Blog

De kledingstijl van onze baby

screenshotsDe kledingstijl van onze kleine was een grote ontdekkingstocht, eigenlijk net als dat we zochten naar een stijl voor de babykamer. Je kiest voor wat goed voelt en waar je blij van wordt, maar daarbij houd je natuurlijk rekening met elkaar en waar de kleine zich prettig bij gaat voelen. Dit laatste is nog onbekend terrein, maar langzaam maar zeker kregen we een steeds beter beeld van hoe we de kledingstijl van onze baby in gedachten hadden. En toen kon er natuurlijk geshopt worden! 

Wij zijn dol op lieve en stoere printjes, neutrale kleuren (zwart, wit, grijs en blauw), bow ties en stiekem ook een beetje de preppy kledingstijl. Zo, nu is het hoge woord eruit haha. We vonden het een lange tijd vooral ingewikkeld wat nou goed zou passen, terwijl het eigenlijk juist voor de hand lag. Als je bekijkt hoe we ons graag kleden dan kan je ook een vertaalslag maken naar de babymaatjes en kinderkleding, al moet ik eerlijk bekennen dat ik in het begin vooral veel leuks zag voor de meisjes. Daar is zoveel keuze in, maar nu zie ik ook steeds meer geweldige items voor onze kleine man. Zijn garderobe is er eentje waar we heel blij van worden, nu de basis in huis ligt zagen we er opeens een geheel in. We kochten voornamelijk losse kledingstukken die ons aanspraken en nu het in zijn kast hangt en ligt zie je daadwerkelijk een stijl en rode draad in de kleding.

De keuze om neutrale kleuren te gebruiken zie je eigenlijk ook terug bij ons, we combineren graag items en dragen daarbij niet al te opvallende kledingstukken. Wel vinden we printjes ontzettend stoer en mooi staan, die kan je ook op zo’n leuke manier met elkaar matchen. Waar we ook echt fan van zijn, zijn de schattige bow ties die op sommige kledingstukken vastgemaakt zijn.  Wij smelten al bij het zien van deze geweldige items voor ons kleine mannetje. We zien het al helemaal voor ons: een net, stoer en schattig kruimeltje dat straks in onze armen zal liggen.

Qua items shoppen we de basis bij toegankelijke winkels voorzien van babycollecties, omdat je eigenlijk al weet dat dit zeer regelmatig gewassen moet worden én dat hij er binnen een korte tijd ook weer uit zal groeien. Denk hierbij aan rompertjes en shirtjes; deze hoeven voor ons ook echt geen merk te bevatten, merkloos kan juist heel fijn zijn en het is in ieder geval betaalbaar. We investeren liever in enkele eyecatchers zoals we dat ook bij onze eigen kledingstijl doen. Favoriete merken voor onze kleine man met extra mooie kledingstukken zien we terug bij collecties van Noppies, N’Oeser, Z8, Tumble ’n Dry, Little Indians en Name it. Deze zijn relatief duurder, maar door het bij enkele mooie items te houden kan je het perfect combineren met kledingstukken van toegankelijkere winkels voor een complete en mooie garderobe. In de collage die ik bij dit artikel heb geplaatst, zie je o.a. een schattig  babypak van Tumble ’n Dry (model Cobar) met feestelijke zwarte strikprint op de voorzijde. In dezelfde stijl en tevens van het merk Tumble ’n Dry zie je het zwarte shirtje (model Bookabie) wat je op een makkelijke, maar mooie manier kunt combineren. We blijven nog even bij de bow ties, want op mijn wishlist stonden ook heel lang twee items van Z8. Dit newborn speendoekje is toch te schattig? Het matcht ook nog eens bij dit superleuke broekje. Ik kan niet wachten tot hij het zal dragen!

Dankzij deze samenwerking Kixx Online mochten we enkele prachtige items van onze wishlist strepen en deze aan de babygarderobe van onze kleine toevoegen, echt heel gaaf! Deze webshop bevat kinderkleding van merken waar wij echt fan van zijn, echt zo leuk om nieuwe sites te ontdekken! Qua newborn jongens items genoot ik daardoor extra van het mooie assortiment. Alleen ben ik nog zoekende naar de perfecte winterjas voor onze kleine, maar misschien moet ik hier nog even mee wachten totdat hij geboren is en we meer weten over de maatjes? We hebben in ieder geval al een fluffy en warm berenpakje in huis voor de eerste weekjes. Spannend allemaal! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om meer te lezen over hoe we tot de kledingstijl van ons mannetje zijn gekomen. Het had even tijd nodig en het was een ontzettend leuke ontdekkingstocht: ik kan niet wachten tot hij de kleertjes aan zal hebben. Het is zó klein allemaal, onvoorstelbaar!

Hoe omschrijf jij de kledingstijl van jouw kleintje? Of de kledingstijl van jezelf? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.