Blog

De naam van ons tweede kindje

naam tweede kindje

Het laatste trimester van de zwangerschap is aangebroken en dat betekent dat de babykamer gereed wordt gemaakt en het geboortekaartje steeds meer vorm krijgt. En denk je aan het kiezen van een geboortekaartje, dan denk je ook automatisch aan de naam van het kindje. Hebben we al een naam voor ons tweede kindje? Ik ben heel blij dat we kunnen zeggen dat de jongensnaam ontzettend goed voelt vanaf het begin en we zeker weten dat het deze naam gaat worden. Qua meisjesnaam vonden we het heel erg moeilijk, maar onze top 5 hebben we gedeeld op mijn blog. Deze meisjesnamen worden het niet, aangezien we een tweede zoontje mogen verwelkomen eind maart.  Welke naam geven we aan onze zoon? Ik vertel je in dit artikel meer over onze keuze, maar…

Ik zal deze naam niet verklappen. Bij de geboorte van ons lieve zoontje delen we graag welke naam we hem hebben gegeven. We spreken de naam thuis al hardop uit en het voelt natuurlijk om de naam te gebruiken. Voor ons klopt het helemaal. Ook past de naam mooi bij Lucas, dat was eigenlijk onze eerste voorwaarde. We moeten er geen komisch duo of Jut en Jul gevoel bij krijgen, de namen mogen elkaar versterken en een lieve combinatie vormen. Daarnaast vinden we het belangrijk om een internationale naam te geven, omdat mijn familie in het buitenland. woont. Ik vind het fijn als zij zonder verwarring de naam goed kunnen uitspreken en daarom hebben we ervoor gekozen om beide jongens een naam te geven waarbij dat ook prima kan.

De andere jongensnamen die we voor Lucas in gedachten hadden, zijn het niet geworden voor ons tweede zoontje. Dit vind ik erg bijzonder, omdat het ook prachtige namen zijn. Toch paste het niet voor ons gevoel bij dit lieve kindje in de buik. Grappig hoe dat werkt, toch? We hebben dit lieve kindje natuurlijk op echo’s kunnen bewonderen en ik voel de kleine dagelijks schoppen. We hebben hem nog niet vastgehouden en toch weten we dat de naam die we hebben gekozen bij dit lieve mannetje mag horen.

Wanneer Lucas de naam uitspreekt, smelt mijn moederhart en ik kan niet wachten om de twee jongens samen te zien. Vanochtend werden we wakker met Lucas zijn woorden ‘Dit is de babykamer van mijn broertje en het wordt echt prachtig!’. Er staat serieus alleen een kast in en we moeten nog flinke stappen maken, maar het is heerlijk en hartverwarmend om dit soort teksten te mogen horen. Zo spontaan en lief! Dat de band tussen de broertjes nu al mag ontwikkelen had ik niet verwacht en maakt de zwangerschap extra speciaal. Voor ons als ouders voelt de manier waarop Lucas met de zwangerschap omgaat echt als het ultieme cadeau.

We vinden het heel moeilijk om de naam niet te verklappen, vooral omdat de naam voor ons al zo natuurlijk voelt. Ik hoop dat we het vol kunnen houden tot aan de geboorte, maar we kunnen inmiddels aftellen. Het geboortekaartje is gekozen en voelt steeds meer compleet, maar daarover vertel ik graag een andere keer. Ik ben ontzettend benieuwd of jullie kunnen raden welke naam we voor ons tweede zoontje hebben gekozen en welke jongensnaam jij mooi zou vinden bij ‘Lucas’.

Welke naam denk je dat we kiezen voor ons tweede kindje? 

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.