Blog

De geboorte traktatie voor broertje – Lucas op de opvang

geboorte traktatie broertje opvang Dagmar Valerie

Lucas mag trots de geboorte traktatie uitdelen op de opvang die hij zelf heeft geknutseld, zodra de kinderopvang weer open zal gaan. Dat is natuurlijk in deze tijd nog niet aan de orde, maar hij (en wij met hem) hoopt gauw de lieve kids van de groep en zijn geweldige juffen weer te kunnen zien want ze worden erg door Lucas gemist. Ook verheugt hij zich op het trakteren, maar gelukkig is de traktatie ‘houdbaar’.  Met veel plezier hebben we verschillende elementen samengevoegd om er een gezellige geboorte traktatie van te maken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een geboorte traktatie, maar we vonden het ideaal om deze van te voren te maken. In de kraamweek heb je letterlijk je handen vol en ik vond het extra belangrijk om de focus te leggen op het herstel. Daardoor kan ik er beter voor mijn gezin en lieve mannen zijn, vandaar dat ik alvast zoveel mogelijk heb klaargezet en uitgedacht van te voren. Zo ook deze feestelijke traktatie waar Lucas mij bij heeft geholpen. We hebben samen geknutseld en ik vertel je voor welke traktatie we hebben gekozen. Lees je gezellig mee?

geboorte traktatie broertje Dagmar Valerie

Inspiratie voor de geboorte traktatie – jongen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om geboorte traktaties te maken. Zo kun je deze traktaties uitdelen op het werk, op school bij de grote broer/ zus en de traktaties ook geven aan kraambezoek. Wij vonden het een gezellig idee om alvast de geboorte traktatie te maken. Dat scheelt tijd, handen en energie die je vast heel goed kunt gebruiken tijdens de eerste dagen met een newborn. In eerste instantie had ik het idee om zelf geboortekoekjes te bakken en daar de naam Simon in te plaatsen met een lief symbooltje. Dat ziet er schattig uit en het is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Toch ben ik van dit idee afgestapt omdat ik de traktatie liever alvast gereed wou hebben. Daarom besloot ik om voor bestaande geboortekoekjes te kiezen die je eenvoudig in grote aantallen kunt bestellen. Zo hebben we genoeg voor kraambezoek, het uitdelen op het werk van Jord én de opvang. En niet onbelangrijk: om zelf tussendoor van te genieten natuurlijk haha.

geboorte traktatie broertje Dagmar Valerie

Lief, KLEIn broertje geboorte traktatie

Ik zag een leuke aanbieding voorbijkomen van Play-Doh bestaande uit een set van 50 kleine klei potjes. Ideaal om uit te delen en toen sterk afgeprijsd, waardoor het zeer aantrekkelijk was om de klei als cadeautje in de traktatie te verwerken. We gebruikten de stijl van het geboortekaartje om als kaartje aan de uitdeelzakjes te bevestigen. De klei is tegelijkertijd een leuke knipoog naar ‘KLEIn broertje’ van Lucas. We hebben witte uitdeelzakjes gebruikt met sterretjes erop. Lucas mocht een geboortekoekje en klei potje in het zakje plaatsen en vervolgens het plakrandje dicht maken. Daarna kon het plezier met de nietmachine beginnen! We bevestigden de kaartjes en plaatsten de geboorte traktaties in een mandje met blauwe pompons. Deze kreeg ik mee na de babyshower; extra leuk om ze nu te gebruiken voor het versieren van de mand.

geboorte traktatie knutselen

Samen de traktatie knutselen om uit te delen op de opvang

Het was ontzettend leuk om de traktatie alvast te maken met Lucas. Hij is er hartstikke trots op en we vinden het heel fijn om hem te betrekken bij zijn broertje waar dat mogelijk is. Lucas is dol op knutselen en zo hadden we meteen een gezellige én productieve middag. En deze mama is blij, want het scheelt knutselen met een newborn in de armen haha.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.