Blog

Hoe ik bewust probeer te genieten van deze tweede zwangerschap

genieten van de zwangerschap

Ik ben over de helft van mijn zwangerschap en de weken gaan ongelooflijk snel. We kunnen niet wachten om de kleine te verwelkomen en we verheugen ons erg op zijn komst. Ik zit in mijn tweede trimester van de zwangerschap en probeer ondanks de dagelijkse hectiek bewust te genieten van deze speciale fase. Ik koester het getrappel in mijn buik, het fantaseren over de kleine en schrijf trouw in het zwangerschapsboek. Ik probeer bewust deze tweede zwangerschap te ervaren, want ook deze bijzondere tijd zal voorbijgaan.

Alles is een fase; bewuster genieten van de zwangerschap

Opeens gaan de weken ontzettend snel en voor je het weet ligt de kleine in jouw armen. Zeker als je al een kindje hebt rondlopen, dan weet je dat alles een fase is en onder andere de bewegingen in de buik vaak worden gemist na een zwangerschap. De momenten dat ik de kleine voel, probeer ik dan ook te koesteren; het blijft zo’n speciale ervaring die met weinig woorden te beschrijven is. Het is een unieke manier om verbinding te maken en het eerste contact te leggen met jouw kindje. Wonderlijk mooi!

Echt een moment creëren voor jouw kindje in de buik en jezelf

Ik geniet bewust van het nu, omdat onze gezinssamenstelling nooit meer met z’n drieën zal zijn en ik graag met Lucas leuke activiteiten onderneem die gericht zijn op zijn leeftijd en ontwikkeling. Na zulke gezellige dagen samen merk ik dat ik lichamelijk iets vermoeider ben en ik meer rustmomenten moet inbouwen om op te laden. Daar geef ik dan ook aan toe, omdat het in het belang is van de kleine in mijn buik. En zo is er altijd wel een excuus om iets te doen, te ondernemen en aan te pakken waardoor de zwangerschap voorbij vliegt zonder dat je bewuste momentjes pakt voor dit ongeboren kindje in de buik. Ook ik verzin altijd wel iets om te doen, maar probeer sinds kort meer momenten te creëren dat ik bewust alleen bezig ben met de zwangerschap. Toen ik zwanger was van Lucas ging dit een stukje makkelijker, maar door het even in te plannen en er tijd voor vrij te maken geniet ik nog meer van deze fase.

De zwangerschap koesteren kan op verschillende manieren

Misschien vind je het fijn om een fotosessie te boeken zodat je ook later kunt genieten van de zwangerschapsshoot. Of je gaat wekelijks naar zwangeschapsyoga, je houdt een zwangerschapsdagboek bij of sluit regelmatig je ogen als je het kindje voelt bewegen en maakt bewust contact met de kleine. Misschien kies je voor extra (pret)echo’s of maak je een fotoboek met herinneringen aan deze tijd. De zwangerschap koesteren kan op verschillende manieren, kies daarom wat het beste bij jou past zodat je deze speciale tijd niet onopgemerkt aan je voorbij laat gaan. Het gaat al snel genoeg, koester deze fase!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.