, denk dan alsjeblieft aan het volgende: jij bent ongelooflijk sterk en je kunt dit. Vertrouw op een goede afloop en de kracht van jouw lieve kindje én jouw lichaam. Jullie zijn nu al een fantastisch team! Zelfs een pandemie staat jullie geluk niet in de weg. Voel de warmte, liefde en kracht stromen en vertrouw. Focus op het goede en leef in het nu. Dit moment komt niet meer terug, (be)leef en geef het levenslicht door ♡.

Gierende hormonen maken deze tijd niet makkelijker, maar een blik op onze prachtige zoon en ik straal van trots. Trots dat de bevalling zo voorspoedig mocht verlopen en dat we dit samen hebben gedaan. Trots dat dit prachtige kereltje in goede gezondheid ter wereld is gekomen en dat we het leven mogen vieren met z’n vieren. De wereld is in een korte tijd ongelooflijk veranderd, maar dit wonderlijke, nieuwe leven geeft hoop. En we genieten ondanks alles ongelooflijk veel van dit liefdevolle, pure kindje dat zoveel rust uitstraalt. Mijn dankbaarheid is met geen woorden te beschrijven. Het is gelukt en wat zijn we gelukkig! De zwangerschap vond ik door de pandemie extra spannend, maar het virus vond ik ook beangstigend en het maakte mij onzeker en zelfs verdrietig. Ik zal deze gevoelens nooit ontkennen, maar ik wil heel graag mijn ervaring met je delen want zelfs in deze tijd mocht mijn droomscenario werkelijkheid worden. Het scenario waar ik niet eens op durfde te hopen, werd toch een feit. En ik gun je met heel mijn hart dat ook jouw wensen rondom de zwangerschap en geboorte uit mogen komen. Je kunt het!

Lieve jij, twijfel niet aan jezelf. Niet aan jouw krachten en niet aan een goede afloop. Je bent ongelooflijk dapper en zo’n moedig moeder! Geniet ondanks alles van deze zwangerschap, van wonderlijk nieuw leven dat mag groeien en wees trots. Trots op jouw prachtige, krachtige kindje en jezelf. Heel veel liefde voor jullie ♡

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.