Blog

Zwanger – Het eerste trimester zit erop!


Het is tijd voor een zwangerschapsupdate! Deze is niet helemaal actueel, maar had ik nog voor jullie ‘bewaard’ voor na de onthulling. Mijn eerste trimester heb ik inmiddels alweer even achter de rug (ik zit nu in de 18e week, time flies!) maar het leek mij erg leuk om in een update te delen hoe ik dit eigenlijk heb ervaren. Want had ik klachten? En vond ik het zwaar? En verliep het zoals ik had verwacht? 

Wat een mijlpaal, al twaalf weken is onze kleine bij ons en groeit het vrolijk tot het allermooiste kindje van de wereld. Want ja, we zijn nu al helemaal verliefd. De eerste echo bij acht weken vonden Jord en ik onwijs spannend. Zou het wel goed gaan? Klopt het hartje? En zit het er echt? Het was nog zo’n onwerkelijke gedachte, terwijl de eerste klachten zich daadwerkelijk voordeden. Al kan ik de klachten beter mini kwaaltjes noemen, want het eerste trimester was er echt eentje die ik volgens de verloskundige elke zwangere vrouw van harte toe kon wensen. Dit eerste compliment kunnen we mooi in onze zak steken! Ja, ik was een beetje meer moe dan anders. Ook waren mijn borsten erg pijnlijk en werd ik ’s nachts wakker op vreemde tijdstippen om naar de wc te gaan. Maar als dat alles is? Ik had de hele dag hangend boven de wc-pot in gedachten en daar heb ik niks van hoeven te ervaren *afkloppen*. De ergste scenario’s schoten eerder door mijn hoofd en daar hadden we ook rekening mee gehouden, maar al met al was het een vliegende start van ons mooiste cadeautje dat we rond Sinterklaas en kerst mogen verwelkomen. Maar de zorgen om de kleine begonnen al bij het zien van de positieve test. Want hoe gaat het met hem/haar? Voelt het zich goed en heeft het kindje het daar wel naar z’n zin met alles wat ik eet? Groeit het voldoende en is het gezond? Ik had nooit verwacht al vanaf de positieve test zoveel moedergevoelens te mogen ervaren, de kleine voelt nu al als ons kindje en ik kan niet wachten om het vast te mogen houden, kusjes te geven en het te vertellen hoeveel we van hem/haar houden. Het is zo welkom!

Het was heel spannend en bijzonder om het aan onze ouders te vertellen, aan de toekomstige ooms en tantes en lieve vrienden. Maar wat gaat het een verrassing worden als we ons kindje straks als ‘special guest’ mogen aankondigen met alle familie, vrienden en collega’s tijdens onze bruiloft! Stiekem zeggen we als papa en mama al ‘ja’ met de kleine op 10-06-2016. Dit is volgens Jord ‘het best bewaarde geheim van NL’, want niet iedereen weet het en juist omdat het heel goed gaat met mijn gezondheid houden we dat nog even tot de trouwdag zo. We gaan als gezinnetje verder door het leven en wat gaat iedereen verrast opkijken op onze bruiloft, niemand had de komst zo snel verwacht maar wij kunnen echt niet wachten tot ons kindje bij ons is! Het is nog niet geboren, maar al wel zo geliefd door een warme familie en vriendengroep en iedereen die is er nu al weg van. Straks moeten we als papa en mama nog tijd met de kleine gaan claimen omdat iedereen het zoveel wilt knuffelen en zien haha.

We hebben nu al twee prachtige fotosessies met met hem/haar gehad en die echo’s vormen inmiddels ons kostbaarste bezit. Het is zo bijzonder dat het kindje in een maand tijd van twee centimeter naar zes is gegroeid en we nu al vrolijk spartelende beentjes zagen bewegen. Ook zagen we een duimpje en vingertjes en het schattige neusje. Onmogelijk om daar niet verliefd op te worden! Ik ga goed mijn best doen om lekker gezond te blijven eten, zodat het kindje daar ook alvast van kan proeven en we gaan wat meer slapen, zodat de kleine ook de rust heeft om lekker alle gang te gaan vol energie daar in mijn buik. Zullen we het tweede trimester ook zo fijn laten verlopen? Ik hoor vanuit mijn navel een deal! Je bent het mooiste dat ons is overkomen, geweldig dat je bij ons bent. Love you!   

Middels een speech en onderstaand filmpje hebben wij het aan onze lieve familie, vrienden en collega’s verteld tijdens onze bruiloft. Ook zie je o.a. de geweldige reactie van Anne toen wij hen het nieuws vertelden op… Texel! Haha ja die dag had een speciaal tintje kunnen we nu verklappen!

Vind je het leuk om regelmatig zwangerschapsupdates van mij te lezen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.