Zwanger – De naam van ons kindje

Zwanger – De naam van ons kindje

Begin december verwachten we ons eerste kindje en we genieten volop van dit kleine maar tegelijkertijd grootse geluk. Als je naar de echo’s kijkt, dan past onze kleine zelfs nog in je hand terwijl ditzelfde kindje ons leven nu al verrijkt. Het is zo’n bijzonder gevoel om het kindje te mogen dragen en we zijn heel erg blij hoe de zwangerschap tot nu toe verloopt. En inmiddels hebben we onthuld dat we een zoon mogen verwelkomen! Maar hoe noemen we ons kleine mannetje dan? 

Ja, dat is een spannende en goeie vraag! In huis gebruiken Jord en ik de naam al volop, stiekem zelfs al vanaf het begin van de zwangerschap. We hadden een sterk voorgevoel dat we een jongetje zouden krijgen, maar ik sprak voor de vorm toch ook regelmatig de meisjesnaam nog even af en toe hardop uit. Leek mij zo vreemd als het dan toch een dochtertje bleek te zijn en we alleen de jongensnaam actief zouden gebruiken haha. Maar uiteindelijk bleek ons voorgevoel te kloppen,  daar hebben we toch een beetje geluk mee. Waarom? Omdat we over de jongensnaam vanaf dag – 50 (deze naam voelde al voor de zwangerschap goed, toen we nog over de kleine fantaseerden en er regelmatig over spraken hoe het zou zijn) al eens waren en we over de meisjesnaam twijfelden. Daarom hoeven wij onze hersenen niet langer te kraken, we staan er helemaal achter en kunnen niet wachten om het te vertellen. Maar daar wachten we nu nog eventjes mee, totdat de kleine er is, het blijft dus nog even een verrassing maar wel een superleuke!

Ik moet echt zo mijn best doen om het niet per ongeluk alsnog te vertellen, zeker als ik met anderen in gesprek ben over ons kindje dan heb ik echt de neiging om ook al de naam te gebruiken. De naam houden we toch nog eventjes geheim, maar speculeren mag altijd! Als ons kindje is geboren, vertellen we waarom we voor deze naam (of zijn het namen? Spannend, wij weten het al!) hebben gekozen. Tot die tijd gebruiken Jord en ik de naam al gezellig thuis, dan wordt het helemaal eigen, dus niet stiekem afluisteren bij de deur haha!

Hoe denk jij dat we onze zoon gaan noemen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 29 reacties.

 1. Eline

  Je hebt mij nu wel nieuwsgierig gemaakt hoor ;) wat goed dat jullie al zo snel de naam hebben gevonden! Mijn gevoel zegt dat het een kortere Hollandse naam is, ik ben benieuwd :) x
  Eline onlangs geplaatst…Miss Publicity Bloggers on BoardMy Profile

 2. Frauke

  Haha, ik ben zoooo benieuwd! Het zal vast een mooie naam zijn, jullie hebben en hele leuke smaak vind ik. In de mate dat je dat over namen ook kan hebben dan tenminste! Ik heb er echt geen idee van in welke richting ik zou moeten denken, dus geen gokje hiero! X
  Frauke onlangs geplaatst…Wat ik onthoud van de ICI Paris XL Press DayMy Profile

 3. Kirsty

  Wat spannend! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig, maar jullie hebben het goed dat jullie het nog even geheim houden tot de kleine er is.
  Kirsty onlangs geplaatst…AppeltaartMy Profile

 4. Lauren

  Woohoo! Super spannend. Ik denk ook een korte stoere hollandse naam: Sem, Daan, Tobias
  Lauren onlangs geplaatst…StreepjesMy Profile

 5. oooh ik had echt nog gedacht dat je de naam hier online zou schrijven! maar eerlijk gezegd had dat raar geweest, het is leuk dat je het nog spannend houdt. en oeh dat lijkt me wel erg moeilijk om jezelf niet te verspreken tijdens een gesprek amai!

 6. Joor

  Wat super leuk dat jullie al een naam hebben! Ben nieuwsgierig naar wat zijn naam word :)

 7. Spannend en wat leuk dat jullie zo snel al uit de naam waren. Ik had dat helemaal niet. Meisjesnamen kon ik heel goed bedenken, maar jongensnamen helemaal niet. Mijn vriend was er al heel snel uit en noemde hem voor de gein steeds bij zijn naam. Daardoor kon ik heel makkelijk wennen aan de naam en begon ik het ook echt leuk te vinden en bij ons passen. Een paar weken voor dat hij kwam, heb ik de knoop pas durven doorhakken. Het is zo definitief en je maakt toch een keus voor het leven. Leuk!! En geniet van je zwangerschap
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nominatie Liebsteraward #2My Profile

 8. Anique

  Ik gok op inderdaad een Hollandse naam en de naam Sem (of Sam) schoot gelijk binnen! Ben heel benieuwd :)

 9. Astrid

  Leuk hoor, echt iets om naar uit te kijken. Bij de zwangerschap van mijn zoontje hadden wij precies hetzelfde. Nog voor we het echt wisten hadden we al een jongensnaam. We gebruikten hem thuis ook volop en ik heb me bij drie mensen ook per ongeluk versproken als we het over de baby hadden, oops haha!
  Astrid onlangs geplaatst…Bodyshop shoplogMy Profile

 10. Carlijn

  Zo leuk! Geniet ervan lieverd <3 x

 11. Lilian

  Die laatste weken van mijn zwangerschap als ik van werk naar huis reed dan had ik altijd in mijn hoofd dat ik dan mijn ouders midden in de nacht ging bellen (ik had een voorgevoel dat ze ’s nachts geboren zou worden en dat klopte ;-)) en de naam ging onthullen. Werd ik altijd zo blij van. En op het moment supreme vergat mijn moeder om de naam te vragen (ze belde tien minuten later terug) en verstond mijn vader hem verkeerd haha ;-)
  Lilian onlangs geplaatst…Beautiful freak I love youMy Profile

 12. Nadia

  Wat leuk, toevallig had ik vandaag nog een gesprek met mijn collega’s over namen die we leuk zouden vinden voor kinderen. Als ik jullie was zou ik het ook nog lekker geheim houden.

  Zelf denk ik dat jullie voor meer namen hebben gekozen, iets met een vernoeming van opa en oma uit Polen oid :)
  Nadia onlangs geplaatst…De perfecte budget HighlighterMy Profile

 13. Evelyne

  Ik ben gek op namen & ben dus altijd heel erg benieuwd hoe men hun kleine spruit zal noemen als dat in mijn omgeving gebeurt. Ik durf niet te gokken hoe die van jullie zal heten, want daarvoor ken ‘k jullie niet te goed. Ik kijk er alvast naar uit ;)
  Evelyne onlangs geplaatst…Evelyne schrijft fictie#2| ElsieMy Profile

 14. Marieke

  Als ik mag gokken, dan zeg ik een korte Hollandse naam: Noud, Maas, Siep, Tijn.. zoiets! haha. Het lijkt me trouwens heel grappig als één van de bezoeksters het goed raadt!

 15. Petra

  Ik ben razend benieuwd! Het kan zomaar gebeuren dat iemand het raadt of per ongeluk zegt, laatst gebeurde mij dat. Ik heb geen specifieke naam in gedachten bij jullie maar ik denk wel iets origineler dan Sem of Sam of Daan (sorry voor degenen die dat denken). Casper vind ik wel wat, of Rens misschien… of wat klassieker zoals Ewoud.

 16. Janouk

  Leuk! Ben heel benieuwd!
  Zelf wisten wij de naam voor als het een jongetje zou worden ook al heel lang (3 jaar geleden al, haha!) Noemen hem thuis ook al bij de naam, maar moeten daardoor in het bijzijn van anderen wel echt heel erg oppassen!
  Janouk onlangs geplaatst…Ready for ChristmasMy Profile

 17. Monique

  Hihi ik ben zo benieuwd! Wij wisten. Iet wat het zou worden en moesten dus een jongens en meisjes naam bedenken. Een jongensnaam hadden we al ver voordat ik zwanger was en er uberhaupt mee bezig waren. En toen we het geslacht niet wilden weten in de zwangerschap, moest er nog een meisjesnaam bij. Super lastig! Maar goed dat we die wel bedacht hadden, het was namelijk een meisje. En ze heet Elin.
  Monique onlangs geplaatst…Outfits Elin #5 – Mommy ThursdayMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge