Deze 5 meisjesnamen vonden wij mooi (en worden het niet)

Deze 5 meisjesnamen vonden wij mooi (en worden het niet)

Welke meisjesnamen zouden wij aan ons kindje geven als het een dochter zou zijn? Wij zijn heel dankbaar en blij dat we in verwachting zijn van ons tweede kindje. Inmiddels weten we dat ik in verwachting ben van onze zoon, een broertje voor lieve Lucas. We weten de naam van onze tweede zoon al, maar die houden we graag nog even voor onszelf. We hadden deze jongensnaam al nog voor de wens voor een tweede kindje in vervulling mocht gaan en we staan er helemaal achter om hem zo te noemen. Maar welke meisjesnamen stonden er op ons lijstje? Welke naam of namen zou ons kindje krijgen als het een meisje zou zijn? Onze dochter zouden wij…

De naam Emily

Wij zouden onze dochter de naam Emily geven als we daadwerkelijk in verwachting zouden zijn van een meisje. We vinden deze naam stijlvol, vrouwelijk, lief en vooral heel erg mooi. De naam is internationaal goed uit te spreken (dit vinden we belangrijk vanwege familie in het buitenland) en we vinden de lettercombinatie prachtig. Deze meisjesnaam is anders dan tijdens de zwangerschap van Lucas, als we toen een meisje hadden gekregen dan zouden we haar Julia noemen. Bijzonder hoe deze naam toch niet passend voelde voor dit eventuele meisje, maar we vinden de naam Emily nog steeds geweldig. Jord vond de naam Valerie ook erg mooi, dit zou de tweede naam worden van ons meisje. Ook zouden we haar de derde naam Anna geven (vernoeming naar mijn moeder). Lucas is vernoemd met zijn tweede naam naar de vader van Jord en we zouden ons meisje op deze manier naar mijn moeder willen vernoemen. Daardoor ontstaat ook een mooie lettercombinatie in haar initialen: E.V.A., een naam die ook hoog op mijn lijstje stond.

De meisjesnamen Sophia en Emma

Een andere naam die heel hoog op ons lijstje stond voor een meisje, is de naam Sophia. Maar eigenlijk konden we niet goed kiezen tussen de meisjesnamen Sophia en de naam Emma. Ik was altijd fan van Emma Watson en ik vind haar nog steeds een inspirerende vrouw. Verder vinden we de namen vooral stijlvol, mooi om te gebruiken in elke levensfase (van baby tot volwassene) en internationaal ook goed te gebruiken zonder gekke versprekingen of vraagtekens die de namen oproepen. In het Pools zijn de namen identiek en we vonden de eventuele namen erg mooi voor ons meisje. Toch zou het Emily zijn geworden, maar Sophia en Emma waren zeker goede kanshebbers.

Liv

De naam Liv is een Noorse meisjesnaam en de naam betekent beschermer. We vinden de naam ongelooflijk mooi, alleen in combinatie met Lucas werd het wat meer een grappig duo. Liv & Lucas klonk dan wat meer als Jip en Janneke, waar we toch liever niet de associatie mee wilden creëren. Olivia vind ik ook een erg mooie naam, maar gezien mijn allergie voor olijven is het toch niet zo handig haha. Liv lijkt er toch ergens op, maar is zelf ook een stijlvolle, lieve en mooie naam die we graag onze dochter wilden geven. We hebben het in ieder geval sterk overwogen, maar nu we weten dat we een zoontje mogen verwelkomen in 2020 gaat ook deze naam het niet worden.

Lauren als naam voor onze dochter

De laatste meisjesnaam die we echt ontzettend mooi vinden, is de naam Lauren. De naam straalt kracht uit en we vonden het erg lang een prachtige naam. Ook deze naam valt in de categorie Jut & Juul, gezien je dan Lucas & Lauren krijgt. En zo sneuvelde deze mooie meisjesnaam alsnog.

We zijn erg blij dat we weten welke jongensnaam we aan onze tweede zoon gaan geven. Al hopen we onszelf niet te verspreken totdat de kleine in onze armen ligt, dat gaat nog wel even een uitdaging worden. We zijn dolgelukkig dat we een zoon mogen verwelkomen, want we vonden de meisjesnamen echt ontzettend lastig.

Welke jongensnaam denk je dat we gaan geven aan onze tweede zoon?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. Tamara

  Leuk lijstje namen! De naam Liv heb ik ook in gedachte gehad voor mijn dochter, maar uiteindelijk is het Dana Mae geworden. Dat komt vooral door de betekenis van de naam, wat hoog bij mij op het lijstje stond. Dana betekent ‘uit Denemarken’ en daar woonde ik toen ik zwanger werd, toepasselijker kon niet. Nu ik dit lijstje heb gezien, ben ik nog nieuwsgieriger wat de jongensnaam voor jullie aanstaande spruit wordt!
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe vallen Dr. Martens? Zo vind je de juiste maatMy Profile

 2. Tineke

  Lauren stond hier ook op het lijstje, maar we kozen uiteindelijk voor Yenthe.

 3. Simone

  Prachtige namen. Liv staat erg hoog bovenaan mijn lijstje! <3

 4. Romy

  Wat leuk dat je jullie potentiële meisjesnamen deelt! Ik vind ze stuk voor stuk prachtig en vind vooral Emily een ontzettend mooie naam. Het zijn allemaal mooie namen die inderdaad ook international nog eens heel goed kunnen.
  Ik heb al een jaar of tien twee favoriete meisjesnamen, waarvan ik hoop ze misschien nog eens aan een dochter te kunnen geven :)
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | Groene blouse & nieuwe sieradenMy Profile

 5. Sanne

  Wat een mooie namen! Mij lijkt een naam kiezen echt ontzettend moeilijk. Ik kan nogal besluiteloos zijn en zo’n naam kiezen lijkt mij dus echt een onmogelijke opgave haha. Toch hoop ik het ooit te mogen doen.
  Sanne onlangs geplaatst…5 tips voor meer bewegen voor lazy girlsMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge