Blog

Hoe organiseer je een babyshower?

We are pregnant babyfeest event dagmar valerie

Hoe leuk is het om een vriendin te verrassen met een babyshower? Het organiseren van een babyshower is een gezellige manier om nog even samen stil te staan bij deze bijzondere fase; de zwangerschap. Met elkaar kijk je uit naar de komst van de kleine en kan je de zwangere nog even in het zonnetje zetten. Bovendien geeft een babyshower een energieboost voor de laatste loodjes en is het vooral hartstikke gezellig. Hoe organiseer je een babyshower? Wat komt er allemaal bij een babyshower om het hoekje kijken? Ik deel tips in dit artikel, lees je mee?

De babyshower: een feestje om de zwangere in het zonnetje te zetten

Allereerst is het handig om af te stemmen met de zwangere wie er welkom is en wanneer de babyshower ongeveer kan plaatsvinden. Natuurlijk kan je alles als een ultieme verrassing laten, maar deze periode van de zwangerschap is (vaak) al behoorlijk spannend en bijzonder. Dan is het extra fijn om enigszins de wensen op een rij te hebben zodat de babyshower echt een feestje kan worden. De periode is handig vanwege de plannen en agenda’s. Wie er op de babyshower kan komen is ook fijn om te weten; zijn dames en heren welkom? Wil de zwangere genieten van vriendinnen? Is er ook familie bij betrokken? Wie er komt kan ook bepalend zijn voor de setting en sfeer.

De uitnodiging, datum en locatie

Wil de zwangere compleet verrast worden of een indicatie van de datum? Niet iedereen is dol op verrassingen, het is handig om af te stemmen wat de wens is. Eventueel kan je ervoor kiezen om de partner te betrekken als dat mogelijk is. Wordt er gekozen voor een verrassing, dan is het fijn om alvast het verrassingsmoment af te stemmen. Zodra je weet wie er welkom is, kan het uitnodigen beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een groepsapp aanmaken om daarin alle informatie te delen of een datumprikker uitsturen om tot een goed moment te komen. Na het afstemmen van het moment waarop de babyshower zal plaatsvinden, is het ook handig om de locatie te bepalen. Zo weet iedereen precies waar hij/zij aan toe is. Je hebt de datum, de tijd én de locatie. Op naar de volgende stap!

Babyshower spelletjes en leuke herinneringen voor later

Tijdens een babyshower zijn veel invalshoeken mogelijk. Kies je voor thuis als locatie of ga samen ergens naartoe? Bestaat het uit een gezellig moment met dierbaren of leuke spelletjes? Wil je de zwangere in het zonnetje zetten met cadeautjes of lekker samen ontspannen en genieten? Welke invalshoek je ook kiest, ik weet zeker dat de zwangere al jouw moeite en tijd ontzettend zal waarderen. Zo kan je bijvoorbeeld een babyshower bingo maken, leuke voorspellingskaartjes printen die iedereen kan invullen voor de baby, tips voor de mama delen of samen foto’s maken om deze babyshower vast te leggen. Een onvergetelijke herinnering voor later!

Extra verrassing

Tijdens een babyshower zet je de zwangere op een gezellige manier in het zonnetje. Lekker samen kletsen, hapjes eten en een drankje doen om te ontspannen. Hoe fijn is het om nog even met elkaar zorgeloos te genieten voordat de kleine komt en daar meer de focus en aandacht op zal liggen? Bij een babyshower hoort vaak een lief kleinigheidje. Je kunt ervoor kiezen om gezamenlijk een cadeau te geven of afzonderlijk van elkaar iets mee te nemen voor de mama en/of de baby. Het gaat niet om het prijskaartje, maar om het gebaar. Ook erg leuk om te geven is jouw tijd; maak een tegoedbon met daarop  de mogelijkheid om je te vragen op te passen, te koken of wat op te ruimen. Ik weet zeker dat dit cadeau goud waard is!

De puntjes op de i

Last but not least kan je denken aan leuke babyshower aankleding of babyshower hapjes. Het hangt natuurlijk af van wat de wensen zijn, maar het budget heeft ook invloed op de keuzes die je kunt maken. Tijdens de babyshower staat een gezellige tijd voorop met aandacht en oog voor elkaar; deze momenten hebben een gouden randje.

Heel veel plezier en succes bij het organiseren van de babyshower! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.