De naam van ons tweede kindje

De naam van ons tweede kindje

Het laatste trimester van de zwangerschap is aangebroken en dat betekent dat de babykamer gereed wordt gemaakt en het geboortekaartje steeds meer vorm krijgt. En denk je aan het kiezen van een geboortekaartje, dan denk je ook automatisch aan de naam van het kindje. Hebben we al een naam voor ons tweede kindje? Ik ben heel blij dat we kunnen zeggen dat de jongensnaam ontzettend goed voelt vanaf het begin en we zeker weten dat het deze naam gaat worden. Qua meisjesnaam vonden we het heel erg moeilijk, maar onze top 5 hebben we gedeeld op mijn blog. Deze meisjesnamen worden het niet, aangezien we een tweede zoontje mogen verwelkomen eind maart.  Welke naam geven we aan onze zoon? Ik vertel je in dit artikel meer over onze keuze, maar…

Ik zal deze naam niet verklappen. Bij de geboorte van ons lieve zoontje delen we graag welke naam we hem hebben gegeven. We spreken de naam thuis al hardop uit en het voelt natuurlijk om de naam te gebruiken. Voor ons klopt het helemaal. Ook past de naam mooi bij Lucas, dat was eigenlijk onze eerste voorwaarde. We moeten er geen komisch duo of Jut en Jul gevoel bij krijgen, de namen mogen elkaar versterken en een lieve combinatie vormen. Daarnaast vinden we het belangrijk om een internationale naam te geven, omdat mijn familie in het buitenland. woont. Ik vind het fijn als zij zonder verwarring de naam goed kunnen uitspreken en daarom hebben we ervoor gekozen om beide jongens een naam te geven waarbij dat ook prima kan.

De andere jongensnamen die we voor Lucas in gedachten hadden, zijn het niet geworden voor ons tweede zoontje. Dit vind ik erg bijzonder, omdat het ook prachtige namen zijn. Toch paste het niet voor ons gevoel bij dit lieve kindje in de buik. Grappig hoe dat werkt, toch? We hebben dit lieve kindje natuurlijk op echo’s kunnen bewonderen en ik voel de kleine dagelijks schoppen. We hebben hem nog niet vastgehouden en toch weten we dat de naam die we hebben gekozen bij dit lieve mannetje mag horen.

Wanneer Lucas de naam uitspreekt, smelt mijn moederhart en ik kan niet wachten om de twee jongens samen te zien. Vanochtend werden we wakker met Lucas zijn woorden ‘Dit is de babykamer van mijn broertje en het wordt echt prachtig!’. Er staat serieus alleen een kast in en we moeten nog flinke stappen maken, maar het is heerlijk en hartverwarmend om dit soort teksten te mogen horen. Zo spontaan en lief! Dat de band tussen de broertjes nu al mag ontwikkelen had ik niet verwacht en maakt de zwangerschap extra speciaal. Voor ons als ouders voelt de manier waarop Lucas met de zwangerschap omgaat echt als het ultieme cadeau.

We vinden het heel moeilijk om de naam niet te verklappen, vooral omdat de naam voor ons al zo natuurlijk voelt. Ik hoop dat we het vol kunnen houden tot aan de geboorte, maar we kunnen inmiddels aftellen. Het geboortekaartje is gekozen en voelt steeds meer compleet, maar daarover vertel ik graag een andere keer. Ik ben ontzettend benieuwd of jullie kunnen raden welke naam we voor ons tweede zoontje hebben gekozen en welke jongensnaam jij mooi zou vinden bij ‘Lucas’.

Welke naam denk je dat we kiezen voor ons tweede kindje? 

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Emmy

  Ik ben ook constant bang om onze naam voor de kleine te verklappen.. Heel veel mensen vissen er ook enorm naar. Gelukkig duurt het niet lang meer voor iedereen het mag weten!

 2. Romy

  Ah wat mooi om te horen dat de naam zo goed voelt en dat jullie er helemaal over uit zijn. Prachtig hoe het kan gaan dat je voor dit tweede kindje uiteindelijk toch heel andere namen in gedachten hebt dan de namen die het bij Lucas niet zijn geworden.
  Ik ben heel erg benieuwd welke naam het zal zijn geworden. Ik gok op iets als Daniël of Julian. Beide prachtige namen trouwens!
  Romy onlangs geplaatst…4 inzichten over januarikriebels, levensvragen & voornemensMy Profile

 3. Lot

  Als ik een zoon had gekregen zou hij Bram hebben geheten en dat past ook wel bij Lucas een eenletergrepige een een van 2 lettergrepen.

  Lees nu dat jullie mijn naam hebben overwogen Lauren en het een sterke naam vinden, leuk om te lezen.
  Ik heb hem al bijna 70 jaar en pas de laatste jaren hoor je hem vaker. Mijn volledige naam is Antje Laurentina naar moeder Antje en vader Louwrens en in 1950 was de filmster Lauren Bacall erg bekend.
  Het Tina achter Lauren is ook mooi gevonden vind ik nog steeds. Het grappige is dat zowel mijn huidige partner als mijn ex die naam gebruik(t)en als ze iets liefs of juist iets belangrijks willen zeggen, of boos waren.

 4. Rachel

  Wat een prachtige naam zeg.. en wat leuk dat je het zo aan ons verteld!

 5. Tamara

  Heel benieuwd naar wat de naam wordt! Grappig is dat het in het buitenland heel normaal is om de naam al te voor je bevalling te vertellen. Ik heb een aantal vrienden in het buitenland die het heel vreemd vonden dat ik de naam geheim wilde houden tot mijn dochter geboren werd.
  Tamara onlangs geplaatst…Lifehack: broekmaat bepalen zonder te passen!My Profile

 6. Lucinda

  Een naam verzinnen die iemand voor de rest van zijn leven bij zich draagt lijkt mij super moeilijk, toch heb ik ook al een lijstje op mijn telefoon met namen die ik super mooi vind. Ik hoop ook ooit moeder te mogen worden. Zelf ben ik wel van de (niet moeilijk geschreven) aparte namen, ook door mijn eigen naam. Iets simpels oud-Hollands zal het niet worden. Ben benieuwd wat het bij jullie wordt.

 7. Nadine

  Julian was het eerste wat in me op kwam. Maar misschien is het wel Milan, Nathan, Aaron..

Geef een antwoord

CommentLuv badge