Blog

De stijl van de babykamer voor ons tweede kindje

Meyco babydeken Velvet camel Knots dagmar valerie babykamer

Ik geniet met volle teugen van de zwangerschap en ik ben ook erg dankbaar dat ik zonder veel klachten in het tweede trimester ben beland. De ongerustheid van de eerste weken heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen in dit prachtige kindje dat ons gezin mag verrijken. We kunnen niet wachten om ons tweede zoontje te verwelkomen en ook Lucas verheugt zich op zijn broertje. Ook fantaseren we over de babykamer waar we na de verbouwing aan gaan beginnen. Ik vertel je meer over de stijl die we voor de babykamer in gedachten hebben. Lees je mee?

Onze stijl is veranderd

De babykamer van Lucas was lekker stoer, strak, liefdevol en stijlvol. We maakten gebruik van zachte bruintinten in combinatie met wit en zwart. De zwarte accenten in combinatie met wit meubilair vonden we toentertijd erg mooi en geweldig om te verwerken in de babykamer. Grappig genoeg is onze smaak wel een beetje veranderd door de jaren heen. We vinden natuurlijke tinten in de huidige fase nog mooier geworden en zwart zie je eigenlijk niet meer terug in ons interieur. Vooral bruintinten overheersen, waarbij de kleuren cognac en camel tot onze favorieten behoren. Op de muren hebben we werkelijk o-ver-al gebroken wit met als ‘accentkleur’ Forel van Histor. Dit is een beige tint die wat wegheeft van zand en lichtbruin. We proberen regelmatig andere tinten uit, maar komen steeds weer terug bij deze muurverf. Daarom weten we ook zeker dat deze tint in de babykamer komt.

Witte meubels en natuurlijke tinten

De babykamer is compact, maar bevat voldoende rust en ruimte. Zo zal er een hoge kast komen voor de kleding waardoor de hoogte van de kamer volledig wordt benut. Het ledikantje van Lucas zullen we in deze kamer plaatsen en er komt een mooie commode te staan met daarboven een plankje. Hier kunnen we gezellige decoratie op plaatsen. Ook een houten krukje zetten we in de babykamer neer, zodat Lucas kan kijken bij zijn broertje wanneer hij hier behoefte aan heeft. De gordijnen hingen er al en sluiten mooi aan bij de muurkleur. We hebben recent een mooi vloerkleed gekocht voorzien van natuurlijke tinten en ik zal ook laten zien wanneer de babykamer eenmaal meer vorm heeft gekregen.

Verliefd op het Meyco Knots Babydeken in de kleur Camel

Qua decoratie en accessoires voor de babykamer was ik er snel uit; ik ben verliefd op de warme, bruine tinten (ook verwerkt in mijn blogdesign) en daarom verheug ik mij op het toevoegen van de cognac / camel kleur in de decoratie en baby accessoires. In combinatie met de muurkleur en witte meubels zal het erg goed aansluiten. Ik ontving als eyecatcher een ongelooflijk mooi babydeken van Meyco. Het Meyco Knots babydeken met velvet is een gebreide babydeken en de stof is heerlijk zacht en comfortabel. De deken bestaat uit twee lagen waardoor het ook zal zorgen voor voldoende warmte. Ik koos voor de kleur camel en was direct verliefd toen ik dit deken zag tijdens de We Are Pregnant beurs. Ik was sowieso al fan van het mooie merk Meyco, maar toen ik deze collectie in het echt kon bewonderen wist ik het meteen; dit zal het deken worden voor ons lieve zoontje. Wat een wonderlijk idee dat hij hier eind maart van zal genieten. Wij tellen de dagen af!

Grappig feitje: we wisten niet waar je hydrofiele luiers voor gebruikt…

De kleur camel / cognac (het is maar net hoe je het wil noemen) zal terugkomen als accentkleur in de babykamer en de producten die we willen gebruiken voor ons tweede kindje. De Meyco hydrofiele luiers (Block Stripe Camel) vormen daarom een perfecte aanvulling op de stijl die we in de babykamer willen doorvoeren. Dit zijn katoenen doeken  van 70 x 70 cm en 100% katoenen. Ze zijn heerlijk zacht en comfortabel voor de tere babyhuid. Het hydrofiel neemt goed vocht op en is sneldrogend. Een feestje om deze straks te kunnen gebruiken. Grappig detail: bij Lucas hadden we geen idee wat we eigenlijk met een hydrofiele doek zouden moeten, maar natuurlijk haalden we deze in huis omdat het op de baby uitzetlijsten stond. Toen Lucas er eenmaal was, konden we al snel niet meer zonder hydrofiele luiers! Het zijn doeken voor werkelijk alles; onmisbare musthaves voor kersverse ouders als je het mij vraagt.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen over de stijl die we graag willen doorvoeren in de babykamer van ons tweede zoontje. We gaan voor natuurlijke tinten, witte meubels en als accentkleur camel / cognac. We kunnen niet wachten om met de babykamer aan de slag te gaan en tot die tijd voel ik gewoon af en toe aan dit heerlijk zachte babydeken van Meyco. Het is zo mooi! Zodra we kunnen zal ik een update omtrent de babykamer met je delen, wat een feestje om hier binnenkort te kunnen rommelen!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.