Blog

Zwanger week #23 – Groeiende buik en Kopenhagen


Hoera, ik ben 24 weken zwanger en elke dag voelt als een cadeautje dat ik de kleine mag voelen. Dat vrolijke getrappel wanneer je het niet verwacht, dat is stiekem echt goud waard. Of ’s avonds in bed met een lach in slaap mogen vallen, omdat je beseft dat je eigenlijk al met z’n drieën mag zijn; echt het mooiste gevoel van de wereld. Na deze clichés de wereld in te hebben geholpen, ga ik jullie gezellig bijpraten over afgelopen week. Dat er veel gebeurd is, dat is een feit!

Zwanger week 23
Mijn buik heeft een flinke groeispurt gemaakt de afgelopen dagen. Ik merk het bijvoorbeeld als ik ga slapen, het is nu even zoeken naar een fijne houding om in slaap te vallen omdat het eenmaal wennen is zo’n bewegend bergje. Ik zie mijn voeten nog prima overigens, maar het is echt een bijzondere ervaring om niet meer in kleding te passen. Wanneer ik dit merk? Vooral in de ochtend wanneer ik gehaast uit bed spring om richting werk te gaan en ik tijdens het omkleden in de lach schiet wanneer ik in de spiegel kijk. Regelmatig géén gezicht die outfits die ik in gedachten had, dit weekend maar eens flink door de garderobe heen om te kijken wat nog lekker zit. Die spontane crop tops zie ik liever niet terug haha. Ook betrap ik mijzelf erop dat ik tussendoor meer zou kunnen bewegen, even mijn conditie op peil houden kan nooit kwaad. En door de intensere weken merk ik wel dat ik overdag wat meer moe ben, dus ga ik de komende tijd extra letten op voeding, genoeg slaap en de agenda iets bijstellen. Niet omdat het per se nodig is of dat ik klachten ervaar, meer om een stapje voor te zijn en die stijgende lijn te koesteren. En mijn huid heeft het de laatste tijd iets pittiger, maar door voldoende te eten en extra goed voor mijzelf te zorgen hoop ik ook dat te tackelen. Kortom: ik voel mij nog steeds heel goed over het algemeen, wel merk ik dat ik qua gewicht en omvang aan het toenemen ben en dat vind ik geruststellend omdat ik weet dat daardoor ons kleintje lekker mag groeien.

Schrijven van Liever met lef & roadtrip naar Kopenhagen
Deze week was erg druk, dat wist ik van te voren waardoor ik er met mijn planning aardig rekening mee kon houden. Ik heb voldoende rust ingepland tussendoor, maar dat neemt niet weg dat het lekker intensief was, ook als je niet zwanger bent haha. Ik kreeg namelijk een nieuwe deadline voor mijn boek Liever met lef dat eind september gaat verschijnen. De laatste correcties moesten nog op tijd worden doorgevoerd en dat vroeg om extra focus na werk, terwijl hier ook al indrukwekkende projecten lopen. Even flink balanceren tussen alle prioriteiten, maar het einde is in zicht en ik verwacht de deadline ook te kunnen halen en de redactie blij te maken. Ook ging ik samen met Anne en onze mannen naar Kopenhagen mét de auto. We wisten dat het een lange zit zou worden, maar voor een weekendje zoveel kilometers maken was het toch wel een behoorlijk aantal. Het ging super, we hebben onwijs genoten van de mooie stad en heerlijk gegeten. Ook hebben we veel kunnen bewonderen en een hele geslaagde tijd gehad. Op de terugweg waren we helaas vier uur extra onderweg, vanwege files (er was net een gigantisch rockfestival afgelopen in die omgeving) maar dat mocht de pret niet drukken; we hebben een geweldig weekend gehad. Mag hij op repeat please?

Heb je een fijne week gehad? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.