Blog

De stijl van onze babykamer

14156465_204805916602943_601540816_n
Oeps, er is iemand erg enthousiast! En daarom staan er extra veel foto’s in dit artikel waarin ik je bij zal praten over de stijl van onze babykamer. Want wat een mogelijkheden heb je toch als ouder om de babykamer kleur te geven. Letterlijk en figuurlijk! Van duizend-en-één meubeltjes tot tinten voor verf, ontelbaar veel lampjes en dan heb ik het nog niet eens gehad over alle accessoires. Je ziet bijna door de bomen… de baby niet meer? Jawel hoor! Ons ging het eigenlijk vrij goed af ondanks het gigantische aanbod. We vonden het superleuk om na te denken over de babykamer en onze stijl voor de kleine. Ik neem je mee in dit proces en laat je alvast wat sneak previews zien, kijk je gezellig mee?

bydagmarvalerie
Onze zoektocht naar de perfecte babykamer begon eigenlijk bij het leeghalen van de kamer. Dit proces was het minst favoriete onderdeel, maar hoorde er toch echt bij. De kamer stond namelijk vol met make-up, een bureau, gigantische boekenkasten en de daarbij behorende honderden boeken. Jord spreekt zelfs van een paar duizend, maar je begrijpt dat ik in de ontkenningsfase zit. Toen de kamer eenmaal leeg stond, was het echt genieten. Wat heerlijk die ruimte en zo’n leuke gedachte om daar straks daadwerkelijk dé babykamer van te maken! We waren al vrij snel uit de kleurkeuze voor de muur. We hebben door het hele huis op verschillende muren de beige/ zandkleurige tint ‘Forel’ van Histor geplaatst, dit wouden we ook graag in de babykamer doortrekken. Zo creëer je met verschillende kamers toch een eenheid en trek je de stijl goed door. Ook zijn de gordijnen inmiddels besteld die we ook in onze slaapkamer hebben hangen en in de kamer waar onze kledingkast staat. Dezelfde komen dus ook in de babykamer omdat het perfect aansloot op de kleur van de verf voor de muur. Nog even extra credits voor tante Anne die de muur prachtig heeft geschilderd!

bydagmarvalerie
Een heel verschil met hoe het eerst was, maar het ledikantje staat inmiddels op de juiste plek en ook hebben we de stoel ernaast gezet. Poes heeft deze ondertussen geclaimd en waakt wanneer maar mogelijk over het ledikantje. We hoeven haar dus ook niet meer door het hele huis te zoeken, ze ligt tegenwoordig standaard op die stoel. Halverwege de nacht kruipt ze bij mij in bed, altijd handig zo’n wandelend fluffy kruikje.

bydagmarvalerie
We hebben de babykamer al een beetje aangekleed, maar nog niet alles staat op de juiste plek en we zijn nog echt niet klaar. Zo mist nog een garderobekastje waar we een hanggedeelte in krijgen voor kleding en we willen in het midden graag een tapijtje. Overigens staat de commode al wel en daar zijn we ook erg blij mee. We hebben bewust gekozen voor witte meubeltjes voor een lichte uitstraling én omdat we overal op de 1e verdieping witte meubels hebben. Het past veel beter dan we van te voren hadden bedacht.

Witlof bydagmarvalerie
Ik wil nog meer schattige hoekjes creëren, maar dit is alvast een begin. Zo moet ik nog even kijken waar we precies de boekjes op een fijne plek zullen neerleggen, want meneer heeft nu al een boekencollectie waar ik toch een tikkeltje jaloers op kan worden haha. Aan ons de eer om straks gezellig voor te kunnen lezen, ik kan niet wachten tot die fase zal aanbreken. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Witlof bydagmarvalerie
We willen de rest van de babykamer vrij neutraal houden met lichte tinten gecombineerd met zwart en wit. Toch een tikkeltje stoer, maar ook warm en zacht. Het eindresultaat zal ik vast snel met jullie delen, ook kan je voor updates een kijkje nemen op mijn Instagram account (ByDagmarValerie) voor de allerlaatste nieuwtjes en foto’s. Wat ik extra leuk vond was het pakketje dat recent bij ons op de mat viel, van het geweldige merk Witlof waarvan ik twee prachtige items ontving die onze babykamer nu al compleet maken. Je begrijpt vast mijn enthousiasme na het nemen van een kijkje op hun website Witlofforkids.com.

Witlof bydagmarvalerie
Witlof for kids werkt nauw samen met ouders en verzorgers. Door goed te luisteren naar wat jij belangrijk vindt voor je kindje en voor jezelf, kunnen zij dat vertalen naar hun collectie. Een collectie die bestaat uit veilige en functionele producten van een mooie kwaliteit en in verrassende designs die eindeloos met elkaar te combineren zijn. Hun missie? We listen and create witlof. Dat is écht te zien aan de kwaliteit en prachtige collecties, hier gaat je hart sneller van kloppen! Ik ga je meer vertellen over twee aanraders waardoor ik nu echt niet meer kan wachten totdat onze kleine er is en hij ervan kan genieten, namelijk het ledikant hoeslakentje Moon zwart-wit uit de serie ‘Lof you to the moon and back’ en het Tuck-Inn ledikantlakentje in het wit.

Witlof bydagmarvalerieDe favoriete knuffel in spé, meneer Haas, ligt alvast klaar om onze kleine te verwelkomen. Ook wij kunnen niet wachten, maar moeten natuurlijk nog even geduld hebben. Zoals je op de eerste foto zag in dit artikel, ben ik he-le-maal weg van dit hoeslaken voor het ledikantje en dat is helemaal niet zo vreemd. Dit is officieel het mooiste printje dat ik in tijden heb gezien! Het hoeslakentje uit de serie ‘Lof you to the moon and back’ is wit met een hippe grote zwarte tekening van een boom en een maan. Wellicht leuk om te weten: baby’s houden van contrasterende kleuren zoals zwart en wit. Hoe hoger het contrast, hoe beter ze het zien. Ik moet bekennen dat ik echt minuten lang heb gestaard naar het ledikantje voorzien van deze prachtige print. Het is sprookjesachtig, vol liefde, warmte en ontzettend mooi. Onvoorstelbaar dat hier straks onze kleine in zal liggen. Hoe zal hij bewegen, welke geluidjes gaat hij maken, welke karaktertrekjes zal hij hebben en op wie zal hij lijken? Het fantaseren is begonnen, net als het aftellen tot de grote dag wanneer hij van dit bedje zal kunnen genieten. En tot die tijd genieten we lekker zelf nog even van de geweldige sfeer die dit mooie hoeslaken creëert. Prachtig!

Witlof bydagmarvalerie

Het Tuck-Inn® ledikantlaken van Witlof for kids is van een hele mooie, zachte kwaliteit katoen en heeft bij het voeteneind elastiek in de hoeken. Zo past het zonder plooien strak om een matrasje en maak je een babybedje snel en eenvoudig op. Dit viel mij gelijk op, het is echt makkelijker dan ik had verwacht. Bovendien zorgt Tuck-Inn® ervoor dat zelfs onrustige slapertjes het lakentje niet los kunnen trappen. Ik heb hier nog geen ervaring mee, maar kan mij uiteraard wel goed voorstellen dat kids flink kunnen trappelen en bewegen waardoor het lakentje los kan raken. Op deze manier voorkom je deze situatie, het is zo doordacht en praktisch zonder de luxe uitstraling te verliezen. Liefde op het eerste gezicht! Of moet ik zeggen Witlofde op het eerste gezicht? Het ledikantlakentje heeft aan de bovenkant geplooide randjes, waardoor het een bijzondere en luxe uitstraling heeft en het labeltje past er ook erg mooi bij. Het is ideaal om dit ledikantlaken te gebruiken voor in de zomer, maar je kunt het ook goed combineren met een deken voor de koudere dagen. Een perfecte match!

Witlof bydagmarvalerie
Ik kan niet wachten om de babykamer af te maken. Het begint al echt vorm te krijgen, al is er nog wel even werk aan de winkel om alles op de juiste plek te zetten. Gelukkig hebben we nog even tijd en zijn we al lekker bezig geweest de afgelopen periode. De kunst is natuurlijk ook om zo’n babykamer niet uit enthousiasme helemaal vol te bouwen, hoe graag je ook alles zou willen combineren. We brengen meer kleur aan in de kamer middels vrolijke accessoires, de lamp en fijne details. Maar dat is de volgende stap. We weten steeds beter wat we voor de kleine willen en de basis staat inmiddels in huis voor de zekerheid, zoals ons is geadviseerd. We lopen regelmatig al het kamertje in om van dit proces te genieten en het begint er al echt op te lijken. Ik hoop dat jullie deze update over de stijl van onze babykamer leuk vonden. Mocht je vragen hebben of meer willen weten, laat het achter in de reacties en ik zal zo snel mogelijk reageren. Dankjewel voor het lezen en tot de volgend update!

Welke stijl spreekt jou aan voor een babykamer?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.