Blog

Mama (in spe) Musthave – D’r op of d’r onder

dropofdronder
Alles wat je niet wilt weten over het maken van een baby. Dát en meer lees je in D’r op of d’r onder, geschreven door de auteurs van bestseller Buskruit met Muisjes Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte-Kerckhoff en Marieke Wigmans-Bremers. Deze musthave valt voor mij in de categorie ‘Ik zou willen dat ik dit boek toen had kunnen lezen’, maar gelukkig kan ik jou er wel op attenderen. In dit boek lees je namelijk op een informatieve, toegankelijke en tikkeltje humoristische wijze wat er allemaal komt kijken bij ‘project zwanger worden’. Bovendien geeft dit boek vertrouwen waardoor jouw  kinderwens hopelijk in vervulling kan gaan, want dat gun ik je zo! Lees je mee? 

Over D’r op of d’r onder
Het moment is aangebroken: jullie willen samen een kindje. Veel vrouwen denken nog steeds dat bij het weggooien van de pilstrip het meeste werk is gedaan, maar dit gaat niet voor iedereen op. Want zwanger worden duurt gemiddeld een jaar! Dus nee, je bent niet de enige die informatie rondom zwanger worden absorbeert, alle trucs uit de kast haalt en rondom de eisprong naakt op hoge hakken nonchalant de slaapkamer binnen wandelt. Ook Nina, Noor en Marieke hebben in diezelfde (rode) hakken gestaan. Om het jou makkelijker te maken, hebben ze alle mogelijke informatie voor je verzameld. Feiten, fabeltjes, tips, weetjes… alles komt aan bod, uiteraard onder toeziend oog van (medisch) specialisten en ervaringsdeskundigen. En er is ook aan je partner gedacht. Ook hij kan genoeg dingen doen of laten om het proces (ofwel: de zaadjes) een duwtje in de goede richting te geven.

Waarom schreven de auteurs dit boek?
‘Hoe bereken ik mijn ovulatie? Wat kan ik allemaal doen of laten om de kans om zwanger te worden te vergroten?’ Herkenbare vragen voor veel moeders in spe en een van de redenen voor Nina, Noor en Marieke om een boek te schrijven dat ingaat op de periode voorafgaand aan hun bestseller Buskruit met Muisjes.

Mijn mening
Laat ik beginnen met het feit dat ik heel veel aan het boek Buskruit met Muisjes heb gehad voordat wij ouders werden van Lucas en ik ben de auteurs nog steeds dankbaar voor alle tips en ervaringen die zij middels dat boek met mij hebben gedeeld. Het boek heeft mij van veel nuttige informatie voorzien tijdens de zwangerschap en wat mij opviel was het realistische beeld dat werd geschetst. Eindelijk las ik over wat mij werkelijk te wachten stond met een kleine op komst en dat vormde echt een verademing.  Buskruit met Muisjes vond ik het ideale boek om te lezen tijdens de zwangerschap, maar ook heel handig nu Lucas er is. Het staat vol met handige tips, ervaringen, schema’s en lijstjes om er tussendoor even bij te pakken. Dit boek is onmisbaar voor op het nachtkastje van de (aanstaande) ouders!  Maar toen mijn eierstokken steeds luider begonnen te rammelen en we hoopten dat onze kinderwens zou worden vervuld, ontdekten we dat het voor velen helemaal niet vanzelfsprekend is om een kleine te verwelkomen en in verwachting te raken. Daarom besloten we overal en nergens informatie vandaan te halen om ons goed in te kunnen lezen wat er allemaal bij komt kijken om zwanger te raken en de zwangerschap voorspoedig te laten verlopen. Tot ons grote geluk werd onze kinderwens meteen vervuld, maar hoe fijn en bijzonder dat al deze informatie nu gebundeld is in het boek D’r op of d’r onder! Alle vragen waarmee ik toentertijd rondliep worden in dit boek beantwoord en daarom deel ik heel graag deze enthousiaste recensie met jou waardoor je hopelijk kunt stoppen met jouw zoektocht.

Het boek is heel logisch en fijn opgebouwd en bestaat uit drie delen. Het eerste deel bevat de onderwerpen die te maken hebben met het zwanger worden. Er wordt o.a. informatie gedeeld over hoe lang het eigenlijk echt duurt, over hoe je uiteenlopende voorbehoedsmiddelen de deur wijst, maar ook over voeding, de eisprong, zwangerschapstesten en het beïnvloeden van het geslacht van de baby. Deel twee bevat onderwerpen die jou meer vertellen over de periode waarin je net zwanger bent en wat je dan het beste kunt doen (inclusief het verdoezelen van je zwangerschap op een feestje), wat je allemaal moet regelen en doen (denk aan de verzekering, het vinden van een verloskundige/gynaecoloog) en de klachten die je kunt ervaren. Hopelijk heb je het laatste deel niet meer nodig van dit boek, maar ik vind het wel ontzettend goed dat ook deze onderwerpen worden behandeld. Want wat als het niet gaat zoals gehoopt? Maar laten we ons daar niet op focussen en uitgaan van het positieve, want ik gun je van harte het kleine wondertje dat jouw leven verrijkt en waar je zo van kunt genieten.

Ik zou willen dat dit boek er eerder was geweest, want dat had ons heel wat onzekerheid en vragen kunnen besparen, maar wat ontzettend fijn en belangrijk dat jij het nu ook kunt lezen.  D’r op of d’r onder is voorzien van mooie illustraties en toegankelijk geschreven informatie voor elke vrouw (en aan de man is ook gedacht!) met de wens om moeder te worden. Je leest er als mama in spe realistische, hartverwarmende en humoristische tips, ervaringen en weetjes die jullie op weg zullen helpen om de kinderwens in vervulling te laten gaan. Op naar de positieve test!

Conclusie
Een musthave voor alle mama’s in spe, want voor mij valt D’r op of d’r onder in de categorie ‘Ik zou willen dat ik dit boek toen had kunnen lezen’. Heb jij een kinderwens? Dan raad ik je dit boek van harte aan door de toegankelijk geschreven tips, weetjes en complete informatie die hierin is opgenomen. Alle onderwerpen komen aan bod om het proces van zwanger worden een duwtje in de ‘positieve test’- richting te geven.

D’r op of d’r onder | Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte-Kerckhoff en Marieke Wigmans-Bremers |  Gloriae | Aantal pagina’s 200 | ISBN 978-94-005-0796-8 | Prijs €19,99

Ken jij de bestsellers al van deze auteurs? En heb je D’r op of d’r onder al gelezen?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.