Blog

De vluchtkoffer en luiertas staan klaar!

Luiertas Cowboysbag cognac

De laatste weken van de zwangerschap zijn een feit en dat betekent dat de vluchtkoffer moet worden ingepakt. Een vluchtkoffer klinkt lekker dramatisch, maar dat valt echt mee. Het is vooral handig om al je spulletjes bij elkaar te hebben die je nodig hebt voor, tijdens en na de bevalling. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kleine en de partner. Wij hebben daarnaast ook een tasje voor Lucas klaargezet, zodat hij ook niets tekort hoeft te komen als we in een willekeurig scenario terechtkomen. Misschien is hij een half dagje onder de pannen bij dierbaren of blijft hij logeren. Het kan ook zijn dat hij thuis blijft en iemand komt oppassen als dat op het moment handiger blijkt te zijn. Wat we konden voorbereiden, hebben we gedaan. Daarom staat er een vluchtkoffer, luiertas en rugzak voor Lucas klaar.

Welke spullen zitten in de vluchtkoffer?

In de koffer zitten vooral handige producten voor Jordy en mij. In de prachtige luiertas die we in mijn favoriete kleur cognac van het merk Cowboysbag hebben voor de babyboy, zitten alle items die voor de kleine van toepassing zijn. In eerste instantie zag ik een geweldige handtas van dit merk, maar toen kwam ik er later achter dat ze in mijn lievelingskleur ook een luiertas hebben. A match made in heaven! Daar vertel ik straks meer over, eerst nog even terug naar de vluchtkoffer. Ik heb tijdens mijn eerste zwangerschap een handige checklist gedeeld wat je allemaal in de vluchtkoffer kunt plaatsen. In het kort zitten er kledingstukken in om te kunnen bevallen en een outfit voor na de bevalling. Ik heb verzorgingsproducten in het koffertje geplaatst zoals een fijne shampoo, mijn favo geurtje en een crème, maar ook iets te snacken en te drinken voor Jordy en mijzelf. Ook heb ik enkele musthaves in het koffertje gedaan die fijn kunnen zijn tijdens de bevalling. Denk aan een koptelefoon, druppeltjes wilde rozen en een camera. De belangrijkste spullen waaronder het geboorteplan, het lijstje met telefoonnummers (you never know), kleingeld, mijn paspoort en gegevens van de kraamzorg zitten ook in de vluchtkoffer. Net als een tasje waar vieze spullen in kunnen, een voedingsbh, een extra outfit voor Jord mocht het langer duren, slippers en een kruik.

Zoals je kunt lezen is de koffer goedgevuld, maar wel met allemaal essentials. Onze voorkeur gaat uit om in het ziekenhuis te bevallen, maar ook als je thuis bevalt is het fijn om alle spullen in de buurt te hebben die je op dat moment nodig hebt. Ook zit er een cadeautje voor Lucas in de koffer die hij krijgt, zodat het voor hem ook echt een feestje mag zijn waar hij goed op terug kan kijken. Zo’n ziekenhuisomgeving is al indrukwekkend genoeg, extra prettig als dan de focus mag liggen op de fijne herinneringen die we er voor het eerst als gezin van vier mogen maken. Ik ben erg benieuwd hoe Lucas zal reageren zodra hij zijn broertje voor het eerst ziet. Aftellen!

vluchtkoffer en luiertas

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

De luiertas vond ik het leukste onderdeel om in te pakken, vooral omdat we nu een prachtige Cowboysbag hebben in de kleur cognac voor de kleine. Zelfs het verschoningszeiltje matcht, hoe fashionable is dat? Ik ben er heel blij mee en Jord vindt de tas ook hartstikke stoer. De tas is echt een eyecatcher, maar tegelijkertijd ook lekker praktisch ingedeeld. Daardoor passen alle items er goed in, denk aan het geboortepakje in maat 50, maar ook een outfit in maat 56. We hebben verschillende mutsjes en sokjes mee, enkele luiertjes en doekjes voor newborns (deze hebben ze ook in het ziekenhuis), zijn knuffeltje en een mooi omslagdoek. Ook nemen we het eerste jasje mee in de luiertas en staat de Maxi-Cosi klaar. Enkele verzorgingsproducten gaan ook mee, maar die zullen standaard in de tas blijven zitten. En zo is er nog meer dan genoeg ruimte voor extra items, maar die zijn overbodig om mee te nemen in deze fase. Zodra de kleine er is komt de ruime luiertas goed van pas, omdat je de tas snel vult met hydrofiele doeken, een kolf, een extra setje kleding, speeltjes en speentjes… De luiertas lijkt soms op de tas van Mary Poppins, maar dan is deze luiertas van Cowboysbag echt nog véél mooier. Wat zijn we er blij mee!

De rugzak van Lucas

Ook voor Lucas staat er een tasje klaar, omdat we niet goed weten in welk scenario we belanden. Misschien gaat hij eventjes op pad of uit logeren. Ook kan het zijn dat Lucas thuis blijft en een dierbare op hem zal passen. Alles hangt nu even af van zijn broertje, maar ik vond het een fijn idee dat hij – ongeacht het moment – niets tekort zal komen. Als hi in goede handen is, dan kan ik mij focussen op de bevalling. Daarom heb ik wat favoriete snacks en drinken in zijn rugzakje gedaan, een comfortabele en nettere outfit, luiers en doekjes, een pyjama, enkele speeltjes en een boek. Last minute zal ik zijn favoriete knuffel en fles inpakken. We hopen Lucas heel snel weer te kunnen omarmen. Een bijzonder idee dat zijn broertje er dan ook zal zijn.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen welke items ik in de tassen heb gestopt. Zoals ik al benoemde hangt het helemaal af van het scenario dat zich af zal spelen. Misschien is de bevalling zo achter de rug, maar het kan ook langer duren. We hopen in het ziekenhuis te bevallen, maar de kans is ook aanwezig dat het een thuisbevalling wordt. We kunnen het niet plannen en daarom laten we ons verrassen door ons lieve zoontje. Hij komt wanneer hij er klaar voor is en wij verheugen ons op dit nieuwe hoofdstuk.

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.