Zwanger – Het eerste trimester zit erop!

Zwanger – Het eerste trimester zit erop!


Het is tijd voor een zwangerschapsupdate! Deze is niet helemaal actueel, maar had ik nog voor jullie ‘bewaard’ voor na de onthulling. Mijn eerste trimester heb ik inmiddels alweer even achter de rug (ik zit nu in de 18e week, time flies!) maar het leek mij erg leuk om in een update te delen hoe ik dit eigenlijk heb ervaren. Want had ik klachten? En vond ik het zwaar? En verliep het zoals ik had verwacht? 

Wat een mijlpaal, al twaalf weken is onze kleine bij ons en groeit het vrolijk tot het allermooiste kindje van de wereld. Want ja, we zijn nu al helemaal verliefd. De eerste echo bij acht weken vonden Jord en ik onwijs spannend. Zou het wel goed gaan? Klopt het hartje? En zit het er echt? Het was nog zo’n onwerkelijke gedachte, terwijl de eerste klachten zich daadwerkelijk voordeden. Al kan ik de klachten beter mini kwaaltjes noemen, want het eerste trimester was er echt eentje die ik volgens de verloskundige elke zwangere vrouw van harte toe kon wensen. Dit eerste compliment kunnen we mooi in onze zak steken! Ja, ik was een beetje meer moe dan anders. Ook waren mijn borsten erg pijnlijk en werd ik ’s nachts wakker op vreemde tijdstippen om naar de wc te gaan. Maar als dat alles is? Ik had de hele dag hangend boven de wc-pot in gedachten en daar heb ik niks van hoeven te ervaren *afkloppen*. De ergste scenario’s schoten eerder door mijn hoofd en daar hadden we ook rekening mee gehouden, maar al met al was het een vliegende start van ons mooiste cadeautje dat we rond Sinterklaas en kerst mogen verwelkomen. Maar de zorgen om de kleine begonnen al bij het zien van de positieve test. Want hoe gaat het met hem/haar? Voelt het zich goed en heeft het kindje het daar wel naar z’n zin met alles wat ik eet? Groeit het voldoende en is het gezond? Ik had nooit verwacht al vanaf de positieve test zoveel moedergevoelens te mogen ervaren, de kleine voelt nu al als ons kindje en ik kan niet wachten om het vast te mogen houden, kusjes te geven en het te vertellen hoeveel we van hem/haar houden. Het is zo welkom!

Het was heel spannend en bijzonder om het aan onze ouders te vertellen, aan de toekomstige ooms en tantes en lieve vrienden. Maar wat gaat het een verrassing worden als we ons kindje straks als ‘special guest’ mogen aankondigen met alle familie, vrienden en collega’s tijdens onze bruiloft! Stiekem zeggen we als papa en mama al ‘ja’ met de kleine op 10-06-2016. Dit is volgens Jord ‘het best bewaarde geheim van NL’, want niet iedereen weet het en juist omdat het heel goed gaat met mijn gezondheid houden we dat nog even tot de trouwdag zo. We gaan als gezinnetje verder door het leven en wat gaat iedereen verrast opkijken op onze bruiloft, niemand had de komst zo snel verwacht maar wij kunnen echt niet wachten tot ons kindje bij ons is! Het is nog niet geboren, maar al wel zo geliefd door een warme familie en vriendengroep en iedereen die is er nu al weg van. Straks moeten we als papa en mama nog tijd met de kleine gaan claimen omdat iedereen het zoveel wilt knuffelen en zien haha.

We hebben nu al twee prachtige fotosessies met met hem/haar gehad en die echo’s vormen inmiddels ons kostbaarste bezit. Het is zo bijzonder dat het kindje in een maand tijd van twee centimeter naar zes is gegroeid en we nu al vrolijk spartelende beentjes zagen bewegen. Ook zagen we een duimpje en vingertjes en het schattige neusje. Onmogelijk om daar niet verliefd op te worden! Ik ga goed mijn best doen om lekker gezond te blijven eten, zodat het kindje daar ook alvast van kan proeven en we gaan wat meer slapen, zodat de kleine ook de rust heeft om lekker alle gang te gaan vol energie daar in mijn buik. Zullen we het tweede trimester ook zo fijn laten verlopen? Ik hoor vanuit mijn navel een deal! Je bent het mooiste dat ons is overkomen, geweldig dat je bij ons bent. Love you!   

Middels een speech en onderstaand filmpje hebben wij het aan onze lieve familie, vrienden en collega’s verteld tijdens onze bruiloft. Ook zie je o.a. de geweldige reactie van Anne toen wij hen het nieuws vertelden op… Texel! Haha ja die dag had een speciaal tintje kunnen we nu verklappen!

Vind je het leuk om regelmatig zwangerschapsupdates van mij te lezen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 29 reacties.

 1. Amy

  Wat een prachtig en liefdevol bericht Dagmar! Ik hoop van harte dat je tweede trimester ook zo goed gaat verlopen en dat je je vooral maar heel goed mag voelen.. geniet van je zwangerschap! <3
  Amy onlangs geplaatst…5x Boeken die op mijn to-read lijstje staanMy Profile

 2. Angelique

  Super leuk! Toen ik zwanger was van mijn zoontje heb ik ook weinig klachten gehad. Je hoort het vaker bij jongens haha. Jullie worden geweldige ouders en met die foto’s die jij altijd maakt moeten het vast ook prachtig foto’s worden van jullie kleintje (heeft hij even mazzel ;) )
  Angelique onlangs geplaatst…Uitje; De Waarbeek HengeloMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha aah dankjewel lieve Angelique, wat onwijs leuk en lief om je mooie reactie te mogen ontvangen thank you!

 3. Tineke

  Aaah die reactie van Anne, zo lief! Ik zit hier gewoon met tranen in mijn ogen :) Ik vind het zo leuk voor jullie. En wat zag je er mooi uit toen jullie gingen trouwen!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…ZwangerschapsverlofMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Aah dankjewel lieve Nicole, super superlief van je deze reactie <3

 4. Linda

  Alle berichtjes gevolgd en doordat ik het zó leuk vond helemaal vergeten te reageren, haha! Van harte gefeliciteerd samen! Nog met jullie trouwen en natuurlijk met je zwangerschap <3 Superleuk! En die reactie van Anne, wat LIEF. Ik hoop dat de rest van je zwangerschap net zo goed mag verlopen, heerlijk!
  Linda onlangs geplaatst…(een deel van) Mijn kaartjesverzameling.My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw dankjewel Linda voor je geweldige reactie, echt een feestje om deze te mogen lezen thank you!

 5. Romy

  Wat boft dit kleintje met zulke lieve ouders! Superleuk en ontroerend filmpje!
  Romy onlangs geplaatst…Art TagMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Aah onwijs lief je reactie dankjewel voor je warme woorden <3

 6. Marjoleine

  Wat een leuk filmpje! Heel speciaal dat jullie dit op jullie trouwdag bekend mochten maken. Super leuk om mee te genieten en ik zou zeker vaker zwangerschapsupdates willen lezen :)
  Marjoleine onlangs geplaatst…Best of.. #5 JuniMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Superleuk om te horen! Dan komen deze er binnenkort weer aan, heel lief je reactie thank you!

  1. Dagmar Valerie

   Aah geweldig, wat mooi om te lezen je lieve reactie dankjewel! Ik wens je ook een prachtige tijd toe, geniet van deze mooie fase <3

 7. Larissa

  Wat heerlijk om te lezen! En heel tof, dat filmpje waarin jullie het bekend maken. Zo fijn als iedereen zo positief reageert! Veel geluk samen :).
  Larissa onlangs geplaatst…Girl Crush: Cara DelevingneMy Profile

 8. Angela

  Leuk! Ik ben ook 19 weken zwanger inmiddels! Wij krijgen een meisje!

  1. Dagmar Valerie

   Wat ontzettend leuk, van harte gefeliciteerd! Heerlijk nieuws en fantastisch dat je een meisje krijgt!

 9. Manon

  Wat fijn dat jouw eerste trimester zo rustig verlopen is. Ik zal voor je duimen dat de andere twee trimesters ook zo fijn verlopen.
  Wat een mooi aankondigingsfilmpje trouwens. Echt heel leuk gedaan!
  Manon onlangs geplaatst…Rust, reinheid en regelmaatMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge