Blog

Mijn eerste verlofdag, babykleertjes en wandelen

babykamer

Je leest het goed, mijn eerste verlofdag is aangebroken en ik vind het een erg bijzondere periode. Het is een tijd waarin de bevalling elk moment kan plaatsvinden, het zijn de laatste dagen als gezin van drie én je weet niet wat je kunt verwachten. Loslaten en genieten van het nu is alles wat je kunt doen. En daarom hebben deze laatste loodjes ook iets heel fijns. Ik ben mij extra bewust van deze speciale tijd en de voorpret om ons tweede zoontje in de armen te sluiten is enorm. Lucas is in goede handen vandaag en mijn eerste verlofdag is een feit. Wat ga ik doen?

Het is de eerste werkdag waarop ik niet werk. Ik ben ook erg toe aan deze periode waarin ik niets moet. Het is een kwestie van tijd wanneer de bevalling gaat beginnen, vandaar dat ik dankbaar nog even van het moment gebruik wil maken om op te laden en energie op te doen. Veel voldoening haal ik uit een fijne start van de dag. Ik neem de tijd om goed te ontbijten en lees graag, waardoor de kans groot is dat ik nog even een boek erbij pak over persoonlijke ontwikkeling en groei. Als het weer het toe zal laten, ga ik graag even naar buiten. Het rondje zal niet groot zijn, want de vorige keer (tijdens de zwangerschap van Lucas) braken mijn vliezen tijdens de wandeling en ik heb eigenlijk geen behoefte aan een herhaling van deze ervaring. zeker niet als Jord op zijn werk zit haha. Lekker even de natuur in vind ik heerlijk, zodat ik de kleine gelukjes kan bewonderen die mijn pad doorkruisen.

Ook rommel ik vast even in de babykamer die nu eindelijk af is. Ik leg kleertjes op de juiste plek en voel mij gelukkig, want de ruimte is echt een fijn geheel geworden. En hoe onwijs leuk is dit lieve outfitje van Noppies die je op de foto ziet? Ik ben er helemaal verliefd op en ik kan niet wachten totdat onze kleine man het aan zal trekken. Binnenkort geniet ons lieve zoontje van de kamer en alleen al dit idee maakt mij nog blijer. Althans, hij zal in de eerste weken bij ons op de kamer in de co-sleeper slapen, maar we zijn helemaal gewend aan het feit dat dit zijn kamer is. De vluchtkoffer, luiertas en het rugzakje van Lucas staan ook in deze kamer. Mocht het moment aanbreken dat de bevalling duidelijk is begonnen, dan hebben we alles bij de hand om snel te kunnen schakelen. Ik ben benieuwd hoe ik achteraf terug zal kijken op de tweede bevalervaring van ons kindje. Ik duim mee dat alles voorspoedig mag verlopen, zodat we gauw weer met Lucas en zijn lieve broertje samen mogen genieten.

Ik geniet van een heerlijke schrijfflow, doe wat huishoudelijke klusjes en ik ben ook begonnen met de serie Babies op Netflix. Al bij de eerste minuten moest ik huilen haha. De documentaires vormen een inspirerende serie over de ontwikkeling van de kleintjes, het is ook erg leerzaam en mooi vastgelegd. Naast de relaxte en ontspannen modus ben ik vooral aan het opladen zodat ik straks vol energie de bevalling in mag gaan en de eerste weken met de kleine erbij voorspoedig kan trotseren. De antibioticakuur hakte er behoorlijk in en niets zo fijn als weer op het oude energieniveau te kunnen komen. Ik heb daarnaast nog wat medische afspraken staan die ik graag plan op de ‘werkdagen’ die nu mijn verlofdagen zijn geworden. Heel fijn om de handen nog even vrij te hebben en ‘nu’ te koesteren. Dat zal vast weer even wennen zijn straks met een newborn! We hebben zoveel zin in zijn komst, maar ik val vast ontzettend in herhaling. We zijn erg enthousiast en hebben veel zin in het nieuwe avontuur met z’n vieren!

Eind maart ben ik uitgerekend, denk jij dat de kleine eerder of later komt?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.