Blog

Ik ben een half jaar zwanger van ons tweede kindje

zwanger half jaar

Recent bereikte ik een bijzondere mijlpaal die ik niet onopgemerkt aan mij voorbij wil laten gaan. Ik ben namelijk een half jaar zwanger! Ongelooflijk dat we echt kunnen aftellen tot we onze tweede zoon mogen verwelkomen. We zijn inmiddels begonnen aan de babykamer en dat is stiekem ook nodig: het kraampakket kwam zelfs al binnen. Ik ben hoogzwanger en de laatste loodjes van de zwangerschap zijn een feit. Het is en blijft een erg bijzonder idee dat het afgelopen half jaar ons tweede kindje steeds groter in mijn buik mocht groeien. Hij voelt al helemaal onderdeel van ons gezin en wat ben ik dankbaar dat alles naar omstandigheden voorspoedig is gegaan. Hoe heb ik het afgelopen half jaar ervaren? Hoe voelt het om een half jaar zwanger te zijn? Ik vertel je er meer over in dit artikel, lees je mee?

We zijn steeds meer klaar voor de komst van de kleine. We zijn gewend aan zijn naam, verheugen ons op zijn aanwezigheid en kijken uit naar het moment dat ons gezin dankzij hem compleet wordt gemaakt. Een heerlijk idee om hem straks in de armen te mogen hebben en we samen mooie herinneringen kunnen maken. We zijn nu al trots op dit lieve mannetje en vooral heel dankbaar dat alles naar omstandigheden voorspoedig mag verlopen. Dat is geen vanzelfsprekendheid en ondanks het feit dat de zwangerschap nu behoorlijk pittig en intens is, overheerst vooral de liefde voor ons lieve zoontje. We houden onvoorwaardelijk en oneindig veel van de kleine, ook Lucas zegt dagelijks dat hij zoveel zin heeft om zijn broertje te knuffelen en met hem te spelen. Zo vond hij het fijn om een boek ‘voor te lezen’ voor de kleine in de buik en zegt hij bij het wakker worden niet alleen goedemorgen mama, maar ook goedemorgen broertje. Toen we recent in de winkel stonden, begon hij met een vreemde een gesprekje over zijn babybroer in de buik. Hij gaf aan dat het nogal lang duurde, maar de baby nog moest groeien zodat hij straks genoeg kracht heeft om lekker te spelen en te knuffelen. Vol verbazing bleef ik luisteren naar de liefdevolle woorden die hij deelde. Het was een onvergetelijk en hartverwarmend moment.

Het afgelopen half jaar heb ik als indrukwekkend en behoorlijk intensief ervaren. Tegelijkertijd zat het ook propvol liefde voor ‘onze jongens’. De zwangerschap is erg vergelijkbaar met die van Lucas toentertijd, alleen loopt er nu een zeer ondernemende, enthousiaste en lieve peuter rond die zin heeft in uiteenlopende activiteiten. Daardoor moest ik extra letten op het doseren van mijn energie, zodat ik er met volle aandacht en liefde voor Lucas en de baby in de buik kan zijn. Voldoende rust tussendoor pakken zat er het afgelopen half jaar minder in, vooral rondom de verbouwing was het erg hectisch en belastend. Gelukkig is het nu achter de rug en kan ik opladen en ontspannen om hopelijk straks voorspoedig de bevalling te kunnen doorstaan. We hebben veel mooie momenten kunnen beleven ondanks en dankzij de zwangerschap; van heerlijke vakanties tot dagjes uit, het ontdekken van nieuwe bezienswaardigheden en hotspots, maar ook een fijn thuis creëren voor ons gezin. We genoten vanaf de eerste dag van de zwangerschap van de aanwezigheid van ons tweede zoontje. Ook de gender reveal was geweldig; mijn gevoel werd bevestigd dat we een tweede zoon mogen verwelkomen. Dat Lucas ook zo uitkijkt naar zijn broertje vormt het beste cadeau dat we onszelf als ouders kunnen wensen.

Ik gaf het al even aan, het wordt intenser en pittiger. De buik wordt natuurlijk groter en de schopjes harder, maar ik heb ook bekkenklachten die deze periode niet gemakkelijker maken. Ik moet daardoor extra letten op mijn houding, oefeningen doen en voldoende rust pakken zodat de klachten stabiliseren en de situatie met bijbehorende pijn niet erger zal worden. Dat is even wennen, maar natuurlijk is dit voor het allermooiste doel: ons lieve zoontje en broertje. Ik kijk vol dankbaarheid terug naar het afgelopen half jaar waarin de zwangerschap volgens het boekje is verlopen. Die weken waren ongelooflijk fijn en ik koester elke goede dag die is geweest. Er mag een lief kindje veilig in mij groeien tot het moment dat hij klaar is om de wereld te ontdekken. Alleen al dit idee en het voelen van zijn aanwezigheid geeft ongelooflijk veel energie, liefde en kracht om deze laatste weken van de zwangerschap te doorstaan. Elke dag is er eentje dichterbij zijn komst, wat kijken we uit naar het moment om samen te zijn.

Een half jaar zwanger, wat een mijlpaal. Het is geen vanzelfsprekendheid, maar wel een ongelooflijk liefdevolle tijd. Een periode waarin we als ouders mogen wennen aan het idee dat we straks twee lieve jongens mogen zien opgroeien en ontwikkelen in de richting die goed is voor hen. Samen op avontuur, de toekomst tegemoet.

Heel veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.