Blog

Ik ben en blijf een echte jongensmama

Sinds twee weken ben ik mij er pas écht van bewust; ik ben en blijf een echte jongensmama. En wat ben ik blij en dankbaar dat ik dagelijks mag genieten van een ondernemend en energiek kereltje om mij heen en dat er nog zo’n lief mannetje onderweg is. Een verrijking dat we straks twee lieve zoons mogen zien opgroeien en we verheugen ons allemaal erg op dit moment. Natuurlijk besefte ik het mij al tijdens de pretecho, maar toen er twee lieve kinderhelmpjes voor onze jongens binnenkwamen drong het pas echt tot mij door. Deze jongensmama gaat straks lekker fietsen met haar stoere boys om graafmachines te spotten!

Ben ik een echte jongensmama geworden?

Haha nee zo cliché hoeft het misschien niet precies te gaan lopen, maar Lucas vond de bouwplaatsen echt een feestje. Toen de bouwvakkers ons begonnen te herkennen en mij thee aanboden, omdat ze wisten dat Lucas lang van de bouwplaats kon genieten was dat toch wel een momentje. Met alle liefde bouw ik torens, spot ik graafmachines en verdiep ik mij in bouwpakketten. We genieten van kussengevechten, auto’s, gereedschapskisten en kriebelige beestjes in de tuin. Een echte jongensmama zoals je kunt lezen. Al koester ik zelf ook de afwisseling dat we gezellig dansen door de woonkamer en dat er enthousiast met het keukentje gespeeld wordt waar ik word uitgenodigd voor de thee van Lucas. De pop krijgt ook een kopje thee en natuurlijk ook de fles; heel leuk om te zien dat er ook interesse is in deze zorgzame kant. Over zorgzaamheid gesproken mag ik overigens echt niet klagen. Als jongensmama word ik flink verwend met knuffels, natte kusjes, dekentjes en is Lucas de eerste die klaar staat om te helpen met huishoudelijke klusjes. ‘Mama moet dit niet tillen, ik help wel want ik heb grote spierballen’. Kleine Casanova. De eerste stappen voor een gezellige schoonzoon worden gezet haha.

Jongensmama van twee lieve zoons

Bij de pretecho vond ik het geweldig om te horen dat we nog een zoontje mogen krijgen en dat Lucas er een vriendje voor het leven bij mag krijgen. Het leeftijdsverschil vind ik fantastisch en het idee dat we nog meer van deze leuke jongensavonturen gaan beleven juich ik heel erg toe. Het belangrijkste is dat het kindje gezond mag zijn en als het een meisje was vonden we het ook echt geweldig. Achteraf vind ik twee jongetjes ontzettend goed bij ons passen en ben ik helemaal aan het idee gewend. Dit besef werd nog meer versterkt toen er twee te gekke fietshelmpjes van het merk Thule binnenkwamen. Twee stoere, mooie jongenshelmpjes waardoor we straks de mooiste fietstochtjes met onze lieve boys kunnen maken. Wat verheug ik mij op deze fase; lekker naar het strandje met deze lieve kinderen waar we zandkastelen gaan bouwen en kunnen rennen door de speeltuin. Heerlijk om deze herinneringen straks met elkaar echt te mogen maken.

Fietshelm Yepp Thule Lucas ByDagmarValerie

Een echte brandweerman Sam

‘Wil je een foto maken van mijn Brandweerman Sam helm mama?’ Toen deze veilige fietshelm van Thule niet veel later mee moest naar boven zodat Lucas volgens hem ‘extra goed kon slapen’ vond ik dat wel een grensgevalletje haha. ‘Maar mama, er staan toch mooie sterren op, dan ben ik een echte astronaut als ik slaap’. De argumenten worden steeds beter, maar de helm bleef gelukkig toch beneden. Ik juich alleen maar toe dat hij deze zo graag draagt; hoeft het geen strijd te worden zodra we leuke fietstochtjes gaan maken met onze lieve boys. Wauw, met twee zoontjes op de fiets! Nog even genieten van dit lieve mannetje die ook niet kan wachten om zijn broertje te omarmen. Zelf ben ik ook heel erg enthousiast over deze mooie Yepp helm (thema Astro) waarmee onze kinderen veilig en comfortabel in de fietszitjes zullen zitten. Het geeft extra vertrouwen en Lucas vindt het fantastisch om deze helm te kunnen dragen. Deze veiligheid en het plezier gun je elk kind! De handige helm is voorzien van een prachtige print en een praktisch spansysteem met draairing voor de juiste pasvorm. De magnetische sluiting werkt ook erg soepel; een ware aanrader waar we veel plezier door gaan beleven.

Opeens een emotioneel moment

Toen deze mooie Yepp fietshelmen van Thule binnenkwamen stond ik toch wel even met tranen in mijn ogen. Ik werd opeens emotioneel en dat had ik zelf ook echt niet aan zien komen. Het besef dat je zo’n verantwoordelijkheid mag dragen als moeder over twee lieve jongens die je een veilig, warm en liefdevol thuis wil geven; het maakt mij trots dat ik deze rol mag vervullen. Haha heb ik misschien ook wel een helm nodig wanneer we de bouwplaatsen weer gaan afstruinen. Straks krijgt onze zolder ook nog eens weer een andere bestemming; mancave. Alleen maar liefde voor deze gezellige vooruitzichten. Ik kan niet wachten!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe ik het vind om een jongensmama te zijn en te blijven.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.