Blog

Wat ik ga doen tijdens mijn zwangerschapsverlof


Zwangerschapsverlof is geen vakantie. Laat ik daarmee dit artikel openen om verwarring te voorkomen en je meteen uit de droom helpen. Zwangerschapsverlof wordt onderschat, ook door mij overigens dat weet ik nu al. Ik doe alsof ik dan alle tijd heb, maar ondertussen merk ik dat het lichamelijk zwaarder begint te worden en dat je er ook echt aan toe bent om die rust te pakken tijdens het verlof. Je hebt de tijd voor de geboorte van de kleine nodig om opgeladen en vol energie de bevalling in te gaan. En daarna begint het balanceren tussen de luiers, de voedingen, de slaapjes, het huishouden en natuurlijk de sociale activiteiten die ook graag om het hoekje blijven kijken. Ik vertel je meer over de plannen tijdens mijn zwangerschapsverlof die vier maanden zal duren. 

Die zijn er niet veel kan ik je vertellen! Ik dacht dat ik mij erg zou vervelen, maar ondertussen merk ik in de laatste weken voor mijn verlof op dat ik de rust nodig heb om op te laden en lichamelijk aan te sterken. Je verbruikt meer energie, alles verloopt in een ander tempo dan ik gewend ben en ik voel dat mijn lichaam de rust juist heel goed kan gebruiken om straks ontspannen de bevalling in te kunnen gaan én het vol te kunnen houden. Want het vraagt zo’n kracht van jezelf en dat moet je echt niet onderschatten. Dan kan je maar beter tijdig gas terugnemen… Wijze woorden van deze mommy to be! Het toepassen is trouwens wel iets ingewikkelder, maar het lukt mij steeds beter om die rust te nemen.

Wat ik dan wel ga doen tijdens mijn zwangerschapsverlof is het wassen van de babykleertjes. Dat heb ik nog niet gedaan en daar heb ik straks mooi de tijd voor. Ook wacht er nog een gezellig bergje (Mount Everest) aan strijk dus ook daar vermaak ik mij de eerste dagen vast mee. De geboortekaartjes gaan in proef, er staat een bezoekje aan de kapper op de planning en ik verwacht wat meer nieuwe gerechten en recepten te proberen. Ik vind het heerlijk om lekker te schrijven en heb nog wat ideeën liggen die ik graag uit zou willen werken. Ook zijn mijn lieve collega’s mij aan het voeden met leesvoer waardoor ik mij niet hoef te vervelen en mijn to-read-stapel is lekker hoog aan het worden. Ik kan nu al niet wachten om te beginnen in deze must-reads! Alle afleiding (mits het een ontspannen houding bevordert) is erg welkom, want als workaholic houd ik van mijn werk. En ik ga mijn collega’s erg missen. Ik denk dat het loslaten nog wel ‘een dingetje’ gaat worden, maar het tegelijkertijd ook snel kan wennen. De tijd voor de geboorte van de kleine zal misschien bestaan uit wachten (in combinatie met extra slapen, lezen, schrijven en gezellige bezoekjes van familie en vrienden), de tijd na de bevalling kan voor mij niet lang genoeg duren! Ik denk dat ik dubbel en dwars ga genieten van elke minuut die ik samen met mijn gezin mag doorbrengen. De tijd vliegt vast en zeker voorbij als ik alle clichés moet geloven (en die onderschat ik zeker niet) en voor je het weet begint het loslaten en het oefenen met de opvang… Daar moet ik echt nog even niet aan denken, ik kan er ook nog geen realistische voorstelling van maken eigenlijk. Dus lekker extra genieten van het nu.

Momenteel probeer ik de laatste weken voor mijn verlof zo goed mogelijk vol te houden, maar ik merk nu wel echt op dat mijn lichaam extra veel moeite moet doen om de verlofdatum te halen. Het is echt mijn streven en ik ga ervoor, maar dat betekent wel extra rustmomenten op de tijden dat ik niet werkzaam ben en eenmaal een wat minder dynamisch leventje. En of ik dat erg vind? Helemaal niet, het is immers voor het allermooiste doel en ik ben heel blij dat ik op werk zoveel fijne projecten aan mag gaan. Dat vormt een heerlijke afleiding in deze tijden tot de kleine in onze armen ligt. En ondertussen kom ik allemaal mini klusjes tegen in en om het huis waarvan ik denk: daar kom ik nóóit aan toe, dus die schrijf ik op en wie weet krijg ik er spontaan zin in tijdens mijn verlof. Want jullie kennen mij langer dan vandaag, ik word graag door lijstjes omringd dus ook tijdens mijn verlof!

Heb jij tips/ tricks voor mijn zwangerschapsverlof om te plannen en te ondernemen? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.