Blog

Hoe ik hoop als moeder te mogen worden

Wat een spannende ontwikkelingen spelen er toch tijdens een zwangerschap. De wens om een kindje te krijgen was bij ons sterk aanwezig en we konden ons geluk niet op bij het zien van de positieve test. Ik had niet verwacht de moedergevoelens zo snel te mogen ervaren, het voelde gelijk zo vertrouwd, en we genieten ontzettend van deze periode waarin we groeien naar het moment om ouders te mogen worden naast het feit dat natuurlijk ook mijn buik flink groeit. Ook sta ik regelmatig stil bij de vraag hoe ik eigenlijk graag zou willen zijn als moeder. Of de praktijk ook zo wordt, is natuurlijk nog maar de vraag, maar het is goed om wel alvast stil te staan bij het idee hoe je als moeder hoopt te worden. 

Er komt veel op je af aan nieuwe ervaringen wanneer je zwanger wordt, zeker als het de eerste zwangerschap is. Je springt samen in het diepe en geniet van elke dag dat het goed gaat, ook fantaseren we er regelmatig op los hoe het zal zijn als we straks de kleine in onze armen mogen sluiten. We proberen het ons te verbeelden, maar de praktijk zal vast en zeker toch anders lopen omdat je nog in de rol van ouders moet groeien en dat tijd nodig heeft én omdat elk kindje anders is. En dat is een prachtig proces waar we ook echt de tijd en ruimte voor zullen moeten nemen. Je wordt namelijk wel bij de geboorte al ouders, maar iedereen kan een vader en moeder worden. Daadwerkelijk papa en mama zijn voor de kleine, daar komt veel meer bij kijken.

Zo kunnen we echt niet wachten om de kleine te omringen met warmte, liefde en willen we niets liever dan een veilig thuis voor hem creëren. Ook hoop ik een betrokken moeder te worden die samen met Jord een sterke basis zal vormen waardoor de kleine zich verbonden met ons voelt. Dat we samen van de lichtpuntjes mogen genieten die ons overkomen, dat we hem mogen leren om positief te kijken naar het leven. Dat we samen als afsluiter van de dag de fijnste momenten kunnen doornemen en hoogtepunten met elkaar mogen delen en vieren. Maar ook dat we onze kleine kunnen ondersteunen tijdens het proces van vallen en opstaan, van doorzetten, groei en ontwikkeling. Dat we een stimulans kunnen vormen en hem mogen motiveren om van zijn dromen werkelijkheid te maken. En dat hij ook de vrijheid ervaart om zijn hart te volgen. Dat we kunnen genieten van het dagelijkse, van de grootste en kleine geluksmomenten die op ons pad komen. Van het voorlezen voordat hij gaat slapen, van het buiten spelen en lekker gek dansen door de woonkamer. Samen schaterlachen en het leven niet zo serieus nemen, dat hij bij ons echt kind mag zijn en kan opgroeien. En dat we mooie plekken ontdekken, onze grenzen samen verleggen en onze horizon kunnen verbreden. Maar dat we ondertussen niet vergeten waar we vandaan komen; waar thuis is, omringd door lieve familie en vrienden.

Wat zou jij graag je kleine mee willen geven? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.