Blog

Het geboortekaartje van Simon met mijn illustraties

Geboortekaartje Simon

Vandaag is een bijzondere dag, want in dit artikel laat ik je het geboortekaartje van Simon zien. Ons tweede zoontje is geboren en begin dit jaar heb ik de illustraties ontworpen voor zijn geboortekaartje. Ook maakte ik het gedichtje dat op de kaart te lezen is. Ik vond het een spannend, bijzonder en wonderlijk proces om het geboortekaartje zelf te ontwerpen en ik ben blij dat Anne ons erbij heeft kunnen ondersteunen. Zij maakte van de illustraties en teksten een stralend geheel, waardoor we trots zijn op het eindresultaat. Kijk je mee naar het geboortekaartje van Simon?

Zelf het geboortekaartje ontwerpen

We zijn ontzettend trots en blij dat we dit geboortekaartje hebben gemaakt en gekozen. Het was een extra bijzonder proces, omdat ik de illustraties en teksten zelf heb gemaakt. Ik vond het hartstikke spannend, omdat het geboortekaartje zo’n onvergetelijke aankondiging is. Daardoor lag de lat erg hoog, maar we staan helemaal achter het eindresultaat. We houden van natuur en dieren, waardoor we voor deze illustraties hebben gekozen. Op de voorkant staan onze favoriete bosdieren en aan de binnenkant lees je links het gedichtje dat ik heb geschreven. Aan de rechterkant van de kaart staan de namen en geboortegegevens, op de achterkant zie je het patroon met de donkerblauwe achtergrond die je ook op de poster ziet. We hebben gekozen voor een kraft envelop met een gepersonaliseerde postzegel. Ook hier staat een illustratie op die betrekking heeft op het geboortekaartje van Simon; het vosje met de vlinder. Zo ontstaat er een mooi geheel!

Geboortegedichtje Simon

Het geboortegedichtje op de kaart van Simon

Met veel liefde en plezier heb ik het gedichtje voor Simon geschreven. We vonden het een lief idee om het gedichtje namens Lucas te delen, die zo enthousiast en betrokken was gedurende de zwangerschap. Op een nacht kon ik niet slapen en kwamen deze zinnen in mij op. Ik ben erg blij dat ik de regels heb genoteerd, want vaak ben je zo’n nachtelijke ingeving snel kwijt. Jord en ik hebben de tekst overdag nog een beetje aangepast, maar al snel voelde het gedichtje als een waardevolle toevoeging voor het geboortekaartje.

De illustraties op het geboortekaartje

We hebben ook het geboortebord in deze stijl af laten drukken, waardoor je de stijl van het geboortekaartje terug ziet op de voorkant van ons huis. Zelfs de traktaties die Lucas gaat uitdelen in zijn klas, zijn in dezelfde stijl als het geboortekaartje. Ik vond het zo’n spannend proces om de illustraties zelf te maken en te creëren, maar het eindresultaat overtreft al onze verwachtingen. Dank je wel Anne dat je ons er zo bij hebt geholpen en hebt meegedacht om van de elementen een sprankelend geheel te maken! Zonder jou zouden we nooit tot dit resultaat kunnen komen; jouw tips en oog voor detail maakten het helemaal af. Oneindig dank voor jouw inzet, betrokkenheid en alle moeite die je erin hebt gestoken. We zijn er heel erg blij mee en vinden het geweldig dat alle elementen zo mooi zijn uitgepakt. Het geboortekaartje hebben we laten drukken op een dikker papiersoort met een soort aquarelpapier reliëf waardoor het papier de illustraties versterkt. Het allerleukste aan het ontwerpen van het geboortekaartje vond ik dat je opeens alle keuzes zelf kunt maken; van kleurgebruik tot papiersoort, de producten die je kiest en de indeling… Het was een onvergetelijk proces!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.